Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Agnostic Front en First Blood in de Effenaar

17-07-06 17:43:40 / door nielsdebruijn / band: Agnostic Front / album: Agnostic Front - Live at CBGB (1989) / concert: 16-07-06 - Agnostic Front + First Blood - Effenaar - Eindhoven

Agnostic Front en First Blood in de Effenaar
Twee weken geleden had ik ook al tijdens een bloedhete zondag een afspraak staan om van een hardcore show te genieten. Maar gelukkig stond dit keer in de Effenaar de airco aan en (helaas) waren er een stuk minder bezwete lijven om me heen.

Of het nu door mijn eigen stommiteit kwam of doordat de site van de Effenaar pas laat Samaritan vermeldde, ik weet het niet maar helaas heb ik het optreden van deze band gemist. En daar baalde ik behoorlijk van want ik heb een hoop goede dingen gehoord over deze hardwerkende Nederlandse band met dezelfde naam als de revolver van Hellboy. Van andere aanwezigen ving ik wel op het optreden zeker niet tegenviel en dat maakt de druiven extra zuur.

Tweede band van de avond was First Blood. Deze heren zijn bezig met het promoten van hun album Killafornia en dat doen ze goed. Deze keiharde hardcore (net zo hard als de acties van John R. in de gelijknamige film) klonk lekker hard en strak. Ik ben persoonlijk een groot fan van zanger Carl (die jullie natuurlijk allemaal nog kennen van Terror). De gast heeft een ongelooflijke brute strot en kan schreeuwen als de beste. En dat kwam de vette show alleen nog maar ten goede. Hoewel het niet echt druk was in de Grote Zaal van de Effenaar gaf First Fucking Blood zich helemaal en dat siert ze. Als de band door het gebrek aan respons zelf ook minder gaat bewegen wordt het helemaal een tranendal. De show was hard en goed, en net als met elke goede show te snel voorbij.
Het gebrek aan drukte lag overigens niet de band zelf maar meer aan de datum (al best laat in de zomervakantie en op zondag) en natuurlijk aan het weer.

Tijdens de show van het Front werd het al iets drukker maar nog steeds was de zaal halfleeg. Jammer want dat verpest de sfeer.
Over de muziek van AF kan eigenlijk niets nieuws meer geschreven worden. Zodra je Roger Miret (getooid met een allerschattigst mutsje) op ziet komen weet je hoelaat het is. Helaas staat het geluid een stuk minder goed dan tijdens First Blood en vooral de eerste paar nummers moet het Front er nog duidelijk inkomen.
Maar nadat de tonen worden ingezet van de oldskool NYHC beukers gaat de band los en trekt het publiek een beetje mee. De pit wordt wat groter, wat aarzelende vuisten gaan de lucht in en er brullen mensen mee.
Halverwege de set knalt Gotta Go door de speakers en een groter feest dan tijdens dat nummer krijgen we helaas niet meer te zien en horen.
In een krap uurtje jast het Front alle bekende hits erdoorheen en hoewel het niet echt slecht was, heb ik het het allemaal al eens eerder en beter (=lees harder) gezien. Hardcore moet je niet in een grote halflege zaal zien.

Al met al, is First Blood zeker een aanrader had het Front kan een minder dagje, was het niet cool dat er zo weinig mensen waren (maar wat wil je met die weer) maar was het zeker geen straf om er te zijn.

http://myspace-688.vo.llnwd.net/00835/88/63/835423688_l.jpg


Reacties

Gepost door: heartjunkie Gepost: 17-07-06 18:21:16
t was gaaf :)
Gepost door: kidsfromthestreet Gepost: 18-07-06 09:42:10
Kan me wel vinden in deze review
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 18-07-06 16:47:52
Gepost door kidsfromthestreet op 18-07 om 09:42Kan me wel vinden in deze review

Dat vind ik leuk!
Gepost door: meur Gepost: 18-07-06 17:40:53
ik heb beide bands vd week op dour gezien. First Blood mocht maar een kwartier en dat was duidelijk 1 van de heftigste hc shows die ik ooit gezien heb. Agnostic Front vond ik persoonlijk zeer zwak. Bij bijde bands was in dit geval een mega volle tent. Althans bij First Blood moest het vollopen en dat deed het zeer snel. Maar die tegenslag was er dus in ieder geval niet.
Ook op dour ging agnostic front pas los bij got to go, en ook alleen daarbij.. Ik denk persoonlijk dat agnostic front een beetje zijn beste tijd gehad heeft. Want in december in paradiso was het precies het zelfde liedje (letterlijk en figuurlijk).
Gepost door: davidpoison Gepost: 19-07-06 10:50:44
AF is een echte aanfluiting geworden...het is diep triest hoe ze hun eigen legende omver kegelen...
Gepost door: plasticcuppolitics Gepost: 03-08-06 14:55:46
Serieus. als ik had geweten dat first blood erbij was, was ik er zo hard heen gegaan!!!! agnostic front zie ik wel op nirwana's tuinfeest weetje. maar first blood is wel echt zooo'n fucking vette band!
Gepost door: stephan Gepost: 12-08-06 16:26:08
op nirwana waaren ze echt wel hard

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact