Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

28-12-06 17:14:58 / door mano-revolver / band: STHLM United / album: STHLM United -

Het is inmiddels alweer jaren geleden dat zanger Nitton en zanger/gitarist DP samen in de studio hebben gezeten om samen aan een album te werken, het STHLM United project mag dan ook wel als vrij uniek beschouwd worden, mede omdat Nitton in eerste instantie de muziekwereld vaarwel had gezegd. Het hoe en wat daarover is een lang verhaal waar zelfs een boek over geschreven is, maar vandaag de dag niet meer relevant.

DP is echter verder gegaan en nadat zijn vorige band met Nitton was opgedoekt heeft hij het snoeiharde The Jinx opgericht, dat vandaag de dag nog steeds actief is. Verrassend was dan ook toen ik Då Vi Va Punx opzette, want noch pompende Oi! muziek noch de snoeiharde sound van The Jinx klonk uit mijn stereo, maar verrassende streetpunk met veel '77 en zelfs ska invloeden. Achteraf gezien niet zo vreemd als je met covers van G.B.H. (origineel Engels) en The Clash (London Calling vertaald en bewerkt in het Zweeds naar Stockholm Kallar) op de proppen komt, en zo kan je dit album ook wel zien, als een mix tussen G.B.H. en The Clash met Zweedse teksten, niks mis mee dus!

Het is dan ook jammer dat er maar negen nummers op deze CD opstaan. Laat je echter niet misleiden door dit aantal, want de plaat klokt over het half uur heen en we hebben dus weldegelijk te maken met een full-length. En ondanks dat dit plaatje naar meer smeekt zal het waarschijnlijk ook alleen maar bij deze ene plaat blijven, en dat is jammer.

Mijn verwachtingen van deze plaat waren erg hoog, en gelukkig zijn die ook deels tegemoetgekomen. Als je echter een opgefokte plaat als van The Jinx verwacht word je toch op het verkeerde been gezet. Kan je je ook vinden in een wat rustigere sound en heb je geen probleem met Zweedse teksten dan is dit het schijfje wat je in huis moet halen.

Tracklist:
01. Då Vi Va Punx
02. Förortsgangster
03. Hundar
04. I'm The Haunted
05. Herr Statsminister
06. Stockholm Kallar
07. Kungsholmen 207
08. Tårar
09. Promillelandet

Score: 80/100

<< T.B.C. - Take a stand! Dir En Grey - Tour '05 It Withers And Withers >>

Reacties

Gepost door: kabouterplompzak Gepost: 02-01-07 15:39:38
had toch liever een nieuw jinx album gehad
Gepost door: mano-revolver Gepost: 03-01-07 17:08:05
Gepost door kabouterplompzak op 02-01 om 15:39had toch liever een nieuw jinx album gehad


Eens.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact