Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Civil war - Split with Braindead

23-11-06 15:09:02 / door kc78 / band: Civil war / album: Civil war - Split with Braindead (2006)

Civil war - Split with Braindead

Civil War & Braindead

Crashlanding Records 2006

 

 

De meeste wisten ongetwijfeld al dat de heren van Civil War onlangs hun laatste optredens hebben gegeven en besloten hebben te stoppen met de band.

Deze split-cd samen met Braindead is dan ook een waardig requiem en bevat van beide bands vier nummers.

 

Civil War opent met het nummer “Global murder” waarin de vleesindustrie het moet ontgelden. In “Cliche junk” wordt de Nederlandse punkscene verweten dat er veel uiterlijk vertoon is en maar weinig echte idealen en principes. “Drink away the pain” en “Brandnew and brainless” tonen beiden aan dat Civil War zowel maatschappij- als zelfkritische teksten weet te schrijven. Muzikaal lopen de nummers lekker met hier en daar wat tempo wisselingen en ruimte voor wat ska-akkoorden.

 

Voor de groupies overigens niet getreurd, vrijwel iedereen blijft bezig met het maken van muziek en zullen dan ook in andere bands, variërend van flamenco tot spookycore, terug te vinden zijn in het clubcircuit.

 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat op deze split vooral uit naar het uit Hamburg stammende Braindead.

 

Braindead is al van af 2001 actief maar ging tot 2003 nog door het leven onder de naam van Die Skaninchen. Muzikaal heeft de band veel weg van een combinatie tussen Beans en The Suicide Machines.  Net als Civil War tapt Braindead uit het skacore vaatje maar geeft daar met hier en daar wat reggae een net wat zonniger tintje aan.  De “core” in skacore zorgt ook voor af en toe een hardcore uitstapje.  

 

Live heb ik ze helaas nog niet gezien maar de recensies beloven veel goeds. Ze hebben al meerdere malen in Nederland gespeeld en zullen hier denk ik ook zeker vaker terug gaan komen.

 

Het minpunt op de cd is eigelijk alleen de afwezigheid van meer nummers. Wel krijg je in ruim 17 minuten 8 tracks voorgeschoteld die van beide bands muzikaal gezien een goed beeld schetsen.

 

De cd is overigens al geruime tijd uit dus mocht je de 5 euro teveel vinden wacht dan tot de uitverkoop. Of bekijk de websites en download daar een aantal van de tracks.

 

K©78

 

Score: 74/100

<< Skulls And Flames - Enterrar Y Callar Converge - No Heroes >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact