Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Ska/Reggae Night
vrijdag, 15-04-2005 21:00 - 02:00
het Kasteel, Alphen aan den Rijn
€ 2,50
http://www.hetkasteel.nl/agenda/view.html?&item=967
Informatie Bands (2) Wie gingen er (4) Recensies (1)
!! Door verbouwing zit het Kasteel tijdelijk in De Max, Olympiaweg 2/A

Mens Erger Je Niet
Mensergerjeniet vertegenwoordigt hun eigen stijl. Nederlandse teksten, onmiskenbare gitaarsolo's, relaxed swingende drumbeats, 'eigenwijze' basloopjes aangevuld met trompet en toetsen. Dit alles brengen zij met een grote dosis enthousiasme wat resulteert in een vrolijke skank.

Ska en reggae is de bron van inspiratie, een eigen repertoire van deze Alphense formatie.
De band brengt sfeer en zorgt dat je niet stilstaat, want 'Weet je wat het is jij past precies tussen de maat'.

Iedereen Zóóó Jotje
Op een zwoele en zeer jotje zomeravond in '95 besloot een stel vrienden voor de grap een band op te richten. Iedereen speelde al in andere bands, dus om toch een beetje onderscheid te bewerkstelligen was er het idee om allemaal een instrument te kiezen dat hij nog niet kon bespelen. Dit idee was natuurlijk bij voorbaat kansloos. Edoch, de daad werd bij het woord gevoegd… Een vaste oefentijd werd per januari '96 verschaft door de Stuffkikkers, die besloten de waterpijp aan Maarten te geven. In het begin was de muziek nog voornamelijk punk met sporadische ska-invloeden.

Vanaf de zomer van 2000 zijn ze zich gaan richten op het schrijven van nieuwe nummers, waarbij de stijl ondertussen meer richting ska is gegaan (punk is nu muzikaal erg ver te zoeken). Dit resulteerde in de in maart 2001 in De Raad opgenomen tweede cd "In de trein met tante Agaath". Deze is in juni 2001, net als z'n voorganger, geheel eigen beheer uitgebracht en liet een muzikaal heel stuk volwassener IZJ horen. Deze cd leverde een hoop optredens op, ook meer buiten de eigen regio en ook vaker als headliner of met grotere bands (oa. Beef!, Jammah Tammah, The Beatbusters).



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact