Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Styrian Bootboys - Violence & Profit

09-12-06 20:44:13 / door mano-revolver / band: Styrian Bootboys / album: Styrian Bootboys - Violence & Profit (2006)

Styrian Bootboys - Violence & Profit

Ik kende The Styrian Bootboys voor deze release alleen van naam, dus ben ik even in het verleden van de band gedoken. Daar kwam niet zo gek veel uit eigenlijk, belangrijkste punten zijn; de band komt uit Oostenrijk, de vorige, en tevens debuut, plaat kwam uit op DSS Records en deze schijf is op het Duitse Bad Dog Records verschenen. Nou staat Bad Dog er bij mij om bekend om zijn geweldige releases van onder andere Troopers, maar heeft mindere platen uitgebracht. Even luisteren wat voor muziek we met deze release in de kuip hebben!

De naam doet eigenlijk al vermoeden welke muziekstijl deze Oostenrijkers spelen, streetpunk met enkele '77 punk invloeden en een zanger die af en toe een beetje Iers probeert te klinken, wat voor geen meter klinkt. Gelukkig probeert hij dat niet bij ieder nummer, anders was het een straf om de gehele cd te moeten aanhoren.

Is het dan prettig luisteren dit album? Op een enkel nummer na eigenlijk niet. De verveling slaat snel toe wat voornamelijk weer met de teksten te maken heeft. Ik krijg bij minstens de helft het gevoel of ze eerst in het Duits zijn geschreven en daarna zijn vertaald in het Engels. Het luistert in ieder niet lekker, en lezen kan ik het niet. Bands uit Maleisië doen dit beter. Daarnaast vind ik het ook jammer dat de band niet gewoon in zijn moedertaal zingt, Oi!/streetpunk uit Duitsland / Duitstalige landen klinkt vaak toch wat agressiever door de taal wat zo een band zijn charme geeft, als ik middelmatige Engelstalige streetpunk wil beluisteren heb ik ook de keuze uit 100 Amerikaanse bands.

Gelukkig staat er welgeteld 1 Duitstalig nummer op de schijf genaamd Der Harteste Weg wat inclusief de Buzzcocks cover Ever Fallen In Love de 2 leukste nummers van de cd zijn.
Jammer, ik had hier meer van verwacht.

Tracklist (volgens boekje, maar staat in andere volgorde op cd):
01. Dead Man
02. Ever Fallen In Love
03. Sick Minded
04. Pigs Come Out
05. New Generation
06. Broken Hearts
07. Conservative Punk
08. Unity
09. Violence & Profit
10. Up To You
11. Have A Stout
12. Bushfire Brigade
13. Der Harteste Weg

BAD DOG RECORDS

Score: 63/100

<< Mad Capsule Markets - 020120 Bite The Bullet - The Return Of The Un Rich & Ugly >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact