Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Effe Voorstellen: CircleJ

13-11-06 15:53:46 / door zappa / band: Circle J

Circle J stelt zich voor.


Stel jezelf eens voor op jouw manier:
Ik ben Remco, sinds 1998 drummer van Circle J, een folkpunkband uit Utreg. Voor het Circle J-tijdperk drumde ik in Cousin Daisy, waar zanger Tomba en gitarist Jantje ook deel van uitmaakten, en daarvoor in Brainless Barbies, een nogal beruchte Arnhemse gruntpunkband van begin jaren '90.

Hoe beschrijf jij je eigen muzikale kunsten?
Mmm, lastig... Ik ben nogal een rechttoe, rechtaan punkdrummer pur sang. Alhoewel ik erg onder de indruk ben van de kunsten van drummers als Travis Barker (Blink 182) en Erik Sandin (NoFX), die kunnen beuken en swingen tegelijkertijd, ben ik meer van het type `less is more'. Weinig franje, simpele fills, alles in dienst van de muziek. Mijn stijl is meer te vergelijken met drummers als Bobby Schayer, ex-drummer van Bad Religion, en Flogging Molly's George Schwindt.

Wat is je hoogtepunt tot nu toe met de band?
Tot voor kort was het absolute hoogtepunt het optreden op het Bevrijdingsfestival Utrecht 2005, waar we ons kunstje mochten doen voor meer dan 10.000 mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Een ander hoogtepunt beleven we nu, tijdens de tour met The Levellers, waarmee we vier grote zalen in Nederland en een zaal in Luxemburg aandoen. De show in Luxemburg hebben we net achter de rug, dat was echt te gek. Duizend Luxemburgers die uit hun dak gaan en na afloop je merchstand leegkopen, is toch iets wat je je leven lang bij gaat blijven! En dan moet Paradiso nog komen :-)

Speel jij liever voor groot publiek of in een kleinere zaal?
Dan kies ik toch voor de grote zalen en festivals. We zijn een nogal “moeilijke” band qua geluid, vanwege de vele akoestische instrumenten: banjo, bouzouki en verschillende tin whistles. Klinkt misschien lullig, maar de geluidsmensen in de grotere toko's weten hier over het algemeen beter mee om te gaan. En als band halen wij ook meer uit onszelf als we voor honderden of duizenden mensen staan, dan wanneer we voor twintig mensen staan te spelen. Dat zou eigenlijk niet moeten mogen, maar het gebeurt helaas wel...

Wat is je grootste blunder "on stage"?
Te zat zijn om nog mijn stokken vast te kunnen houden!

Hoe is jouw leven zonder muziek?
Dat bestaat niet. Ik drum al sinds mijn achtste en zou absoluut niet zonder kunnen. Pas als het licht definitief uitgaat, zal de muziek stoppen te spelen :-)

Ben je wel eens zo lam geweest dat je niet meer in staat was om op te treden?
(En zo ja, hoe heb je dat opgelost?)
Tot grote woede van mijn medebandleden, ja! Dat is nu al wel weer een tijdje geleden, maar het het was een van de eerste mooie zomerdagen in 2004. Bij ons stamcafe, Cafe Belgie in Utreg, ben ik toen 's middags in het zonnetje aan de La Chouffe gegaan, een erg lekker biertje met 9% alcohol. Tegen de tijd dat we naar Dordrecht reden, waar we die avond op moesten treden, was ik al kachel. De omstandigheden daar werkten ook niet mee: er was vier man publiek (de vrijwilligers die het georganiseerd hadden), we kregen onbeperkt gratis zuipen, en het voorprogramma vond het nodig om hun optreden als een veredelde oefensessie te zien, waardoor zij zo'n twee uur nodig hadden om hun optreden af te ronden. Tegen de tijd dat wij opmoesten, kon ik nauwelijks nog op mijn kruk zitten, laat staan de stokken vasthouden. Het was rampzalig! Gelukkig maakte onze zanger/bassist een aantal weken later dezelfde fout...

Welk bandlid komt volgens jou het beste tot zijn recht op jullie laatste album?
De bouzouki-man, TomBe. De toevoeging van dit instrument maakt dat we anders klinken dan de meeste punkbands, en dat heeft ervoor gezorgd dat we erg leuke optredens gedaan hebben en nog gaan doen.

Aan welk bandlid heb jij je het meest geergerd tijdens het maken van jullie laatste album, en waarom?
Aan mezelf. We zijn een weekend lang bezig geweest met de opnames, maar ik was na vier uur al klaar met mijn partijen. Dan moet je je in je eentje zien te vermaken, da's saai, en dan ga je je ergeren aan jezelf :-)

Wat wil jij kwijt aan alle (beginnende) onbekende bandjes?
Doorgaan, vooral doorgaan! En probeer je je te onderscheiden van de rest, een eigen geluid te ontwikkelen. Alhoewel, veel mensen beschuldigen ons ervan dat we een Flogging Molly rip-off zijn... Mmm, probeer gewoon te klinken zoals Flogging Molly, dan kom je er wel!

 

Wil je zelf kennismaken met Circle J dat kan en wel op:

Wo 15 november, De Oosterpoort, Groningen. Showtime: 20.30 - 21.10 Do 16 november, Mezz, Breda. Showtime: 21.00 - 21.45 (UITVERKOCHT) Vr 17 november, Paradiso, Amsterdam. Showtime: 19.30 - 20.00 Za 18 november, Het Paard van Troje, Den Haag. Showtime: 20.30 - 21.00

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact