Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Reel Big Fish, The Starting Line, Sugarcult
vrijdag, 17-01-2003 20:00:00
WaterFront, Rotterdam
€8,-
Informatie Bands (1) Wie gingen er (12) Recensies (3)
REEL BIG FISH (USA) + SUGARCULT (USA)
+ THE STARTING LINE (USA)
In het zuiden van Californië is het niks dan fun, fun, fun! Zo surfde skapunkband Reel Big Fish midden jaren 90 vrolijk lachend de mainstream in, als onderdeel van de West Coast ska scene (“The Third Wave” - met bands als No Doubt, Sublime, Hepcat). Het begon met de hit ‘Sell out’ en de albums ‘Everything sucks’ en ‘Turn the radio off’. Wereldwijd werden RBF songs massaal gedownload en zongen fans de songs bij concerten al mee voordat ze op plaat verkrijgbaar waren. De muziek van de band is een aanstekelijke happy-mix van alle muzieksoorten waar de leden van houden - o.a. rock, pop, ska, punk, bigband en metal. Live en op de plaat één groot orgasme van fun, fun, fun: energieke meezingliedjes vol puberale humor, zelfspot en algehele ‘sillyness’. De nieuwe plaat ‘Cheer up!’ is volgens velen de beste totnogtoe, de band blijkt hierop zowaar “gerijpt” te zijn zoals dat heet.
Het debuutalbum ‘Start static’ van streekgenoten Sugarcult verkocht als een speer, de band is sinds het uitbrengen non-stop op toer. Het muzikale motto van de band luidt: don’t-bore-us-get-to-the-chorus, dat wil zeggen aanstekelijke liedjes, stuk voor stuk potentiële hits. Dit alles in een energieke mix van powerpop (Cheap Trick meets Elvis Costello) en punk, Californian style uiteraard (Green Day, Blink 182).
De demo van de piepjonge poppunkband Starting Line werd opgepikt door hun favoriete label Drive Thru, toen het debuutalbum ‘Say it like you mean it’ eenmaal uit was had zanger Ken met haastige spoed z’n middelbare school afgemaakt en kon de band zich full-time storten op het toeren. De plaat klonk al verbazend rijp, en ook de liveshows staan bekend om de intense energie die vrijkomt. De band heeft inmiddels een loyale fanschare achter zich staan.






© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact