Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Digger & The Pussycats - Watch Yr Back

24-10-06 16:02:24 / door zappa / band: Digger & The Pussycats / album: Digger & The Pussycats - Watch Yr Back (2005)

Digger & The Pussycats - Watch Yr Back

Helemaal van diep Down Under is dit schijfje -met enige vertraging- uiteindelijk in mijn cd speler beland. En ik werd aangenaam verrast. Nooit geweten dat er voor het maken van prachtige punksongs slechts twee mensen nodig zijn. Digger and The Pussycats is namelijk een duo bestaande uit Sam Agostino (gitaar/zang) en Andy Moore (drums/zang). De two mates uit Australie nemen ons 10 songs lang op sleeptouw in een Ramones-achtige stijl waarbij het gas weliswaar niet geheel wordt ingetrapt maar toch voldoende voor het predicaat thrashy garage-punk.

De basis van ieder liedje wordt gevormd door uitgebalanceerd klinkende drums waarover heen prettig in het gehoor liggende zang te horen is.Het geheel wordt afgemaakt door enigszins overstuurde gitaar. Ondanks dat ze maar met zijn tweeen zijn is er toch een redelijk vol geluid (Benieuwd of ze dit live ook kunnen waarmaken)

Op deze tweede cd staat ook een onvervalste tranentrekker "Why Won't She Marry Me?". Als je dit nummer eenmaal gehoord heb is het lastig om het uit je hoofd weerte krijgen. Een echte kraker dus.

Dit is een prima vervolg op hun debuut cd "Young, Tight and Allright". Benieuwd als ze de stijgende lijn op hun volgende plaat kunnen vasthouden en misschien zelfs kunnen doortrekken.

Score: 81/100

<< Breamgod - Breamgod Noctophyle - On the streets >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact