Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Persistence Tour!
vrijdag, 09-12-2005 17.30uur
Paradiso, Amsterdam
€ 24,-
http://www.persistencetour.de
Informatie Bands (4) Wie gingen er (52) Recensies (9)

Recensies door leden

Gepost door: neophyte Gepost: 10-12-05 01:09:13
Band
Show
Mosh
Mensen
Kneuzingen
PLEZIER!
Gepost door: klaaskopkaas Gepost: 10-12-05 18:34:02
Settle the score: Gemist helaas maar bleek maar 20 minuten te spelen
Bleed the sky: Niet zo boeiend
Full Blowm Chaos: Godverdomme dat was toch wel heel erg vet en strak toffe zanger!
Napalm Death: Je moet er van houden zullen we maar zeggen
Born From Pain: Speelde goed ook oude nummers klonken supervet
AGNOSTIC FRONT: te erg
HATEBREED: Old shit still rocks!
Gepost door: mrclean Gepost: 10-12-05 19:31:24
was gezellig :)

Settle the Score was weer erg vet, jammer dat ze maar kort speelde. Full Blown Chaos was ook erg goed te doen. Bleed the Sky en The Red Chord vond ik maar weinig aan. Born From Pain rockte wel flink, iedereen ging flink los. Daarna de teringherrie van Napalm Death waar echt geen kut aan was : Agnostic Front viel me ook erg tegen, had er meer van verwacht maar Hatebreed was gelukkig nog erg vet

al met al een gezellig avondje, maar voor volgend jaar mogen ze wel iets minder metalbands laten komen :)
Gepost door: oitomaatje Gepost: 10-12-05 22:03:41
Wie zich gisteren in Paradiso heeft begeven, mag terugkijken op een perfecte avond!

Settle The Score: Mochten de aftrap van de Nederlandse editie van de Persistence Tour 2005 bezorgen. We waren net binnen, en na het eerste biertje besteld te hebben, werden we al meteen wakker geschud. Op de dansvloer waren de eerste hardcore punches, kicks, twists, turns en waves dan ook al meteen zichtbaar. Kort maar krachtig, dit optreden! Wel vaag dat de vlag van Born From Pain al vanaf het begin zeer opvallend boven het podium hing…

Full Blown Chaos: Geweldige band! Ging verder waar Settle The Score mee ophield, eveneens met een kort en krachtig optreden!

Bleed The Sky: Na een uitstekende eerste minuut, kwam voor mij een teleurstellend vervolg. Ja toen had ik geen zin meer in deze band. Totaal niet mijn ding, maar dat is een kwestie van smaak. Genoeg mensen die wél lekker uit hun dak gingen op deze band, dus…

The Red Chord: Te weinig van deze band meegekregen, want toen was ik aan het zuipen, rondlopen, zuipen, ouwehoeren, zuipen, vreten, zuipen, enne… zuipen!

Born From Pain: En toen was het moment aangebroken dat de tweede helft van de avond kon gaan beginnen. Wat een vette show gaven de Limburgers weg zeg! Al hun meezingers kwamen voorbij, en de response van het publiek was ook geweldig. Ja dit optreden was ronduit schitterend!

Napalm Death: Wat mij betreft de absolute topper van deze avond! Hard, harder, hardst! Ongelooflijk, het lijkt wel alsof deze ‘oude lullen’ elke keer dat ze in Nederland komen optreden, steeds iets beter en iets harder worden, alsof dat nog mogelijk was, haha. De Brummies tracteerden ons weer op een overdosis gitaargeweld, dit was gewoon perfect!

Agnostic Front: Wel aardig, maar eigenlijk ver beneden het peil van dit evenement. Er zijn genoeg AF-setlists te bedenken waarmee de tijd tussen Napalm Death en Hatebreed op een waardige manier kon worden ingevuld, maar dit sloeg werkelijk nergens op. Waarom waren ze ineens alle onwijs goeie mosh-klassiekers vergeten? Beetje een tegenvaller! Afgelopen februari zette AF de Melkweg nog op z’n kop, maar gisteravond was er van die power weinig te merken…

Jammer dat juist AF vanavond zo tegenviel want…

HATEBREED: was als headliner gewoon fucking geweldig! Geluid stond ook lekker hard, zoals het hoort! Brute show, brute muziek, brute band! Maar dat was natuurlijk al bekend. Iedereen gewoon meebrullen, iedereen gewoon keihard uit z’n dak, iedereen gewoon knettergestoord! ‘I… LIVE… FOR… THIS !!!’

Conclusion: It’s been a great evening! We’ll meet again at the Persistence Tour / Resistance Tour / or whatever the name of this event will be next year!
Gepost door: themusician Gepost: 11-12-05 13:31:16
Kankervet, metalcore is egt mijn ding. Alleen napalm death blijft nog steeds 1 bak herrie waar geen klote aan is om live te zien.
Ook wel mooi om te zien dat een nederlandse band als born from pain het zo goed doet. En ja dan de afsluiter Hatebreed, PRACHTIG!
Gepost door: wcdoekje Gepost: 11-12-05 16:48:16
was superbruut alleen we waren der veel te laat alleen hatebreedv agnostic front en napalm death gezien. hatebreed tha bomb
Gepost door: sangr Gepost: 11-12-05 17:44:58
Persistence tour. Of persistance?


Eigenlijk ging ik alleen voor hatebreed, maar toen ik op de site keek
(www.persistencetour.de) en daar de andere bands zag verheugde ik me er nog meer op :).

- Settle the score:

De eerste band, stond niet standaard op de tour geplant. Klonk vet, alleen de zang vond ik wat minder, want die klonk tijdens heel de nummers hetzelfde. Toch een goeie, goed harde band. Jammer dat het toen nog wat weinig publiek was, wel geinig dat er 1 of 2 lui in hun eentje helemaal gingen windmillen met hun armen en in het rond schoppen (dit deden ze later ook maar al te graag).

- Bleed the sky:

VET! Meer technische metalcore dan hardcore, dus viel volgens mij minder in de smaak bij de meeste hardcore/punk gasten, maar dat maakte mij niks uit aangezien ik t maar al te vet vind :). Beetje overdreven van de sampler die ze erbij hadden, hoorde niks geen keyboard achtige dingen. Goeie gitaristen, Goeie zanger(s), vette sound, voor herhaling vatbaar :).

- Full blown chaos:

Toen ik op de site las dat hun ook zouden optreden, had ik er nog meer zin in :). En wat een brute show dat ze gaven en dan heb ik het vooral over het geluid. Ik vond hun nieuwe album al vreselijk hard, maar dit sloeg haast alles (ja, Hatebreed was wel iets meer natuurlijk, maar dit klonk duidelijker ;) ). De band kreeg het ook goed voor elkaar om het publiek los te krijgen en een kleine wall of death (stond er wel van te kijken aan het eind dat bands zoals hatebreed het niet deden. Misschien mogen hun het gewoon niet meer doen omdat er al een paar aan zijn overleden ofzo). Veel oude nummers die het publiek maar al te graag meezongen. Ik vond dit harder gaan als Machine head op Fields of rock, wat tot nu (9 dec.) toe het hardste was wat ik ooit gehoord had.

- The red chord:

Geflipte band. Ze begonnen: Hello you bastards, we are The red chordWWAAAAH!!.. Zeer technische nummers die mij deden denken aan The dillenger escape plan met, vind ik, betere zang. De zanger was helemaal door het dolle heen en ook flink grappig bezig. Dat ie bijvoorbeeld voordat ie zn longen uit zn lijf gruntte, eerst heel rustig heej zei of tijdens een erg dreug gitaarstukje een nog dreuger dansje ging doen. De drummer liet ook wat flinks zien, flink veel bekkens en trommels werden gebruikt. Paste niet echt in het rijtje aangezien mathcore niet zo heavy is als gewone metalcore, maar ik vind deze band flink vet en de zanger was goed (had aan het einde van de laatste nummers steeds hoofdpijn van zijn dolheid) dus het was gaaf om ze zien.

- Born from pain:

Ik was al een tijdje benieuwd naar deze Limburgse band en het viel me zeker niet tegen (naja, de bassist wel, maar niet omdat ie niet kon bassen maar hij heeft een kutstem). Ze vielen erg in de smaak bij het publiek, dat actiever als bij de eerdere bands was. Met veel goed beukende nummers, waaronder een paar oude, waren ze echt goed bezig. Ook speelde ze een stel gitaarsolo’s, wat je bij de andere bands niet te horen kreeg (en…..Nederlandse praatsessies tegen het publiek! Jiehaah!!).
Echt goeie band en klonk erg lekker. Nederland mag trots op ze zijn ;).

- Napalm death:

Wow! Extreme zooi, uit engeland (kon je goed horen aan barneys accent), flinke grindcore. Was in het begin ook wel mooi dat de gitarist problemen had met de monitoren en zichzelf helemaal ging opfokken en schreeuwen naar de geluidsmannen, haha. Van begin tot het eind was het een grote zooi van snelle teringherrie, heerlijk! Zanger Mark ‘Barney’ Greenway gedroeg zich als een idioot aan de steroiden, hij stond geen moment stil. De rest was ook niet bepaald kalm bezig, de gitarist vond ik nogal raar headbangen en de bassist deed het wel vet maarja.. zn kapsel he ;) (moet wel zeggen dat ik dat vetter vind als dat ze zich meteen helemaal kaal scheren omdat ze hopen dat het er dan nog wel goed uit kan zien). Gitaar mocht wel iets minder schel naar mijn smaak, soms waren de nummers ook een beetje onduidelijk. Toch was er meer goeds als slechts, hé, het is verdomme wel NAPALM DEATH!

- Agnostic front:

Ik kende er weinig goeds van, op peace na kende ik haast niks goeds. Ze begonnen met naar mijn idee wat matige nummers, maar naar een tijdje werden ze duidelijk beter. Om maar een voorbeeld te geven, gotta go speelde ze zo veel, VÉÉÉL beter als op het album. Veel ruiger, lager, beter! Vooraan staan was klote, aangezien de pit zich nogal verspreidde en vaak naar voren kwam en dan kreeg je dus weer iemand tegen je aan, ook nog paar keer meegedaan. Was wel mooi, veel geluk gehad, in tegenstelling tot die tijdens Hatebreed (auw!). Goeie sound zoals ik die verwacht had van hun, milde solos waren er ook nog bij. Was erg blij met de nummers die A C speelden aangezien ik bang was dat het een matige punk show werd. Echt niet! Fokking NEW YORK HARDCORE! Plus ik heb de hand van de zanger nog geschud en die was erg zweterig (jeej, hehe). Volgens mij stond er ook nog een gitarist van ze in het publiek later, die met de camouflage gitaar. Hij kreeg ook nog ruzie, maar dan ook echt ruzie, eerste keer dat ik dat meemaakte. Begonnen op elkaar in te slaan, raakte helemaal niks, komt er een andere brede vent naar diegene die ermee begon toe, duwt hem een heel eind weg en gaat met hem verder.. de andere bleef gewoon rustig staan :).

- Hatebreed:

En toen was het zover, de headliner HATEBREED! Een keer had ik ergens gelezen dat hun zo ongeveer de hardste band van allemaal zijn, geloofde ik echter niet helemaal aangezien hun albums soms wel wat harder konden (die van full blown chaos zijn bijvoorbeeld een stuk harder, vergelijk the rise of brutality maar is met prophet of hostillity), maar dat had ik toch goed mis! Na machine head dacht ik het hardste ooit gehoord te hebben, maar de lui van hatebreed lieten het toch iets harder knallen! De bastonen van hun gingen zo hard dat de pa-speakers het niet meer aankonden en gingen kraken (was tijdens Full blown chaos in 1 van hun begin nummers ook al zo). Ben nog paar keer gaan moshen, heb er nog een paar verwondingen aan overgehouden, stelde achteraf niet veel voor aangezien er ook lui met pleisters onder hun ogen rondliepen, al vlak na full blown chaos :D. Maargoed, aandenken! Tijdens 1 circle pit, een heel groepje viel om, terwijl jamey stond te schreewen: ‘.Then why the fuck am I..pick them up..You want me to bottle my rage..’ Eén van de meest krachtige zangers die ik ooit life gehoord heb. Echt een ongelofelijk optreden, heavyheid in overvloed, meer als verwacht, HEERLIJK!


Overall:

Ik heb me vreselijk goed vermaakt, alle bands hadden haast precies mijn muzieksmaak, er viel mij geen één tegen. Mooi was ook dat het niet 8 alleen maar standaard hardcore was, maar ook mathcore, modern metalcore en grindcore. Goed gevarieerd dus, al moet ik wel zeggen dat het meer geschikt was voor metalheads als voor chrust/hardcore punkers (hehe, ideaal voor mij dus :D)

beetje jammer van het net iets te ruige publiek, maar aan de andere kant hoort het er ook bij. daarom geen 10
Gepost door: bieroipunk Gepost: 11-12-05 23:20:18
was kenker vet ouwe.........!!
Gepost door: misfits Gepost: 12-12-05 23:53:34
helaas geeen bruut feestje voor mij maar next tiime betah UNDEAD



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact