Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

18-07-06 22:09:08 / door neals / band: Fan Batsum / album: Fan Batsum - (2006)

Bûge as Batse is de 2e cd van de in 1994 opgerichte Friese band Fan Batsum. De single Simmer welke vorig jaar al uitgekomen is was al een hitje op Omrop Fryslân geweest en sinds mei 2006 is eindelijk ook het album uitgekomen. Hoog tijd voor een review van het laatste album van de band welke een van de hoogtepunten van  het Punx.nl ‘quality showtje’ moet worden.


Muzikaal en tekstueel is Fan Batsum redelijk te vergelijken met De Heideroosjes, met als verschil dat bij Fan Batsum de teksten allemaal Friestalig zijn, maar ook muzikaal is het ietsjes rauwer dan bij de vrolijke Limburgers. Tekstueel wordt er een beetje de spot gedreven met diverse sociale problemen, en worden er diverse stereotypes uitgelicht zoals de typische uitkeringstrekker in het nummer ‘Utkearingslijer’, terwijl in ‘Lovestory Man’ weer wordt afgegeven op het typen die van hun eigen leventje een soap maken.

 

De Friese ‘pretpunkers’ laten gelukkig zaken zoals het Friese nationalistische, of dierenleed of andere zware zaken welke redelijk standaard in de punk zijn achterwege. Het resultaat is dat je een redelijk standaard albumpje krijgt welke met vrolijke meezingers makkelijk weg luistert.


Als je deze zomer van plan bent nog naar Terschelling te gaan, en je hebt de luxe een ghettoblaster te bezitten, dan is deze plaat een must have!

<< Terror - Always the hard way Rawberries - A ticket to the unknown >>

Reacties

Gepost door: calmlikeabomb Gepost: 24-07-06 18:25:00
kan me niet voorstellen dat er iets in Friesland word gemaakt dat het luisteren waard is
Gepost door: herman Gepost: 24-07-06 21:41:41
Nog niet gehoord maar die andere cd was erg goed, alleen 1001 covers maar toch. Heideroosjes lijkt het daar op dan is het wel erg achteruit gegaan. Ze coverden leuke nummers altijd van conflict,spermbirds,bobwire enz enz.
Gepost door: chaospunk1981 Gepost: 05-08-06 20:21:46
nou de ceedee van fan batsum klinkt super goed.
lekkere friese punk ook weer de nodige covers zoals nummers van discharge,the business..... maar wel in het fries natuurlijk.
en dat het op de heideroosjes lijkt is totaal onzin!!!!!!! fryslan boppe!!!!!!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact