ForumForum - Nieuws&politiek - Wilders vervolgd

[1] [2] [3] [4] [5]
Wilders vervolgd
Gepost door: lowieke gepost: 17-09-2009 11:35:32
http://www.youtube.com/watch?v=Iuenl9T1g-A
Gepost door: bor gepost: 20-01-2010 13:06:39
Wat deden al die rechtse lui bij die rechtbank dan? Moesten ze niet werken? onee vieze rechtse werkelozen.
Gepost door: trevor gepost: 30-01-2010 20:45:52
Die hebben denk ik een vrije dag genomen dan..
Gepost door: tennesseehomewrecker gepost: 31-01-2010 12:32:45
vroeger was wordt vervolgd toch met Han Pekel ?
Gepost door: slachtofferhulp gepost: 02-02-2010 17:07:27
maar dr is niet zoveel pekel meer in voorraad tegenwoordig, dus daar moet een beetje karig mee gedaan worden
Gepost door: trevor gepost: 02-02-2010 22:05:39
nou mijn wip van t weekend was zout genoeg.
keer over de weg laten glijden dan haha
Gepost door: streetpunker gepost: 03-02-2010 14:36:31
Rechtbank bevoegd in zaak-Wilders
Uitgegeven: 3 februari 2010 13:21
Laatst gewijzigd: 3 februari 2010 14:25

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam is bevoegd om de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders te behandelen.
© ANPDat maakte de rechtbank woensdag tijdens de tweede zitting in deze zaak bekend. Wilders wordt vervolgd voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en belediging van moslims.

De behandeling van de zaak is overigens nog niet inhoudelijk.
Moszkowicz had twee weken geleden tijdens de eerste zitting in het proces aangevoerd dat de zaak tegen Wilders voor de Hoge Raad moest plaatsvinden, niet voor de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank is het daar niet mee eens.

Ook vallen de anti-islamitische uitspraken waarvoor Wilders terecht moet staan niet onder de immuniteit voor parlementsleden, bepaalde de rechter.


Uitspraken

Kamerleden kunnen niet worden vervolgd voor wat zij in de Tweede Kamer zeggen, maar wel voor uitspraken daarbuiten.

De rechtbank heeft het verzoek van Wilders om rechtsgeleerden als getuige-deskundige te horen afgewezen. De rechters zeggen dat de PVV-voorman alle kans krijgt om te vertellen of hij het eens is met de meningen van de geleerden.


Niet gehoord

Daarvoor hoeven ze in de visie van de rechtbank niet gehoord te worden. Er worden wel drie van de acht door Wilders gevraagde islamgeleerden ondervraagd over hun visie op de zaak.

Wilders staat terecht in verband met zijn antikoranfilm 'Fitna' en uitspraken die hij in interviews heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft hem groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie ten laste gelegd.


Mohammed B.

Ook weigerde de rechtbank Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, en andere 'moslimextremisten' toe te laten als getuigen in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders.

De rechters lieten dat weten tijdens een korte zitting in de strafzaak tegen de politicus. De kwestie werd nog niet inhoudelijk behandeld en is inmiddels voor onbepaalde tijd aangehouden.


Wilders

''Deze rechtbank is blijkbaar niet geļnteresseerd in de waarheid. Ik kan niet anders concluderen dan dat de rechtbank mij geen eerlijk proces gunt'', zei Geert Wilders, nadat de rechtbank vijftien van de achttien door hem gekozen getuigen had afgewezen.

''Ik heb hier geen respect voor'', voegde Wilders er nog aan toe. Hij wees erop dat in een doorsneestrafzaak vaak tientallen getuigen worden gehoord.


Zeer principieel

Hij vindt dat zijn zaak, die hij zeer principieel noemt, dat ook verdient. Anders kan hij niet aantonen dat hij met de uitspraken die aanleiding voor zijn vervolging waren, de waarheid heeft gesproken, aldus de PVV'er.

Bram Moszkowicz, de advocaat van PVV-leider Geert Wilders, vindt dat de rechtbank aan zelfoverschatting lijdt, nadat de rechtbank had bepaald dat slechts drie getuigen worden opgeroepen.


Bang

Moszkowicz begrijpt niet dat de rechtbank niet toestaat dat er juridische deskundigen worden gehoord. "De rechtbank zegt in feite: we weten het allemaal wel", zei Moszkowicz. "Dat is zelfoverschatting. En als een rechter zichzelf overschat, dan word ik bang."

Volgens Moszkowicz draait de rechtszaak tegen Wilders juist om principes die juridisch helemaal niet 'uitgekristalliseerd' zijn. Moszkowicz wilde daarom onder anderen vijf rechtsgeleerden oproepen, gespecialiseerd op het terrein van vrije meningsuiting.
[1] [2] [3] [4] [5]
Je kunt alleen reageren als je bent ingelogd.


Terug naar het Nieuws&politiek-forum.


© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew