Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Endwell - Homeland Insecurity

22-10-06 13:09:48 / door kc78 / band: Endwell / album: Endwell - Homeland Insecurity (2006)

Endwell - Homeland Insecurity

Endwel – Homeland Insecurity

Victory Records

2006

 

In de tijd dat radio’s nog een draaiknop hadden en ik nog een kleine KC78 was kwam het wel eens voor dat ik mij verveelde. Ik draaide dan zolang aan frequentieknop van de radio totdat ik twee liedjes vond waar ik tussen kon switchen zodat het net leek of het één nummer was.

 

De heren van Endwell uit Queens putten mogelijk hieruit ook hun inspiratie. Na de EP “The Missing Pieces” uit 2005 is “Homeland Insecurity” het eerste full-lenght album. Dat deze plaat is uitgebracht op Victory Records bewijst dat we hier niet zomaar met een eendagsvlieg te maken hebben.

 

Het album bevat 12 nummers die van begin tot eind zeer afwisselend zijn. “The End” is ironisch genoeg de opener maar schud de luisteraar meteen goed wakker. In “A Taste Of Everest” vraag je jezelf af is er iets mis gegaan met het afmixen. Toch blijkt dit ook het gouden keeltje van Sean Murphy te zijn, die zowel de “hardcore” als de “punk/rock/emo” zangpartijen voor zijn rekening neemt. Drummer Mike Kaabe zingt zo op zijn tijd ook de backing vocals mee.

 

Single en Loving it” bewijst dat hardcore best toegankelijk kan zijn. Van dit nummer is overigens al een videoclip opgenomen. Mogelijk schrikt de “oldskool hardcore” liefhebbers dit nummer een beetje af. Toch komen die op de rest van het album zeker nog wel aan hun trekken. 

 

Four Letter Words”, “Drowning” en “Homeland Insecurity” zijn stuk voor stuk nummers die ook zeker als single hadden kunnen fungeren. “Goodbye’s Are Allways Coldest In Decemer” is ondanks de langste titel het nummer met de kortste tekst en fungeert als een soort interlude. In “Fever White” is qua stijl weer uit een heel ander vaatje getapt maar gezien de variatie waarmee het album is opgebouwd toch wel weer op zijn plek.

 

De release van het album vindt op 31 oktober plaats. Dit houdt mogelijk verband met het overlijden van Bayside drummer John “Beatz” Holohan” precies een jaar geleden.

 

Het album is het zeker waard eens te gaan beluisteren in de platenzaak. De stijl van het album is niet echt binnen één genre te vangen. Tevens zou een vergelijking met andere bands Endwell te kort doen.

 

Voor meer info verwijs ik jullie graag naar www.myspace.com/endwell

 

Eind goed……..               ……Endwell

 

K©78

 

Score: 83/100

<< Lower Class Brats - The new seditionaries Street Dogs - Fading American dream >>

Reacties

Gepost door: mrclean Gepost: 23-10-06 18:40:16
Effe die myspace van ze gecheckt.. en nee, ik trek het echt niet. Wat een verschrikkelijke zang, met name de screams..

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact