concertagenda
Green Day
(UITVERKOCHT)
woensdag, 12-01-2005 Aanvang 20.00 uur
Heineken Music Hall, Amsterdam
27,50
http://www.greenday.com

Informatie Bands (2) Wie gingen er (133) Recensies (48)
Green Day geeft op 12 januari a.s. een eenmalig concert in de Heineken Music Hall. De Californische punkband is momenteel druk bezig met de Amerikaanse tournee en begint op 11 januari 2005 in Berlijn met het Europese vervolg van de tour. Onlangs is het nieuwe album American Idiot met de gelijknamige eerste single uitgebracht en die bereikte meteen de eerste week de nummer 1 notering in de Amerikaanse hitlijsten.

Met de release van American Idiot twee maanden voor de Amerikaanse verkiezingen heeft Green Day een duidelijk politiek statement afgegeven maar de Green Day aanhangers hoeven niet bang te zijn: de Green Day sound blijft behouden. In de punkopera American Idiot worden de inhoudelijk zware songteksten over het Bush regime opgevrolijkt door de pretpunk sound van Green Day.

Na de release van hun breakthrough album Dookie heeft Green Day memorabele optredens gedaan waaronder op Woodstock 94, Reading en het Lowlands festival. Op woensdag 12 januari is het drietal Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt en Tre Cool terug in ons land voor een eenmalig optreden in de Heineken Music Hall.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew