Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Bright Eyes
dinsdag, 12-07-2005
Paradiso, Amsterdam
http://www.saddle-creek.com
Informatie Bands (1) Wie gingen er (2) Recensies (0)
Eenmansband uit Omaha, Nebraska, geleid door Conor Oberst. Deze gedreven muzikant speelt al sinds zijn pubertijd in meerdere bands, die al aangeven dat er een levendige muziekscene is in Omaha. Bright Eyes is zijn eigen groep, waar hij steeds wisselende muzikanten voor verzamelt om platen mee op te nemen en live mee op te treden, zoals in het voorprogramma van Arab Strap in 2000.
Naast punkmuziek in de band Desaparecidos geeft hij tegengas in Bright Eyes, die een mix van alternatieve muziek maakt met folk, Americana en een scheutje traditionele Mexicaanse muziek. De groep bleef vrij onopvallend, totdat in 2002 het album 'Lifted or the story is in the soil, keep your ear to the ground' uitkomt op het eigen Saddle Creek label. De pers is het nagenoeg unaniem een over de klasse van de plaat, hoewel sommige mensen de overslaande en emotievolle stem van Oberst niet trekken. De droevige teksten worden regelmatig op pompeuse wijze ondersteund door een klein orkest, en Oberst zingt zijn teksten ook vol overgave en dwingend dat het moeilijk blijft om niet meegetrokken te worden in zijn miserie. Sommige journalisten gaan zelfs zo ver dat ze vergelijkingen trekken met Bob Dylan.
De plaat zal uiteindelijk opduiken in Oor's eindjaarlijst van 10 beste albums van 2002.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact