Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Versus The World - Versus The World

25-09-06 20:09:38 / door zappa / band: Versus The World / album: Versus The World - Versus The World (2005)

Versus The World - Versus The World

Versus The World begon als het akoestische duo Pencapchew bestaande uit Mike (ex-Ataris) en Donald (ex-50 Cents Short). Maar na een tijdje begon het akoestische toch een beetje te vervelen en werd het duo een echte poppunk band door het toetreden van Trevor (ex-Antifreeze) en Nic.

De muziek op hun titelloze debuut doet denken aan bands als The Ataris, Antifreeze, Alkaline Trio en Fall Out Boys. De invloeden van de eerste twee bands zijn natuurlijk geen verrassing. Het zijn vooral poppy punk nummers die een thema gemeenschappelijk hebben: oud zeer.

Op dit debuut staan in totaal14 tracks waarbij met name het laatste nummer veel indruk maakt. Het is een in een mini hoorspel gegoten liedje dat gaat over een held en de strijd met een leeuw in het verre land Nowhere. De overige nummers zijn prettig in het gehoor liggende pop punk nummers waarbij de emo achtige zang net niet gaat irriteren.

Al met al een meer dan voortreffelijk debuut dat snel naar meer smaakt.

Score: 81/100

<< Silver - World against world Better Off - Humanity Fails >>

Reacties

Gepost door: kn03i Gepost: 25-09-06 22:30:58
Een review die wellicht wat lang op zich heeft laten wachten. Ik heb het album inmiddels al sinds begin april in huis. Ik heb Mike Davenport, de bassist, op 5 april in de Melkweg geïnterviewd over de nieuwe CD en Versus The World. Mocht er interesse voor zijn dan wil ik het interview nog wel een keer uploaden...
Gepost door: vickyleandros Gepost: 26-09-06 09:34:54
Dankzij die band een keer gratis in Munster naar binnen gekomen maar vond er echt geen klap aan.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact