Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Bevrijdingspop met oa The Toasters
donderdag, 05-05-2005 12.00 tot 23.00
W2, Den Bosch
gratis
http://www.w2.nl/
Informatie Bands (1) Wie gingen er (12) Recensies (5)
Dit is dus wel in de W2............


Op de Parade in Den Bosch
FESTIVAL


Donderdag 5 mei
Noord Zuid Bevrijdingsfestival
Zaal Open: 12.00 - 23.00 uur
Aanvang: - uur
Entree: G R A T I S ! !


Een extra lange editie vanaf 12.00 met een officiële opening van Jan Peter Balkenende.

12:45uur: Ali B + band
Ali B is opgegroeid in Amsterdam en later verhuisd naar Almere. Rapt al sinds zijn 14de en is op het spoor van de Nederlandstalige rap gezet door Osdorp Posse. Zijn raps zijn toegankelijk maar ook kritisch en bevatten véél zelfspot en humor.
Vandaag een kort optreden omdat hierna nog meer steden aangedaan moeten worden per helicopter.





13:15uur: Kasba (Marokko – Ned.)
Mundial, Carré, De Arena, De Uitmarkt; niet de minste plekken om op te treden voor een band uit Boxtel. Kasba mixt raï, gnaoua, reggae, flamenco, latin en Noord-Afrikaanse muziek. Eigen nummers en aangepaste Marokkaanse liederen. Ook in Marokko slaat Kasba aan. Hun nieuwe CD heet ‘Chouf Chouf’. Kasba speelde ook mee op de nieuwe CD van Paul de Leeuw ‘Duizel Mij’.





14:00 uur: The Toasters (New York, USA)
The Toasters is de langst bestaande Amerikaanse ska band (1981) en is uitgegroeid tot een band die 14 albums heeft uitgebracht en meer dan 4000 optredens over de hele wereld heeft gehad. De acht-mans-band heeft veel verschillende bezettingen gehad maar staat nog steeds garant voor strakke, opzwepende ska.





15:10 uur: Cheb Balowski (Barcelona, Spain)
De band veroverde met de het debuut ‘Bartzeloona’ geheel Spanje. Op deze CD laat de 11-koppige band een mix horen van: klezmer, gipsy en rumba. Op de opvolger ‘Potiner’ voegt de band daar nog meer zonnige stijlen aan toe zoals: ska,salsa, reggae en flamenco. De band begint steeds meer door te breken buiten Spanje.





16:20 uur: Zuco 103 (Brasil-Ned.)
Voor Zuco-zangeres Lilian Vieira wordt dit de vijfde keer dat zij op ons festival optreedt. Zij was bij ons met haar vroegere salsaband Bacan, met de samba-bands Trema Terra en Medicamento en in 2001 voor het eerst met Zuco 103. Ondertussen gaat dit Brasil-dance-jazz-electro-collectief als een speer in heel de wereld.





17:30 uur: Ska Cubano (Cuba-Engeland)
Een mix van sensuele Cubaanse salsabeat met de rock-steady invloed van Jamaicaanse ska. Spetterende blaaspartijen, kolkende ritmes met een hoofdrol voor de twee charismatische zangers Natty Bo uit Engeland en de Cubaan Benny Billy, wiens stem sterk doet denken aan de oude Cubaanse grootmeester Benny Moré.





19:40 uur: De Amsterdam Klezmer Band (Nederland)
De Amsterdam Klezmer Band speelt oost-europese joodse muziek met zigeuner en balkan invloeden. Het grootste deel van het AKB repertoire is van de hand van de bandleden zelf, die allemaal hun eigen muzikale bijdrage leveren aan de melting pot van aanstekelijke Balkan - zigeuner - klezmer - crossovers.





20:50 uur: Omar Ka & The Fula Band (Senegal)
De Fula Band speelt, net als Youssou N’Dour, Afro-Fulani-Beat; strakke, knetterende gitaren, meesterlijke percussie en de warme, intrigerende stem van bandleider Omar Ka. Van krachtige uitbundigheid naar verstilde intimiteit in een mix van mbalax, funk en reggae zorgt voor een uiterst dansbaar geheel.





21:50 uur: Obañoko (Antillen – Ned.)
Unisono was lang de beste Antilliaanse band van Nederland. Twee van hen Michael Magoo en Ilvio Pietersz, hebben samen met zanger Moises Ramos een nieuwe Antilliaanse topgroep opgericht: Obañoko (‘Master of Ceremonie’). Met een tienpersoons formatie brengen ze cadence en merengue, ultieme dansmuziek, van een zeer hoog niveau.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact