Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

On the last day - Meaning in the Static

13-09-06 23:21:39 / door bramjanssen / band: On the last day / album: On the last day - Meaning in the Static (2006)

On the last day - Meaning in the Static

Artiest: On The Last Day

Album: Meaning In The Static

 

“For fans of AFI, Aiden, Atreyu & Rise Against” staat als eerste genoemd onder de “Sales and Marketing Points” in de artwork. Dat de vijf Seattlese heren van On The Last Day willen doorbreken is duidelijk en het zal ook zeker niet liggen aan hun werklust.

Hun pas uitgebrachte plaat (8/22/06) “Meaning the Static” op Victory Records is echter niet niet de wereldplaat om mee door te breken.

De nummers liggen wel goed in het gehoor en zijn strak, hebben mooie samenzang en de band bezit goede muzikanten. Maar omdat er veel herhaling in de nummers zit, worden ze langer dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Onder het motto “Why changing the winning concept?” lijken de nummers veel op elkaar, wat het album langdradig maakt.

De band lijkt inderdaad veel op Aiden, waardoor de band het eigen geluid mist. Echter kan ik de gelijkenis met Rise Against niet vinden. (nu moet ik wel bekennen dat ik alleen “Revolutions Per Minute” heb)

 

In het begin is het erg wennen aan het stemgeluid van Geoffrey, dat niet past bij de rest van de band. Maar als hij zijn keel echt open trekt wordt het weer goed gemaakt. Zijn lage schreeuw hoor je niet vaak bij dit soort bands. Daarnaast wen je snel aan zijn zangstem.


Dat de band strak is komt door de eenvoudige drums. Naast de strakheid is er niks boeiends te ontdekken aan de drummer.

De gitaristen zorgen dan weer wel voor boeiende stukken. Één van de gitaristen speelt veel loopjes die zorgen voor een goede opvulling. Toch lijken de loopjes van de verschillende nummers veel op elkaar.


De onverwachte overgangen in het nummer “Meaning The Static” zorgen ervoor dat je de titelsong vaker moet horen om ‘m te waarderen. Als de band een single zou uitbrengen zou ik ze “Leaving The Citadel” aanraden. Het nummer heeft mooie samenzang en toch behoorlijk veel afwisseling en weinig herhaling (in vergelijking met de andere nummers dan).
Al met al is het een mooie plaat voor op de achtergrond.

 

Als de band de volgende keer een afwisselendere plaat maakt en meer een eigen sound creëert, dan gaan we nog veel van deze gedreven band horen:

“Let the rest of the World beware, this wolf in sheep’s clothing is on the prowl”

 

www.onthelastday.com

Score: 60/100

<< Supersuckers - Paid EP the Sewergrooves - Rock 'n roll receiver >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact