Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
't Beest Ontwaakt
zaterdag, 25-09-2004 aanvang: 16:00
't Beest, Goes
€ 5,00, passen € 2,50
http://www.tbeest.nl
Informatie Bands (2) Wie gingen er (6) Recensies (3)
Het nieuwe seizoen wordt ingeleid met een festivalletje gewijd aan het ‘alternatieve’ Nederlandsche lied.

16.00 wordt het spits afgebeten door het lokale ‘recht-uit-het-hart’-poptrio El Combo die ons zullen vergasten op een weldadige stroom harde en zachte, punky en jazzy popliedjes

17.10 is het de beurt aan De Hardheid, een strak in het pak gestoken gezelschap die 'ska met een ruwe bolster' spelen, en daarmee garant staan voor een skankende zaal. Er wordt gezongen over zin en onzin; over het weer, over kabouters, over k**muziek, over drank en over het mensdom in het algemeen.

18.20 Eindelijk! Neuk! is terug! Na het recruteren van een nieuwe gitarist, bassist en drummer is de nieuwe Neuk! in de repetitieruimte meteen aan de slag gegaan met het oefenen van het oude repertoire. Neuk! is weer helemaal klaar om het Nederlandse clubcircuit omver te blazen met hun snoeiharde hardcore en de soms botte, maar vaak doordachte teksten.

19.30 Buiten Adem maakt Riphop. Een stijl gebaseerd op hiphop, maar door de verschillende muzikale achtergronden en de gezamenlijke drang om nieuwe wegen te betreden worden invloeden van andere stijlen niet geschuwd maar 'geript' en naadloos in de muziek verwerkt; een combinatie die op het podium garant staat voor een show waar de vonken van eigenzinnigheid vanaf spatten!

20.40 gaat de beuk er weer in met de metalige-punky-hardpop van de enige, echte onafhankelijke Nederlandstalige Rockband Van Katoen, die geheel volgens het do-it-yourself-principe en door ludieke en slimme publiciteitsacties in korte tijd een grote schare fans om zich heen verzamelde en zelfs de hitparades wist te halen.

22.00 is het tenslotte tijd voor de Zeeuwse hosternokke rock van Surrender, al jaren een begrip in Zeeland. Ooit begonnen als Engelstalige hardrockband heeft Surrender zich gaandeweg ontwikkeld tot een stevige dialectrock-formatie die in de Zeeuwse taal zingt, vaak met een knipoog naar vroeger, soms een hang naar nostalgie en welke ook de dagelijkse beslommeringen in hun teksten niet schuwt. Hun energieke podiumperformance wordt door het publiek gretig opgepikt, vergezeld van snoeiharde drums, pompende bas, messcherpe gitaren met daaroverheen de dynamische zang waarbij tussen de nummers het publiek niet wordt gespaard door de scherpe opmerkingen van de bandleden die ruige taal niet schuwen en die het publiek volop betrekken tijdens de act..

Na afloop is er nog volop gelegenheid om uit het collectieve dak te gaan op de plaatjes uit de omvangrijke ‘Nederweird’-collectie van onze huis-DJ Koen.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact