Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Strike Anywhere - Dead FM

21-10-06 15:06:24 / door frank / band: Strike Anywhere / album: Strike Anywhere - Dead FM (2006)

Strike Anywhere - Dead FM
Op 5 september is het nieuwe album van Strike Anywhere, ‘Dead FM’, uitgekomen! Natuurlijk kan dit album niet onopgemerkt blijven. Hierbij dus alsnog een (late) recensie.

Strike Anywhere is al enige jaren hard bezig om zichzelf in de kijker te spelen. Het zeer sterke studioalbum ‘Exit English’ uit 2003 zorgde al voor veel aandacht voor deze band, waardoor de mannen enige tijd geleden getekend hebben bij Fat Wreck Chords. Met dit nieuwe album is de grote doorbraak absoluut een feit! Om je een idee te geven: de band heeft er net een tour door de VS opzitten met Ignite in het vóórprogramma (ja, je leest het goed, hetzelfde Ignite dat deze zomer de grote zaal van 013 nog platspeelde)!

Mijn verwachtingen van ‘Dead FM’ waren hooggespannen, en gelukkig weet de band deze volledig waar te maken. Strike Anywhere maakt krachtige melodieuze punk rock met een gezonde dosis hardcore. Vergelijkingen met Rise Against zijn al snel getrokken, maar gelukkig heeft Strike Anywhere dat rauwe randje nog wel weten te behouden! Mede dankzij de sterke productie knalt dit album enorm! Het hoge niveau van de nummers blijft het hele album gehandhaaft, met ‘Sedition’, ‘The promise’, ‘Speak to our empty pockets’ en ‘House arrest’ als uitschieters. De zanger brengt de teksten vol overtuiging en zingt eerst pakkende melodieuze refreinen, om vervolgens de longen weer uit z’n lijf te schreeuwen. De huidige Amerikaanse politieke situatie is duidelijk een grote inspiratie voor deze niet zo grote man, en hij laat zijn frustraties op de vrije loop. Toch hangt er een heel positief sfeertje om dit album heen en komt de band op mij nooit opdringerig over. Fat Wreck heeft het wéér voor elkaar gekregen om een geweldig album uit te brengen, en het mag duidelijk zijn dat we nog veel meer van deze band gaan horen!

Na de huidige Amerikaanse tour (met o.a. Bane als support) komt Strike Anywhere samen met The Loved Ones van 17 november tot 10 december Europa veroveren. Gaat dat zien!!

Score: 88/100

<< Juliette and the licks - Four to the floor Lower Class Brats - The new seditionaries >>

Reacties

Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 21-10-06 16:53:56
Vet, ik ben benieuwd naar de show van ze in Dordt, met de Loved Ones voor acht eurotjes.
Gepost door: erikuhz Gepost: 22-10-06 16:24:11
zeker een dikke plaat!
Gepost door: mrclean Gepost: 23-10-06 18:43:04
Change Is A Sound blijft toch hun beste plaat.
Gepost door: marrkus Gepost: 24-10-06 12:17:54
Geniaal

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact