Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Jim LaMarca (bassist) van Chimaira

16-05-06 17:50:07 / door nielsdebruijn / concert: 13-05-06 - Sounds of the Underground - 013 - Tilburg

Hey man, tof dat jullie ook alweer zo snel in Nederland staan en nog als co-headliner van de SOTU tour.

Ja bedankt, we vinden het zelf ook heel erg cool. We speelden ook in de US tijdens deze tour en dat is allemaal uitstekend bevallen. We vinden het erg tof het te herhalen in Europa. In Amerika is het al bekend, en nu was het spannend om voor ons het hier in Europa te promoten.

Het zijn veel dezelfde bands, dus het is voor ons een beetje als een reüniefeestje. Ik heb de kans alweer te feesten met mensen als Hoya Roc.

Jullie spelen vanavond na Madball, krijgen we wat anders  van Chimaira te horen dan normaal?

Nee, we zullen gewoon spelen wat we altijd doen. Dat doet iedereen en juist het toffe ervan is dat het publiek verschillende stijlen achter elkaar te zien krijgt. Het is ook wel dat tof dat iedereen niet te lang speelt, dan valt het mee als je echt geen zin hebt in een band. Maar dat kan ik me haast niet voorstellen, vooral als Chimaira, Terror, Madball en Unearth komen spelen.

Jullie zijn gevraagd om samen met bands als Machine Head, Mastodon en Trivium mee te doen aan een cover album van Kerrang Magazine van Master of Puppets, voor Disposable Heroes. Tof of niet?

Het is echt fantastisch om ervoor gevraagd te worden, we waren toen net eten thuis voor een paar dagen en het nieuws was echt heel cool. Metallica zijn onze helden en het is een fantastisch initiatief en we waren erg content dat we gevraagd werden.

Denk je dat het een soort van bevestiging van jullie status is, dat jullie hiervoor gevraagd werden?

Metallica is een pionier in het metalgenre en ik denk niet dat we hier zo zouden zitten als Metallica er niet geweest was. Dan was mijn leven een andere kant uit gegaan. Overigens geldt dat ook voor Slayer, Pantera, Testament, whatever. Ze zouden daar ook tribute albums voor uit moeten brengen.

Jullie touren nog steeds met het self-titeld album, wat is het grote verschil tussen Chimaira en Impossibility of Reason?

Impossibility was beter dan onze eerste cd waarbij gewoon alle nummers die we hadden bij elkaar hadden gegooid, en de tweede klonk meer als een album, we klonken meer als de band die we live ook waren. En dan gevoel hebben we overgenomen naar de derde en nog meer uitgebreid. Want live en op cd zijn we natuurlijk gegroeid.

Tijdens de opnamen waren jullie nog samen met Kevin Talley, hoe was het opnemen met een andere drummer?

Het was cool, het is een toffe gast. We hadden geen drummer, hij kwam erbij en stond ons bij. Dat zal ik niet snel vergeten en we doen ook nog vaak dingen samen. Nu Andols terug is, is Chimaira weer wat het was maar dan in combinatie met de nieuwe nummers.

Jullie hebben ook een dvd uitgebracht, the Dehumanizing Process met daarop een optreden in 013. Waarom werd die show gekozen.

Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, we werden die avond opgenomen voor de Roadrage dvd die er nooit gekomen is en toen hadden we die opnames over. Ik weet niet precies wie het uit heeft gekozen, we wilden wel graag kiezen voor een optreden buiten Europa. Het is echt vet opgenomen, met meerdere camera’s en het is een goede show.

Tot slot, wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We willen echt een vette nieuwe cd gaan schrijven en dan weer gaan touren!!! En dit keer lekker samen met Andols, die trouwens een nieuwe coupe heeft, kijk maar of je hem herkent.

Bedankt en veel plezier straks.


Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 25-05-06 00:14:52
oeps!! :D had ik maar niets gezegd bij het Madball interview...... eerst oefenen en dan plaatsen lijkt me wel een goed idee....
Gepost door: wobma Gepost: 29-05-06 13:48:35
Ik vind het een cool interview
Gepost door: marnix Gepost: 01-06-06 15:20:47
ach... het was meer een reactie op mijn 1e reactie in het madball interview... dit is niet slecht, maar het zijn maar 3 vragen... ik noem dat geen interview

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact