Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

To Kill - Vultures

27-12-06 13:37:34 / door zappa / band: To Kill / album: To Kill - Vultures (2006)

To Kill - Vultures

Als het ruisen van een korenveld in de zomer. Maar dan electrisch versterkt. Zo begint het album ‘Vultures’ van het Italiaanse To Kill voordat het geweld echt los barst. Staccato gitaren en opzwepend drumwerk vullen mijn kamer. En voordat ik er erg in heb zijn er al weer drie nummers voorbij. To Kill jaagt in een sneltrein vaart hun 12 nummers er doorheen, slechts onderbroken door een fragment Ennio Morricone, Dit is metalcore zoals ik dat graag hoor. Een min-puntje aan deze full-length is toch wel zijn lengte. Want met 28 minuten is hij wat aan de korte kant maar gelukkig biedt de repeat knop enig soelaas.

Aan deze eerste release op GSR records gingen hun titelloze mini-cd en hun full-length ‘Watching You Fall’ vooraf. To Kill komt uit Rome en bestaat uit JoshXMosh (zang), Tommi (bas), U-go! (gitaar), Frederico (gitaar) en Jai (drums). Het schijnt dat ze in 2005 al in Nederland zijn geweest maar dat is me helaas ontgaan. Het is te hopen dat ze in 2007 Nederland wederom aandoen want het lijkt me een band die live ook goed uit de voeten kan.

Voor fans van Hatebreed, Terror, Madball en Cro-Mags.

Score: 89/100

<< Sniffing Glue - Red Light District T.B.C. - Take a stand! >>

Reacties

Gepost door: staygold Gepost: 30-12-06 12:05:46
harde band, show in 2005 was kenkerhard. Goede recensie maar het is meer dan metalcore naar mijn smaak. Eerste plaat ook zeker een aanrader.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact