concertagenda
Goïng to a Go-Go
vrijdag, 18-11-2005
Calypso, Rotterdam
€15,- per avond, passe-partout beide avonden €25,-
http://www.calypso-rotterdam.nl/site/g2agg.html

Informatie Bands (1) Wie gingen er (9) Recensies (1)
Going to a Go-Go is een alternatief meerdaags festival waarbij de verschillende kanten van Cult, Punk en Rock & Roll benaderd zullen worden. Het festival zal plaatsvinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2005 in Rotterdam. Petticoats, wijde stippeljurken, vlinderbrillen, crew cuts en kuiven zullen iedereen om de oren vliegen. Het veelzijdige programma bestaat onder meer uit optredens van bekende internationale bands en bekende dj’s die tot diep in de nacht het publiek zullen vermaken. Going to a Go-Go is verder een Rock & Roll markt waar volop geshopt kan worden, verzamelbeurs
’’ Jamboree’’’ om eindelijk die bijzondere Rock & Roll plaat te vinden in de recordhop en biedt lowridersdemonstraties, kleding van de bekende R & R winkels, Modeshows, een heuse Rotterdamse Rock & Roll Catwalk, Tattoo & Piercings special en meer!!
Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers (NL/UK)
Miss Mary Ann is de oprichtster en helft van de Ranch Girls uit Rotterdam. Zij is momenteel een nieuwe plaat aan het opnemen en zal daarom veel nieuwe nummers laten horen, naast de wat bekendere nummers van haar eerste solo cd 'Mad Mama'.
www.missmaryann.com

The Houserockers (UK)
Frontman Rob Glazebrook, ook het brein achter eerdere formaties als 'The Playboys' en 'Rochee & the Sarno?s', brengt met The Houserockers een mix van 'raw rockabilly, full-on rock 'n' roll and rhythm rockin' blues'.

The BossHoss (D)
De zevenmans formatie The BossHoss geeft een hele eigen draai aan de top veertig hits van dit moment. Een paar maanden terug op Lowlands brak het publiek van enthousiasme de zaal af. Komt dat zien in Calypso!
Zie www.thebosshoss.comShaun Horton & the Tennessee Trio (UK)
Speur het internet maar af en je zal weinig over deze band vinden. Zij zijn zo obscuur dat buiten Manchester bijna niemand ze kent. Voor het eerst spelen ze buiten het Verenigd Koninkrijk en wel in Calypso. Er moesten zelfs nog paspoorten worden geregeld! Ze spelen wilde primitieve rockabilly.

The Surfin? Gorillas (UK)
Maniakale instrumentals wisselen zij af met Sonics/Cramps achtige vocale nummers. Zij zijn 'the big kahunas of sizzlin' surf-rock musical madness in today's uninspiring world of predictable contemporary pop-saturation'. Ook voor de eerste keer live te horen in Nederland!
Zie www.thesurfingorillas.co.ukHet festival zal worden afgesloten met een fantastische Going to a Go-Go party, waarbij je tot in de wee-wee hours kan jiven en swingen.

De volgende diejees zullen op diverse plekken in Calypso de sfeer mede bepalen: van de gezelligste deuntjes in de lounge tot de meest onweerstaanbare vloervullers.

Rocking Rudy (B)
Regelmatig te horen op de Rotterdamse Rockabilly Dazzle en op de Rockabilly Rave in Engeland. Draait de hotste jivers, boppers en strollers van recente bands en pure fifties opnamen.

Hot Poppa Pete (D)
Waar draait hij niet? Op alle roots festivals in Europa wordt hij gesignaleerd, op elk festival in zijn thuisland staat hij achter de draaitafels. Obscure primitieve rockabilly is zijn specialiteit. Cd?s komen er niet aan te pas? vinyl only.

Joe Sixpack (NL)
Thuiswedstrijd, woont om de hoek van Calypso en weet dan ?s-nachts toch niet z?n huis te vinden. Draait niet alleen rockabilly maar neemt altijd een kwart eeuw muziek mee ? jaren veertig swing tot jaren zestig rock ?n' roll. Lp?s en singeltjes natuurlijk!

Daddy-o-jive (NL)
Voorliefde voor de zwarte muzikanten van de jaren dertig tot en met zestig (en ook daarna), die ook het nodige af kunnen rocken, swingen en shouten. Niet alleen van vinyl, maar ook van cd!© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew