Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Mitts (Gitarist) van Madball

16-05-06 17:54:41 / door nielsdebruijn / band: Madball / concert: 13-05-06 - Sounds of the Underground - 013 - Tilburg

Als ik voorgesteld wordt aan deze gigantische dude zit hij net lekker backstage met zijn gitaar sport te kijken. Het geluid gaat gelijk wat zachter, maar de televisie blijft aan.

 

Hey man, tof dat jullie er weer zijn. Vorig jaar stonden jullie ook al twee keer in Nederland.

Ja, we speelden vorig jaar oktober in Eindhoven en ergens in de zomer ook nog een keer in een club. Toen waren we volop bezig Legacy te promoten. Ook deze tournee is een kans om dat opnieuw in Europa te doen, de plaat is nog geeneens een jaar uit.

Vet t-shirt trouwens (hij draagt een Born From Pain t-shirt).

Ja cool he, we hebben samen met ze getourd en ik kan eigenlijk nooit vette shirts vinden van bands die ik pas daarom draag ik deze vaak. Het zijn toffe gasten.

Jullie spelen op de eerste Europese versie of the SOTU tour, hoe bevalt dat?

Het bevalt uitstekend, ook vorig in de US speelden we op de SOTU tour. Toen we hoorden dat ze het ook in andere landen wilden doen en omdat Europa ons tweede thuis is (we krijgen hier altijd zoveel toffe respons) vonden we het eer dat we gevraagd werden te spelen.

Passen jullie de set ook nog aan omdat jullie nu met metal(core) band spelen?

Nee, eigenlijk niet. We spelen sowieso altijd vaak op festivals met andere metalbands, de clubtours doen we met hardcorebands dus we weten wel ongeveer wat we kunnen verwachten.  We vinden het heel cool met bands als Chimaira en Unearth op te treden, omdat er ander publiek op af komt is de sfeer ook anders en krijgen zij de kans van een band als Madball te genieten.

Ik weet zeker dat veel publiek van beide genres kan genieten. Ik groeide op luisterend naar metal en toen kwam er later hardcore bij maar ik hou zelf nog steeds van beide; het is een goede mix.

Legacy is volgens velen een stap vooruit voor Madball. Hoe was het om dit album op te nemen en hoe tevreden zijn jullie met het resultaat.

We willen altijd vooruit gaan, maar niet in het extreme. We willen altijd onze muziek verbeteren maar we zullen de richting nooit veranderen. Het zal altijd een Madball cd blijven.

Ten tijde van de opnames waren we het best ooit voorbereid. Ik speel in deze band sinds de EP maar wat ik weet van de periode voor mij was dat ze (net als veel meer bands) de studio ingingen met een halve cd en de rest lieten komen, wat soms een overhaast resultaat opleverde, er moesten toch nummers komen.

Met deze cd waren alle nummers geschreven en tot in de treure geoefend en ik denk dat je dat terug hoort. Het klinkt meer dan de band zoals we live klinken, net per se het geluid maar gewoon het gevoel en het tempo van de nummers. Als je luistert naar de oudere cd’s dan zul je horen dat we die nummers soms iets anders spelen. Want dat waren nummers die na opgenomen te zijn, eigenlijk nog aan wat schaafwerk toe waren.

Dat is het belangrijkste met Legacy, we waren erg goed voorbereid en dat heeft zich uitbetaald in een sterke cd.

De productie klinkt ook erg goed, wat het geheel volgens mij goed afmaakt.

Dank je, we hebben samengewerkt met Zeuss, die platen heeft gedaan voor Unearth, Hatebreed en Shadows Fall en dat is een goede opkomende producer. Hij kan volgens ons echt het allerbeste laten horen wat een band over wil brengen met een album.

We willen ook altijd dingen doen die we live ook terug kunnen laten horen.

Jullie hebben het podium gedeeld met legendarische bands als Slayer, Sepultura en Black Sabbath. Staat er nog een band op jullie verlanglijstje?

We hebben allemaal gespeeld met bands waarvan wij vroeger toen we opgroeiden helemaal weg van waren. We hebben toevallig drie jaar geleden op Waldrock festival gestaan samen met Iron Maiden. Zonder Iron Maiden speelde ik waarschijnlijk geen muziek. Het is een fantastisch iets aan het muzikant zijn, als je met idolen kunt spelen, het zullen altijd je helden blijven, je zult altijd blijven opkijken, wat ze voor mij betekent hebben en als inspiratie hebben gediend voor velen, waarschijnlijk ook voor jouw.

Ignite is altijd tof om mee te spelen, de Resistance Tour 2003 was echt heel tof. Het mogen dan wel Californiers zijn, die eruit zien als surfers die graag op het strand hangen (vooral naast ons) maar we mogen ze wel.

Madball heeft natuurlijk een bijzondere band met Agnostic Front, zijn er plannen om weer eens samen te touren.

Leuk he dat Freddy op het podium bij AF stond toen hij nog maar een jaar of 11, 12 was en een nummer meebrulde. En dat mondde toen uit in een 7 inch waarbij AF speelde en Freddy zong, waarna Madball begon te evolueren en bij Set it Off was het echt een band. AF zijn de pioniers van de NYHC, punt. Ik weet niet of dit mag zeggen maar Vinnie is 50 jaar oud en hij kan het nog steeds. Ik hoop dat mij dat ook gaat lukken. Het is gelukkig live geen Rolling Stones achtige facade.

Nee, niet echt. We spelen nog wel eens samen shows maar dat gebeurt meestal vrij spontaan, als we allebei in de buurt zien en zin hebben. Meestal in de US. Iets georganiseerd zit er helaas voor jullie nog niet in.

Bedankt en veel plezier straks.

Geen dank, jij ook.

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 25-05-06 00:13:23
wát een matig (tot slecht) interview... WOW!!! petje af! ik hoop dat het 1 van je eerste interviews is.... KUT!
Gepost door: wobma Gepost: 25-05-06 00:27:01
Misschien kun je je kritiek enigzins onderbouwen? Dan kan het in de toekomst misschien verbeterd worden. Ik vind het namelijk een mooi verhaal.
Gepost door: cats Gepost: 25-05-06 00:42:54
Leuk intervieuw,
en hoe vet was die show! (:
Gepost door: cats Gepost: 25-05-06 00:43:14
nouja, intervieuw, maar dan zonder u.
Gepost door: klaaskopkaas Gepost: 25-05-06 11:24:32
rspct goed interview
Gepost door: hob Gepost: 29-05-06 13:47:18
Gepost door marnix op 25-05 om 00:13wát een matig (tot slecht) interview... WOW!!! petje af! ik hoop dat het 1 van je eerste interviews is.... KUT!


nog niet zo slecht als deze reactie!
Gepost door: punkrulez77 Gepost: 31-05-06 13:26:07
Goed interview,
alleen maak je vragen dik gedrukt en
doe es wat spaties tussen het antwoord
en de volgende vraag, dan is het niet zo'n brok tekst
en leest het wat beter
Gepost door: hob Gepost: 01-06-06 12:04:38
dat is nog eens een goeie tip!
Gepost door: marnix Gepost: 01-06-06 13:14:37
@hob
lees ik uit je reactie dat een reactie beter wordt als het een tip/ opbouwend is? dat zou wel een erg slechte, en bovenal domme, opmerking zijn!! Ik geef m'n mening en that's it! Het is gewoon een matig interview. Klaar.
Daar is verder niets mis mee... OK, ik zeg het misschien wat bot, maar dat maakt verder niet uit. Ik zeg niet dat ik het beter kan (heb tientallen slechtere van mijn eigen hand thuis liggen), maar ik geef gewoon mijn mening en denk/ hoop dat meneer 'nielsdebruijn' daar niet zenuwachtig van wordt. Dat was ook absoluut niet de bedoeling! Dat je op wilt komen voor de mensen die werken voor deze site is erg cool natuurlijk (en dat waardeer ik ook) maar doe het niet op zo'n domme ehh slechte manier... (en ik zal voortaan wat netter mijn mening geven)
CASE CLOSED

coole band trouwens Madball ookal is het muzikaal na de eerste 3 platen behoorlijk ingekakt/ meer (teveel) van hetzelfde.
Gepost door: hob Gepost: 01-06-06 16:20:11
Case closed lijkt me een goeie :)
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 01-06-06 19:50:35
Precies!
Gepost door: rockabillygirl Gepost: 07-06-06 21:55:12
Ik heb ze weer gezien ,op Dauwpop, het is en blijft vette old skool, en this is for my enemies
Gepost door: captainmorebeer Gepost: 11-07-06 19:04:51
niels!!! jij hier ik word hier een beetje baldadig van!!!!
Gepost door: poeperd Gepost: 13-09-06 15:04:14
je hebt talent als intervieuwer ;)
Gepost door: gijsjeradijsje Gepost: 25-09-06 16:01:16
Gepost door marnix op 01-06 om 13:14@hob
Ik geef m'n mening en that's it! Het is gewoon een matig interview. Klaar.


Hoe kan je je mening nou geven met een feit? Je vind het een matig interview.
Ik vind het geen slecht interview. In plaats te zeggen "HET IS KUT" kan je beter zeggen wat er niet goed is.

ofzo...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact