Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Matchbook Romance

29-09-06 17:17:05 / door leej / band: Matchbook Romance / concert: 18-09-06 - Matchbook Romance - Melkweg - Amsterdam

Kan je iets over jezelf vertellen en wat je doet in Matchbook Romance?
- Ik ben Ryan Kienle. Ik speel bas in Matchbook Romance en ik hang  een beetje rond en heb een leuke tijd.
- Ik ben Ryan Depaolo. Ik speel gitaar en ik zing in Matchbook  Romance en ik hang ook een beetje rond.

Hebben jullie dit altijd al willen doen?
- Ja en nee. Ik wilde altijd muziek spelen maar ik had nooit  gedacht dat het echt op het niveau zou komen waar we nu op zitten.  Er was een punt waarop ik een heel back-up plan had. Ik zou een  leraar op de middelbare school worden, maar toen ging ik van school  af en dit gebeurde toen eigenlijk zomaar.

Wat vind je leuker, grote festivals of showtjes zoals vanavond?  [Melkweg oude zaal]
- We hebben maar een paar grote festivals gedaan zoals de Warped  Tour. We hebben die drie keer gedaan maar dat is echt een hele  andere ervaring. D'r zijn zoveel bands en het is een heel circus.  Maar bij een show als vanavond weet je dat de mensen voor jou komen  en dat ze naar je komen kijken. Ik vind het leuker in zulke  zaaltjes. We mogen in zaaltjes ook langer spelen. Op festivals moet  je ook meestal overdag spelen. Rock en roll moet niet over dag.  Soms moeten we echt 's ochtend vroeg spelen om elf uur ongeveer dat  is echt verschikkelijk, dan zijn we net wakker. Nee, één van de  rock en roll regels van ons is dat rock en roll niet begint voordat  het donker begint te worden.

Wat is het grote verschil tussen Voices en Stories And Alibis?
- Wij zijn heel erg veranderd en gegroeid als individuen. Het  eerste album is geschreven toen we nog helemaal niet aan het  touren waren, we zaten nog gewoon thuis, we hadden nog geen  contract. We hadden nog niet veel gezien en gedaan. Toen gingen er  drie jaar voorbij. Allerlei soorten muziek kwamen ineens uit. De  bandleden weren verliefd op allerlei oudere muziek zoals Pink  Floyd, The Beatles, The Mars Volta en Queen. Allemaal bands die  onze ogen openden en we konden zien wat er allemaal mogelijk was om  te doen. Ze lieten ons zien wat moderne rock is. Niet 'just how to  be an emo band'. Er zijn zoveel van die bands opeens. Ze komen  overal ineens vandaan. Dit is een emo liedje, we schreeuwen hier  omdat dat moet. We hebben besloten iets anders te gaan doen en meer  gebruik te maken van onze voorbeelden. We vinden het ook leuker om  moeilijkere dingen te spelen. We hebben in de tussentijd zoveel  geleerd. Het is nu veel uitdagender en dus ook leuker voor ons om  te spelen.

Wat verwacht je van vanavond?
-Ik verwacht dat ik heel erg stoned ben op het podium. En verder?  De toekomst is heel onvoorspelbaar. Nee, ik weet het niet zo goed.  Er komen wel een paar mensen die ik een soort van ken van het  internet en die nemen ook weer mensen mee, oudere mensen. Dat  vinden we wel heel erg leuk. Mensen die komen omdat ze de band leuk  vinden, niet omdat deze muziek op dit moment 'in' is. Er komen dus aardig wat oudere mensen. We gaan gewoon onze oude en nieuwe  liedjes spelen en we gaan ons lekker vermaken.

Wat eet je het meest als je op tour bent?
- In Europa? Al het late night food wat we hier eten is döner  kebab. In de US eten we bergen pizza, echt enorm veel. We eten ook  heel veel koekjes en pasta. Hier in Nederland eten we dus döner  kebab en overdag eten we alles wat we kunnen krijgen. Macdonals of  Burgerking is niet goed voor je. Als er echt niks anders open is  dan eet ik het wel, maar anders niet. We hebben dat bij ons thuis  ook, waarom zouden we het hier dan eten? Ik vind het leuker om een  beetje lokaal eten te eten. Als je dronken bent is MacDonalds wel  de shit. Ik heb zelf ook bij de Mac gewerkt en dan kwamen mn  vrienden altijd door de drive-in en dan gaf ik ze zakken vol met eten.

Als je iemand anders kon zijn voor 1 dag, wie zou je dan zijn?
- Dood of levend? Paul McCartney! Paul McCartney is de man.  (Andere Ryan met een grappig hoog stemmetje..'If you're Paul  McCartney I'm gonna be Linda McCartney') Nee hoor ik maar maar een  grapje. Ik wil wel batman zijn, of JFK. JFK twee dagen voordat hij  neergeschoten werd, dan zou ik geen zin hebben om door die straat  te rijden en gewoon lekker thuis blijven. Als dat zo was, zou de  hele wereld nu anders zijn. Eigenlijk wil ik nog steeds Batman zijn.

Kan je met je tong het puntje van je neus aanraken?
- Nee! duidelijk al een keer geprobeerd.
- Nee! Ik wilde dat ik het kon.

Er komt ineens iemand aanlopen die Ryan al kent vanaf 1991 en hij  kent hem uit New York..Hij heet Adam.

Wat is het grappigste dat deze tour gebeurd is?
- Dat Adam ineens aan kwam lopen! Verder is er nog niet veel  boeiends gebeurd, dit is ook pas de tweede show van onze tour. Ik  weet zeker dat het grappigste morgen gaat gebeurden op onze vrije dag.

Wat vind je van groupies?
- Dat intresseert ons niet zo erg. We hebben allemaal een vriendin.  We zijn niet echt van die rockstartypes. We willen gewoon spelen en  dat is het.

Wat zit er in je zak?
- een grote plastic zak met losgeld, sigaretten, een bonnetje voor  de wc, een camera, lange vloei, m'n portemonnee, een aansteker en  plectrums



Als je 1 liedje van Britney Spears zou mogen coveren, welke zou je  dan doen?
- Als ik kon kiezen tussen een liedje van Britney coveren en dood  gaan zou ik voor de dood kiezen. Ik haat Britney.
- Ik zoek waarschijnlijk iemand die een haat liedje over Britney  heeft, iets als 'Die Britney Die' en dan cover ik die. Dat, of ik  schrijf er zelf gewoon één. Oh wacht eigenlijk wil ik mn antwoord  terugtrekken. Ik ga met Ryan mee. Ik zou ook liever dood gaan. Ik  kies de dood! Ik zou een echte vriend zijn. Als je bezig bent met  je samurai zwaard dan zal ik je hoofd eraf hakken en daarna doe ik  mezelf.

Hierna volgde nog een heel lang en stoned verhaal...


Reacties

Gepost door: 77punk Gepost: 29-09-06 22:00:30
diepte interview
Gepost door: wobma Gepost: 30-09-06 01:17:13
Leuk om te lezen dit. Coole vragen, ik zou ook wel willen dat ik mijn neus aan zou kunnen raken met mijn tong

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact