Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

E110 - Oh, sweet little sleepy tomato...

02-10-06 12:27:58 / door bramjanssen / band: E110 / album: E110 - Oh, sweet little sleepy tomato... (2006)

E110 - Oh, sweet little sleepy tomato...

Artiest: E110

Album: Oh, Sweet Little Sleepy Tomato…

 

“Tegen het weerzinwekkende witte schildersdoek der muzikale kunsten van drie rare kwasten werd eens een fles punk leeggespoten”. Dit is de eerste zin van de biografie van het muzikale trio E110.

 

Dat het om drie rare kwasten (lees drie aparte kwasten) gaat is duidelijk, maar ook goed te horen op hun eerste langspeler genaamd “Oh, Sweet Little Sleepy Tomato...”.

 

Wat begonnen is als een punkbandje is uitgegroeid tot een band die niet in een hokje te plaatsen is. Dat geeft ook gelijk de originaliteit van de band aan. Het album telt 8 nummers die bestaan uit een mengeling van Rock/Ska/Funk/Punk/Reggae/Jazz.

Ondanks de grote hoeveelheid aan verschillende stijlen heeft het trio ervoor gezorgd dat “Oh, Sweet Little Sleeply Tomato…” geen “verzamel-cd” is geworden van bovengenoemde stijlen.

 

Naast de verschillende stijlen zorgen de onverwachte stukken ook voor een originele plaat. Waar je een uitbarsting verwacht wordt deze even uitgesteld en waar je het niet verwacht duikt ineens een solo op. Laat het duidelijk zijn dat dit een positieve eigenschap van de band is, ondanks de onverwachte sprongen blijven de nummers namelijk goed volgbaar.

 

Het geluid van het album is erg droog waardoor de verschillende partijen erg goed te volgen zijn. De verschillende partijen zitten goed en leuk in elkaar. Ook de samenzang klinkt goed.

Het geluid had echter op sommige plaatsen wel wat vetter mogen zijn. Het zorgt namelijk voor een wat onvolwassen geluid.

 

Desondanks hebben de drie rare kwasten een album gemaakt waar ze trots op mogen zijn.

De kracht van de band, die hem zit in de simpelheid en originaliteit, is goed vertaald naar het album wat ervoor heeft gezorgd dat “Oh, Sweet Little Sleeply Tomato…” een goede plaat is geworden.

 

http://www.e110.nl/

Score: 80/100

<< Better Off - Humanity Fails No Turning Back - Holding On >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact