Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Streetdogs

01-09-04 00:00:00 / door cymric / band: Street Dogs

De “Streetdogs” zijn gewoon een paar Die-Hard muzikanten in een gloednieuwe band, nouja, Gloednieuw…
Een poosje geleden hebben ze een tour door europa gedaan en in de Verenigde Staten zijn ze al een poosje behoorlijk bekend. Ik had geen tijd om ze te interviewen tijdens de tour, maar wist toch in contact te komen met Johnny. Hij beantwoordde samen met Mike een paar vragen.


Rob Guidotti was eigenlijk een beetje de grondlegger van de band, maar hij was ook de eerste die de band verliet. Waarom heeft hij de band al zo snel verlaten?

Mike:” ik zou niet willen zeggen dat Rob de band in zijn eentje is begonnen. De band begon met 4 mensen en in mijn ogen en hart waren dat Johnny Rioux, Rob Guidotti, Jeff Erna en ik.
Wat betreft het verlaten van de band door Rob, dat was zijn persoonlijke keus en voor de rede zou je beter hem die vraag kunnen stellen. Wij wensen hem niks dan het beste.
Bovendien hebben we een zeer uitzonderlijke gitarist gevonden in Markus Hollar. Hij komt uit Dallas, Texas, en heeft de hele Maiden Voyage Tour door Europa meegedaan met alles wat de Streetdogs deden. Hij is een geweldige aanwinst voor de band en we zijn heel blij dat hij er nu permanent deel van uit maakt. we vinden het echt geweldig hoe alles is gelopen.”

En hoe zit het nu met Jeff Erna, hij tourt niet, maar speelt hij wel nog steeds shows, of heeft hij de band nu ook verlaten?

Johnny:” Toen we begonnen met de Streetdogs was het meer een “fun band”. We hebben nooit de intentie gehad om te gaan toeren, of om New England te verlaten. Jeff heeft altijd gezegd dat hij zijn baan bij de houthandel niet wilde opgeven voor de band, nooit. Dus toen Savin Hill uitkwam en de reacties overweldigend waren, besloten we toch dat we een tour moesten en wilde doen.We hebben geprobeerd het op te lossen door inval drummers in te huren voor de tours en hem voor de lokale shows als vaste drummer te houden en voor het opnemen in de studio. Uiteindelijk speelde we meer en meer buiten de stad en steeds minder lokaal, dus hebben we moeten besluiten 1 vaste drummer te nemen. Een van mijn dierbaarste vrienden, Joe Sirois Hij was net klaar met de laatste Bosstones tour, een Frank Black Tour en getrouwd, bovendien was hij gek van de band. Hij had al een keer eerder een paar weken ingevallen en we hebben de kans om hem de vaste drummer te maken met twee handen aangegrepen. Dus nu is Joe Sirios de drummer van de Street Dogs, en we hadden geen betere keus kunnen maken.”

Jullie hebben nogal wat verschillende bandleden gehad in het begin(Nate, Michelle, Jeff, Rob, vergeet ik nog iemand?) wat is de huidige Line-up? Kun je me meteen wat over de andere 2 bandleden vertellen, hoe zijn zij bij de band gekomen, kennen we hen nog van andere bands?

Mike: “Ik zou niet willen zeggen dat we een opmerkelijk aantal bandleden hebben gehad, aangezien we een redelijk jonge band zijn en we pas net een goede line-up hebben gevonden waar we echt blij mee zijn. De huidige Line-up is sterk en acceptabel. Bovendien was de band in het begin nog geen full-time bezigheid. Dit was het begin van de band, de demo-periode. Nadat Johhny Rioux bij de band is gekomen, die ooit in ’98 al met mij en Jeff Erna heeft zitten jammen, en na het opnemen van de Full-length en het daarbij horende touren om die full-length te promoten, hebben Johnny en ik besloten dat we de band naar een hoger level wilden tillen. Sindsdien hebben we niet meer terug gekeken en proberen we ons op de toekomst te focussen. Bovendien zijn we zeer tevreden over het komende album, dat begin volgend jaar uitgebracht gaat worden, en we zijn de Punk-Voter tour in de Verenigde Staten met Flogging Molly en the Briggs, in de herfst aan het voorbereiden. Daarna de tour in November, dan gaan we met Flogging Molly en The Briggs touren in Europa. We hadden het niet beter kunnen treffen met hoe de dingen gelopen zijn. Het geeft ons echt een kick. Wat Betreft Joe Sirios, onze drummer, en Markus Hollar, onze gitarist, die hebben allebei hun proefperiode in de band doorstaan, en we hebben ze volleden gemaakt omdat ze gewoon perfect erbij passen en Rocken!”

Johnny:” Toen de band begon speelde Michelle bas. Ik werkte toen voor een management bureau. Toen Mike in 1998 uit de Dropkicks stapte, waren we bezig met het starten van een band. Jeff Erna zat er ook in. We speelden toen zelfs al Justifiable Fistacuffs en wat Clash nummers. Het was nog te vroeg voor Mike om weer een band te beginnen terwijl hij bezig was met het krijgen van een baan bij de brandweer. Ikzelf ben naar LA verhuisd nadat de Bruisers ermee stopte. Het was nooit een geheim dat we weer met elkaar in een band zouden gaan spelen, dus Michelle had een zeer korte carierre in de Street Dogs. Ze heeft nu een geweldige band, The Dents.Over de drummer heb ik eigenlijk al genoeg verteld. Joe zat in de Mighty Mighty Bosstones voor vele jaren. We hebben Nate Albert wel eens laten invallen omdat Rob vlak voor een west-kust tour ermee gestopt is. Nate Produceerde Savin Hill net zoals ons nieuwe album en kende daardoor allen nummers al, hij was een logische keus om in te vallen. Wat betreft de huidige gitarist, Marcus Hollar komt uit Dallas, TX en wilde zo graag in de band en hij was zo’n fantastische gitarist, dat we hem meteen bij de band hebben gelaten. Hij speelde hiervoor in een punkband uit Dallas, The Visitors.”

En dit blijft de line-up?

Johnny: “De Line-up zoals hij er nu uitziet, is de permanente Line-up. Nu we een Europese Tour achter de rug hebben zijn we genoeg getest! Misschien dat er nog een tweede gitarist bijkomt, maar we zien het vanzelf wel.” Wat is het belangrijkste doel wat de Street Dogs tot nu toe behaald hebben?

Mike: “Ik denk dat dat de recente tour in Europa is geweest. We hebben daar op een aantal behoorlijk bekende festivals opgetreden. We hebben shows gespeeld met bands als the Bones uit Zweden (echt ene fenomenale band!), Agnostic Front (Legende), Walls of Jericho, Blood for Blood, Turbo AC’s, EMS 77, Turbonegro en The Briefs. Ook zijn we recent toegevoegd op de bill van de 10e verjaardag van de Warped Tour. We kijken er heel erg naar uit, daarnaar en naar de Tour met Flogging Molly en The Briggs in de VS en Europa. De zaken gaan ons voor de wind!

De Street Dogs barsten van enthousiasme, als ik de tour reports op de site lees, voelt dat goed doordat jullie over alles wat jullie doen zo positief zijn. Kan je dit enthousiasme verklaren?

Johnny: “We zijn heel erg gelukkig over het feit dat we muziek kunnen spleen. Het maakt niet uit hoeveel mensen er in de ruimte zijn, we zijn dankbaar dat we er mogen zijn en dat we niet ergens bezig zijn met het graven van ons eigen graf. Het komt zelden voor dat mensen een tweede kans krijgen in het leven bovendien. We zijn allemaal ook goede vrienden. Het is geweldig om de wereld samen met je beste vrienden tegemoet te komen en daar ook nog eens nummers te schrijven die zo leuk zijn. Iedere band die constant zit te klagen begrijpt niet helemaal waar het om gaat.”

Mike: “ het is precies zoals Johnny het zegt! We zijn heel erg dankbaar dat we dit mogen meemaken! Het is voor ons geen recht maar een voorrecht en we spelen zo goed als we kunnen, 100 %, elke keer weer! Er is geen reden om te klagen als je onderweg bent. Hebben we het nooit moeilijk? Tuurlijk wel, maar je probeert erboven te staan, en elke keer weer je best te doen en gewoon doorgaan. Als je het perspectief uit ogen verliest, en je dankbaarheid voor muziek, of wat dan ook in het leven, ben je gedoemd om een misserabel leven te lijden. Het leven is geen rozentuin en je verwachtingen en de realiteit zullen elkaar nooit ontmoeten. Verwacht het onverwachte in het leven en probeer in staat te zijn je aan te passen aan de situatie, dan zul je nooit verliezen! Street Dogs passen zich aan, passen zich in en komen verdomme spelen! Hmm dat was misschien iets over de top, maar als ik heel bescheiden had willen zijn, was ik wel in het klooster gegaan of zo!”

Blijft dit Enthousiasme?

Johnny: “Ik hoop het van harte.”

Mike:” Ik hoop het ook. Wat mezelf betreft, ik zal enthousiast blijven zolang als ik 1 m 82 boven mijn kont leef in plaats van 1 meter 82 onder de grond begraven lig!”

In oktober / November komen de Street Dogs weer naar Europa, samen met Flogging Molly deze keer. Wat zijn de verwachtingen van de band voor deze tour? Weet je al iets over het waar en wanneer?

Johnny: “ We gaan eerst in de VS en dan in Europa touren met Flogging Molly, Joe en ik hebben Flogging Molly geholpen sinds ze zijn begonnen. Ik vertelde de wereld altijd over deze band en The Bosstones hebben ze de eerste mogelijkheid gegeven om een grote tour te doen. Nu zijn The Molly’s een grote band, vooral in de Verenigde Staten dus de rollen zijn nu omgedraaid. The Molly’s helpen ons nu een handje. Het zou een continu feestje moeten zijn met vrienden, dat is mijn enige verwachting. Wat de data betreft, zover als ik het nu weet lijkt het erop dat we meer tijd in het verenigd Koninkrijk, schotland en Ierland gaan doorbrengen dan de vorige keer.”

Jullie zijn bezig geweest met een nieuw album, ‘Back to the World’. Ik denk dat dat nu wel zo goed als klaar is, of niet? Wat kun je me over dit album vertellen?

Mike: “ we zijn nog steeds aan het album aan het werken. We zijn er uiterst tevreden en enthousiast over. We verwachten dat het in het begin van het komende jaar uit zal komen. We zullen wel een Sampler of een Ep om het album voor te gaan krijgen binnen de komende 3 maanden, heb geduld!” Hebben jullie nog problemen gehad tijdens het opnemen van het album?

Johnny: “Nee, eigenlijk het tegengestelde. De nummers leken zichzelf te schrijven. Het was bijna te makkelijk voor ons. We stoppen nooit met schrijven, dus je kan van ons verwachten dat er elk jaar wel een album uitkomt, of in ieder geval iets wat daarbij in de buurt komt. We willen ook opnames maken waardoor de mensen nieuwsgierig blijven.”

Waarom hebben jullie het album ‘Back to the World’ genoemd?

Johnny: ”We wilden de soldaten die in de oorlog aan het vechten zijn een hart onder de riem steken. Vaak als de politici het niet met elkaar eens zijn, zoals tijdens de Vietnam oorlog, zijn mensen nogal eens geneigd de troepen te vergeten. Ze gaan soms zelfs zo ver dat ze hun frustratie op die troepen afreageren. Ik durf erom te wedden dat de soldaten in Irak net zo in de war zijn over wat er aan de hand is in de wereld als de rest van de mensen. We wilde een nummer schrijven over een soldaat die aan alle ellende wilde ontsnappen en terug naar huis wilde gaan, naar zijn familie. ‘I’m not a policy maker, just a sworn in order taker’. De titel slaat ook op ons als band. We besloten dat we met deze band meer full-time bezig wilde zijn dan dat we hiervoor deden. Ontsnappen aan ons muzikale pensioneren. We willen terug de wereld in.”

Mike: ”John slaat de spijker op zijn kop. Waarom zou ik nog meer zeggen, het zou alleen maar afdoen aan wat John zei…”

Nemen jullie het album al mee op de volgende tour? (kunnen we het dan ook al ergens krijgen voordat jullie hierheen komen?)

John: "We zijn nog steeds aan het onderhandelen met labels. We willen niet twee keer dezelfde fout maken. Savin Hill is een album waar we echt trots op zijn, het doet pijn om te horen dat het nog niet verkrijgbaar is in Europa. We willen ook dat ons album goedkoop is. We willen dat de mensen in de VS niet meer dan 10 Dollar hoeven te betalen en ongeveer hetzelfde bedrag geld voor Europa. Dat is ons doel. Hopelijk is het in het begin van het komende jaar in Europa verkrijgbaar. Ons doel is om November Savin Hill bij een goed label gelicenceerd te hebben.

Hoe zit het met commercie, zijn de Street Dogs een band die veel geld wil gaan verdienen of willen jullie gewoon voor de lol blijven spelen, misschien rond kunnen komen van de band of het naast je gewone baan als hobby hebben, of beide?

John: “een band die geld verdient? We willen zo veel mogelijk bereiken met de band als mogelijk. We willen het zeker zo full-time als mogelijk doen. Wie wil er nou 40 uur per week werken als hij in een Rock ’n Roll band kan spelen???”

Mike: “ het is een full-time band en ja, we willen er geld mee verdienen zodat ik mijn appartement lan betalen, en mijn rekeningen. Weet je misschien een land of een stad waar je geen huur hoeft te betalen of belasting, want als je er een weet, laat het me dan weten, dan verhuis ik daar naartoe!”

Nee, dat weet ik niet, Belgie is daar redelijk voordelig mee geweest, tot een paar jaar geleden, maarja, dingen veranderen.. Is er iets wat ik niet heb gevraagd, maar wat ik wel had moeten vragen, of gewoon iets wat je zou willen dat mensen het zouden weten, of gewoon iets anders wat je nog wil vertellen?

Johnny: “ Bedankt, iedereen die naar ons is komen kijken deze zomer en ons album mee heeft genomen, bedankt!” We kijken er echt naar uit om iedereen weer te zien in November.”

Mike: “ Tot November, en The Bones uit Zweden zijn mijn favourite Hillbilly Mamalukes!”

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact