Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Pressure Fest
vrijdag, 24-06-2005 24/25/26 juni
gysenberg hall, Herne
39 (VVK) 55 (DOOR)
http://www.pressurefest.de/
Informatie Bands (1) Wie gingen er (5) Recensies (1)

Recensies door leden

Gepost door: vickyleandros Gepost: 27-06-05 15:33:12
Reis:
Heenreis zelf gereden. En dat was kloten. Gigantisch chagrijnig aangekomen door aantal keer verdwalen, het missen van Murphys Law en de ergernis aan de niet bepaald nuchtere medepassagiers.
Terugreis begon voorspoedig maar door het ontbreken van een kaart of iets dergelijks volkomen de verkeerde kant opgereden. Zelf het laatste uur gereden omdat de andere chauffeur het niet meer volhield en verdomme een kat aangereden. En de EO heeft echt prachtige praatprogrammas.

Festival/sfeer:
Vantevoren benieuwd hoe dat zou zijn, een groot festival met praktisch alleen maar hardcore. Buiten bleek de sfeer echter behoorlijk relaxt te zijn. Gigantisch park waar we goed gekampeerd hebben. Dorpbewoners die rustig een praatje komen kijken en niet moelijk doen over herrie en rommel. Heerlijk gegeten en koud bier gehaald bij de bakker en kiosk die op 5 minuten lopen zat. Vrijdagavond nieteens geprobeerd te kloten op de camping omdat die er erg dood/schoon uitzag. Zaterdagavond wel gekloot en dat ging prachtig. Verder ultiem relaxt dat er in het park een gigantisch zwembad was waar je heerlijk fris kon worden.
Nadeel was wel dat je met zoveel hardcore lui natuurlijk niks mag doen dat niet hardcore is. Dus naar het park lopen en Manu Chao aanhebben leidt af en toe tot rare blikken en dergelijke. Dit was ook een beetje de sfeer die binnen terug was te vinden in de hal zelf qua moshpits en dergelijke. Grote hardcoremode/dansshow dat soms echt veels te hard ging. Misschien om indruk te maken op de vrouwelijke bezoekers die in grote getallen waren gekomen.
Haast geen geld uitgegeven bij de hal zelf. Alleen vaak braadworst gekocht.
De security was overigens alles wat je van Duitsers verwacht.
En voetballen is echt een perfect tijdsverdrijf. En daarbij keihard op je bek gaan is natuurlijk ook leuk voor anderen.

Bands:
+ Terror, Hatebreed , WOJen Sick Of It All, 100 Demons en Born Form Pain, Backfire (3 nummers die we gezien hebben)
+/-: Strech Armstrong, Discipline, Harleys War
-: Do Or Die niet gezien maar door die klotebelgen Backfire gemist.
De rukband van zaterdag waarbij een zanger bij een andere kerel op de rug ging zitten.

Vantevoren grote verwachtingen over het festival en die zijn eigenlijk allemaal uitgekomen. Strakke bands, een relaxt park en veel bier. En over het algemeen toch een hele goede sfeer.

Ook enkele bedenkingen over bijvoorbeeld het slapen (wat stukken beter ging dan verwacht) en de sfeer. En over het algemeen viel die sfeer me heel erg mee. Verder was ik bang dat ik zo veel hardcorebands niet relaxt zou vinden. Maar door het vele voetballen en chillen in het park en af en toe een band kijken viel me dit heel erg mee.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact