Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Send More Paramedics - The awakening

15-11-06 18:29:43 / door yankee / band: Send More Paramedics / album: Send More Paramedics - The awakening (2006)

Send More Paramedics - The awakening

Send More Paramedics (tevens een zin uit de film ‘Return Of The Living Dead’) is een zombiecore band uit Leeds, Engeland. Ik kende ze niet maar als ik zo de voorkant van de hoes bekijk heeft het wat weg van de Misfits, alhoewel het als een paal boven water staat dat niemand daaraan kan tippen. Thrash, metal, punk, hardcore, alles wordt door deze jongens in een blender gegooid en het resultaat is hun eigen gecreëerde muziekstijl ‘horrorcore’ of ‘zombiecore’, wat jij wil. Ze omschrijven zichzelf als leden van de ‘living dead’, kannibalistische zombies met een drang naar het verslinden van levende menselijke hersenen. Lekkere jongens dus.

 

Genoeg over de jongens zelf, nu is de muziek aan de beurt en dan vooral natuurlijk het album ‘The Awakening.’ Hun muziek kan het beste omschreven worden als een afschrikwekkende mix van jaren 80 thrash metal gecombineerd met de moderne hardcore punk. Voeg daaraan de obsessie voor zombie B-films toe, en klaar is Kees. Dat de jongens erg toegewijd zijn aan het zombiegenre blijkt uit het feit dat dit album, dat op zich al grondig doorspekt is met zombiethema’s, ook nog eens een bonus-cd bevat met daarop een soundtrack voor een heuse zombiefilm, compleet met een synopsis. Op zich leuk, maar erg veel heb je er niet aan. Misschien een ideetje voor diegenen die een zombiefilm wil gaan maken.

 

De cd begint erg goed met het nummer ‘Everything is not under control.’ Het nummer laat je direct kennismaken met het genre. Rauwe klanken, snerpende gitaren, simpele doch doeltreffende drums en natuurlijk de stem, de stem van zanger B’Hellmouth. Voor velen zal de stem monotoon en misschien zelfs wel irritant overkomen. Ik denk dat het iets is waar je aan moet wennen. Onmiskenbaar is het dat het bij het genre past, een andersoortige stem zou hebben misstaan. De muziek wisselt vaak van tempo waardoor het niet eentonig wordt. Tevens wordt op deze manier de vaart erin gehouden. Net wanneer je genoeg denkt te hebben gehoord, is er een akkoordenwisseling die aangeeft dat je wel door moet luisteren. Het gitaarwerk is ook een ding wat mij in positieve zin opvalt doordat het simpelweg gruwelijk goed is. Voor iedereen die eens wat anders wil is dit album wel aan te bevelen. Voor de liefhebbers van het genre daarentegen is dit een regelrechte must!

 

Score: 70/100

<< Nikola Sarcevic - Roll Roll and Flee Deadline - Take a good look >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 15-11-06 19:35:32
Aardige band. Eerst was het een soort van Misfits meets Slayer, maar ze zijn (helaas) wel steeds meer de slayer kant op gegaan... Die gasten zijn verder geniaal (als ze in hun rol zitten vliegen ze je zo aan *BRAAIIINNNnss* enzo. erg cool!)

2 december in de Goudvishal!
http://www.goudvishal.nl/g_webflyers/2006.12.02_Send_More_P.jpg
Gepost door: marnix Gepost: 15-11-06 19:36:11
oops!! wist niet dat je ook plaatjes kon laten zien in de review sectie... excuses daarvoor... (wel een coole flyer natuurlijk)
Gepost door: yankee Gepost: 15-11-06 23:28:04
Ja man, coole flyer. Ik wist niet eens dat ze zouden optreden. Misschien ga ik wel.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 16-11-06 00:09:37
Niemand kan aan de Misfits tippen? Ik hoop dat je alleen het oude werk bedoel, want het latere werk (Geffen / Roadrunner / Misfits Records) word weldegelijk overtroffen door 'betere' bands in het genre.
Gepost door: jelleonparole Gepost: 16-11-06 02:01:49
Het oude werk is het enige wat er toe doet uiteraard.
Maar dat weet 'ie wel hoor hehe.
Gepost door: yankee Gepost: 16-11-06 09:44:56
Klopt.
Gepost door: lennaert Gepost: 16-11-06 19:34:13
ga denk wel ff kijken in 013

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact