Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Kerst special: Brian Setzer

17-12-06 12:30:54 / door mano-revolver

Kerst special: Brian Setzer

Kerstmis, het te maar al te gezellige familiefeest komt er weer aan. En ondanks dat we allemaal vet Oi! streetpunk zijn zal ook 99% van de lezers er aan moeten geloven. Want ondanks dat de meeste van jullie niet gelovig zullen zijn, zijn de familiebezoekjes en bijbehorende diners toch verplichte kost en worden de cadeaus, ondanks dat we tegen alles zijn waar kerstmis origineel voor staat, gretig uitgepakt en is ook het gene wat voor vele ook het enige dragelijke is deze twee dagen. Maar er moet toch ook een andere manier zijn om het een beetje naar je zin te krijgen? Je houdt van muziek, maar je familie kan de herrie die je doorgaans luistert niet aanhoren, en om eerlijk te zijn, je muziek smaak is ook niet je van het. Traditionele kerst cd's vind je ook niks... wat blijft er dan over? Vrij weinig, maar gelukkig heeft Brian Setzer de oplossing.

Bijna iedereen kent Brian Setzer wel van naam, en als je zijn naam niet ken, dan heb je vast wel eens van een rock-a-billy bandje gehoord dat onder de naam The Stray Cats furore maakte in de jaren '80 en '90, en zelfs vandaag de dag nog sporadisch wat opneemt en optreedt. Ik zeg sporadisch want The Stray Cats zanger Brian Setzer is sinds midden jaren '90 ook aan een solo carrière begonnen, en niet geheel onverdienstelijk.Inmiddels heeft de beste man meer solo cd’s uitgebracht dan dat hij er met The Stray Cats heeft gemaakt, en een groot deel er van zijn met The Brian Setzer Orchestra.

Met dit door rock-a-billy doorspekte swing orkest zijn dus ook 2 Kerstmis cd’s opgenomen, en zelfs een heuse dvd. Het eerste album ‘Boogie Woogie Christmas’ komt al uit 2002 en is in Amerika al talloze keren rond de decembermaand opnieuw uitgebracht met steeds weer nieuwe bonustracks. Iets recenter is het album ‘Dig That Crazy Christmas’ dat net als de dvd ‘Christmas Extravaganza!’ in 2005 is uitgebracht. Wat je kan verwachten is veel bekende, maar ook wat minder bekende Kerst nummers en zelfs enkele tracks die door Brian Setzer zelf zijn geschreven! Ze zullen helaas niet de muzikale geschiedenisboeken in gaan als een Jingle Bells of een Winter Wonderland, maar dat maakt ze niet minder leuk! Uiteraard hebben de traditionele Kerst nummers ook op tekstueel gebied soms een kleine maar doeltreffende verandering ondergaan. Want rock-a-billy is cool, en dan kan de Kerstman natuurlijk niet in een ‘open sleigh’ rijden, maar rijdt baardmans rond in een heuse ‘57 Chevrolet’.

Zoals ik al zei, de releases komen respectievelijk uit 2002 en 2005, en daarom niet echt een review. Ik kan je wel vertellen dat de albums swingen, rocken en ondanks dat zelfs je oma deze crazy Christmas gaat diggen is het gewoon een onwijs cool project van Brian Setzer! Hopelijk over een jaartje of twee weer een nieuw album van deze levende rock-a-billy held!


Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 18-12-06 07:46:25
zeker cool! Net als de kert cd van Twisted Sister en Reverend Horton Heat komen ze volgende week zeker weer uit de kast!
Gepost door: fierljeppertjuh Gepost: 18-12-06 22:34:22
dit zijn hele vette cd's en DVD... heb ze alle 3 al en luister ze het hele jaar door!!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 18-12-06 22:52:23
Gepost door fierljeppertjuh op 18-12 om 22:34heb ze alle 3 al en luister ze het hele jaar door!!


Haha, toen ik een paar jaar terug in dit appartement trok was het augustus en bloedheet.
De enige cd waar ik tijdens deze verhuizing fatsoenlijk bij kon komen was Boogie Woogie Christmas.
Buren zullen wel gedacht hebben... hihi

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact