ForumForum - Nieuws&politiek - Tweede kamer wil verbod op blood & honour

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]
Tweede kamer wil verbod op blood & honour
Gepost door: klaus-wunderlich gepost: 01-04-2007 15:33:34
Communisme heeft de mensheid ook alleen maar ellende gebracht. Dat neemt niet weg dat de NCPN, hoe idioot ik ze ook vind, moet kunnen bestaan.
Gepost door: vickyleandros gepost: 01-04-2007 15:40:01
Oké even serieus. Punt is dat de overheid actie onderneemt om dergelijke groepen het leven zuur te maken. Wat dat betreft dus een uitstekende zaak, want dat het een idiote organisatie is natuurlijk duidelijk. Kan een punt gemaakt worden naar andere groepen, en directer opgetreden worden bij verboden symboliek enz.

Het effect van de maatregel zal ongetwijfeld klein blijken te zijn mbt de daadwerkelijke leden van die club, het kleine radicale groepje heeft zicht tot al op iets heel extreems toe gelegd, met alle gevolgen van dien. Die groep ga je echt niet afstoppen, simpel zat.

Goed dat er in ieder geval aandacht voor is.
Gepost door: punkiemelanie gepost: 01-04-2007 15:58:02
Gepost door olga op 01-04 om 14:33dus het makkelijker maken om ze op nog meer punten te kunnen pakken en vervolgen is geen goed idee?
nee je moet het ze idd niet te moeilijk maken, dat is waar ook
Dat zeg ik niet, ik bedoelde meer dat ze al op zoveel punten te pakken zijn en dat ook lang niet altijd zo goed wordt gedaan. En ik denk dat het niet veel uitmaakt om 't te verbieden, want verboden wapenbezit etc. is ook niet toegestaan en ook dat komt redeiljk veel voor. Als een lidmaatschap verboden is op B&H zoeken ze wel weer wat anders. Er moet gewoon beter gelet worden op de punten die ze nu al overtreden, ipv een verbod leggen op. 't Is ook moeilijk om een grens te trekken, want wat doe je dan met mensen die "vermeende banden hebben met..."?
Gepost door: pissdrunk gepost: 01-04-2007 16:18:06
Gepost door trojanskins69 op 01-04 om 12:26In Duitsland zijn B&H en C18 dacht ik ook verboden, toch zijn ze er nog steeds, helpt geen drol dus.
En dan nog, als je radicale extreem-rechtse organisaties aanpakt, dan mogen ze ook wel radicale extreem-linksen aanpakken.

De overheid pakt links ook aan hoor, seveke is omgelegt door de aivd, hihihi.
Goed, natuurlijk kun je dit soort organisaties alleen wettelijk verbieden want ze blijven toch wel bestaan.
Toch ben ik ook voor het verbieden van dit soort partijen, het zal wellicht toekomstige leden weren en daarbij komt dat je dus per definitie strafbaar bent als je lid bent van een dergelijke organisatie, of jou je nou schuldig maakt aan het dragen van verboden symbolen of het verspreiden van nazi-propaganda of niet.
Gepost door: pissdrunk gepost: 01-04-2007 16:19:00
*Partijen/organisatie, een pot nat, NA en NVU zijn eigenlijk ook partijen en die mogen van mij ook wettelijk verboden worden.
Gepost door: punkiemelanie gepost: 01-04-2007 16:25:34
En waar wordt dan de grens getrokken? Wanneer vormt iets een bedreiging en wanneer niet? In de grondwet staat dat je het recht heb tot vereniging (mits je je aan de regels houdt). Dan dan de Partij van de Vrijheid van Wilders ook verboden worden ivm racisme enzovoort.
Gepost door: pissdrunk gepost: 01-04-2007 16:28:46
Nee, PVV is totaal iets anders de NVU en NA.
Begrijp mij niet verkeerd, ik ben 0,0% voorstander van Wilders maar de man heeft alles bereikt op eerlijke en democratische wijze.
Hij weet zetels te behalen, partijen als NVU en NA hebben dat nog nooit weten te doen zelfs niet op gemeentelijk en provinciaal niveau.
Daarbij komt dat Wilders er geen nationaal-socialistisch gedachtengoed op na houdt en geen zielige, xenofobische kinderen voor zijn partij werft die geen enkel benul hebben waar ze het over hebben ( vooruit, PVV stemmers zijn naar mijn idee ook niet bepaald hoogbegaafd maar dat terzijde ). Wilders moet gewoon iets genuanceerdere uitspraken doen, dan is naar mijn idee alles prima.
Gepost door: fiend gepost: 01-04-2007 16:50:41
Allemaal leuk een aardig
Maar de AFA kan je net zo goed verbieden dan.
Die zijn net zo crimineel als B&H.
Gepost door: vickyleandros gepost: 01-04-2007 17:01:16
Ja klopt, was gister in een kraakpand om paar mooie pistooltjes te kopen.
Gepost door: punkiemelanie gepost: 01-04-2007 17:01:39
@ Pissdrunk. Ik snap je punt helemaal, maar ik wilde enkel duidelijk maken dat het dán weer moeilijk is om de grens te trekken tussen wanneer iemand wel of niet het recht heeft op vereniging zegmaar, en wanneer een partij dus wel of niet verboden moet worden. Officieel mag een partij/groep verboden worden wanneer het zich niet aan andere wetten houdt, dus wanneer iemand ook maar één racistische opmerking ofzo zou maken, zou het theoretisch gezien verboden mógen worden. Aangezien Wilders neit altijd even genuanceerd is, zoals jij ook al zegt, zou zijn partij dus in theorie ook verboden kunnen worden. Ik bedoel niet dát Wilders z'n partij verboden moet worden, het wat slechts een (misschien niet al te sterk) voorbeeld.
Gepost door: vickyleandros gepost: 01-04-2007 17:02:13
Handgranaten waren helaas op, maarja de connectie Zwolle-Iran is ook niet meer wat die geweest is. Vroeger kon je zelfs humvee krijgen hier, nu alleen maar oude bakfietsen met roest.
Gepost door: fiend gepost: 01-04-2007 17:09:18
meneer denkt:
"1 april, laat ik eens me grapjas aantrekken"

ha ha ha
Gepost door: ratherbedownthepub gepost: 01-04-2007 17:53:32
Ik denk niet dat het verbieden van B&H veel opleverd. Waarschijnlijk creeer je zo alleen maar verharding in die scene.
Wat waarschijnlijk beter werkt is mensen die geweld plegen uit rascistisch oogpunt harder aanpakken, Dus niet eerst een taakstraf, maar meteen boete en een een paar weekjes op bier en taart in de cel.

Gepost door: olga gepost: 01-04-2007 17:58:10
lijkt me sowieso een goed plan om die lui strenger aan te pakken, de overheid heeft het denk ik ook onderschat hoe gevraalijk die lui (kunnen) zijn en komen daar nu op trug. Als ze eens streng zouden checken bij al die demo's kunnen ze de NVU wel opdoeken. Maar toch kan een verbod wel meehlpen. Tuurlijk is het niet het ei van columbus, die lui van B&H zijn vaak al zodanig gehersenspoeld met hun zieke gedachtens dat er geen redding meer is maar duidelijk eens laten merken dat ze er niet ongetrsaft mee wegkomen lijkt me geen slecht plan. Als B&H verboden wordt kan er teminste fatsoenlijk en beter aktie ondernomen worden. Zelfde verhaal als bij de hells angels toch? die lui wil de politie dolgraag aanpakken, huiszoekingen doen enz. maar omdat ze niet verboden zijn is het moeilijk om een grond te verzinnen waarop dat zou moeten gebeuren (behalve het drugsgebeuren maar daar heb je ook bewijs voor nodig).
Gepost door: fiend gepost: 01-04-2007 18:07:34
Dat kan allemaal wel zo zijn olga maar hoe zit het dan met de AFA?
Dat zijn ook niet allemaal lieverdjes
Gepost door: nhique gepost: 01-04-2007 18:11:40
of het nou helpt of niet, verbieden kan geen kwaad en als dan "illegaal" hun oerdomme acties uitvoeren dan is het makkelijker om ze vast te zetten of een hogere straf te geven oid

ik vind het nogal dom om te roepen dat verbieden onzin is, bijna alles wat verboden is doen mensen nogsteeds, alleen wel een stuk minder omdat ze geen straf willen hebben
Gepost door: ratherbedownthepub gepost: 01-04-2007 18:14:24
Olga, ben het met je eens wat betreft de Hell's Angels, maar ik denk ook dat je clubgenoten omleggen, kilo's coke dealen en de wallen afpersen een graad erger is dan stiekem sieg heilen, hard schreeuwen en af en toe een knokpartij.
B&H moet je in de gaten houden en zorgen dat het niet radicaliseerd, door het te verbieden zorg je júíst dat het extremer wordt.
Gepost door: ratherbedownthepub gepost: 01-04-2007 18:15:53
Gepost door nhique op 01-04 om 18:11
ik vind het nogal dom om te roepen dat verbieden onzin is, bijna alles wat verboden is doen mensen nogsteeds, alleen wel een stuk minder omdat ze geen straf willen hebben


Het verbieden maakt gerechtelijke stappen inderdaad makkelijker, maar je creeert juist hardcore nazi's, omdat de meelopers afhaken en alleen de echte gekken overblijven. En ze zullen verder gaan in hun acties, omdat ze toch al de wet aan het overtreden zijn.
Gepost door: zwolleskinhead69 gepost: 01-04-2007 18:24:16
Gepost door ratherbedownthepub op 01-04 om 18:14Olga, ben het met je eens wat betreft de Hell's Angels, maar ik denk ook dat je clubgenoten omleggen, kilo's coke dealen en de wallen afpersen een graad erger is dan stiekem sieg heilen, hard schreeuwen en af en toe een knokpartij.

Ze mogen van mij alles verbieden maar niet de hells angels, wat een harde gasten zijn dat, beetje zuipen beetje stelen
Gepost door: ratherbedownthepub gepost: 01-04-2007 18:25:56
Quotebeetje zuipen beetje stelen


Hahaha, dat dan weer wel.
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

Dit topic is gesloten je kunt niet meer reageren.
Terug naar het Nieuws&politiek-forum.


© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew