Effe voorstellen: Heartfelt

28-12-06 22:51:07 / door zappa / band: Heartfelt / album: Heartfelt - Take It Or Leave It (2006) / concert: 03-02-07 - Hardcore in the stage - Stage, The - Arnhem

Op vier februari 2007 is de officiële releaseparty van hun nieuwe CD in The Little Devil te tilburg. De nieuwe plaat is nu al te koop bij hun optredens. Nadat ik voor Punx.nl een recensie over deze schijf had geschreven vroeg ik me af wie deze gasten waren. Daarom dit mini-interview met Heartfelt!

Stel jezelf eens voor op jouw manier:
Wij zijn Heartfelt, een hardcore punk band bestaande uit 4 leden uit Tilburg. Begin Februari komt ons eerste full length album ‘Take it or Leave it’ uit op Shield Recordings. We hebben hiervoor 2 MCD’s uitgebracht. Te weten ‘Explosive’ in eigen beheer en ‘the Plague of Today’ was de eerste release op Shield Recordings.

Ik ben Rold, zanger en tekstschrijver van Heartfelt.
Ik ben Frankie Deny. Ik speel bas in Heartfelt en speel ook nog in thrashcore band Cracks In The Wall. Maar in die band heet ik anders.
Hoi, Ik ben Corné (en speel gitaar in Heartfelt), maar de meeste mensen noemen me Steve. Waarom? Lang verhaal….
{Hun drummer die Bart heet kon helaas niet aan dit interview meedoen}

Hoe beschrijf jij je eigen muzikale kunsten?
R: Ik ben geen muzikant in de betekenis van iemand die nummers schrijft. Meestal gaat het zo dat de rest van de band mij een nieuw nummer laat horen en dat ik dan bijvoorbeeld aangeef dat ik een gedeelte korter zou spelen. Iets harder zou drummen etc.
F: Ik kan niet echt bas spelen. Ik ben ooit als slechte gitarist bij mijn oude band We Deny gedwongen over gestapt op de bas en dat ging me een stuk beter af. Toen ik ooit bij Think Ahead (pre Heartfelt) kwam, moest ik eigenlijk wat beter leren spelen. Maar nog steeds vind ik mezelf niet goed genoeg om me echt bassist te kunnen noemen. Ik speel met een .35 gitraar plectrum! Ik kan tegenwoordig wel beter nummers schrijven en weet wat beter om te gaan met mijn instrumenten. Maar bij Heartfelt laat ik het nummers schrijven aan Corne over. Die is daar veel beter in.
C: Technisch gezien zeer beperkt, maar ik probeer er zo creatief mogelijk mee om te gaan. Veel halen uit weinig.

Wat is je hoogtepunt tot nu toe met de band?
R: Het nieuwe album, ik denk dat productie, artwork en nummers nu echt helemaal kloppen.
F: Daar ben ik het helemaal mee eens. Daarnaast is de UK mini-tour ook iets is om niet snel te vergeten. En natuurlijk de optredens met 7 Seconds in W2 Den Bosch en Good Riddance in de Melkweg Amsterdam die we hebben gedaan.
C: Voorprogramma van Good Riddance in een uitverkochte Melkweg, en de mini-tour die we door Engeland hebben gedaan.

Speel jij liever voor groot publiek of in een kleinere zaal?
R: Kleine zaal, meer contact met het publiek en veel betere sfeer.
C: Voor een groot publiek in een kleine zaal J

Wat is je grootste blunder "on stage"?
R: Uitglijden over een monitor en mijn hoofd er flink aanstoten, teksten van een nummer niet meer weten.
F: Ai, zoveel.. Door al mijn gespring en gedoe over het podium mis ik nog alles eens een noot of glijd ik uit. Ook raakt de kop van mijn bas regelmatig een ander bandlid. Ik geloof dat ik ook wel eens een heel ander nummer stond te spelen als de rest van de band omdat ik niet goed op de setlist keek.
C: Me heel lang afvragen waarom de versterker het niet doet, om er vervolgens achter te komen dat ik niet eens ingeplugd ben. En maar hopen dat niemand het heeft gezien…

Hoe is jouw leven zonder muziek?
R: Geen leven zonder muziek, ben op dit moment de Britse punk roots aan het herontdekken dmv bands als 999 en The Undertones en dat bevalt mij goed. Ik moet echt elke dag wel muziek horen.
F: Mijn leven is grotendeels muziek. Dus geen leven zonder muziek. Wel mijn soort muziek! Al dat populaire gezeik trek ik vaak slecht. Voor mij dus ook geen radio op het werk. Gewoon goede muziek of anders stilte! Mijn muziek is vooral oude punk, hardcore en crossover metal uit de jaren 80 en 90. Daarnaast luister ik veel UK punk, surf, psychobilly, grindcore, oude reggae, soms wat vuige rock en veel oude klassiekers als KISS, the Who, Iron Maiden, Billy Idol, Jimmy Hendrix, the Pixies, Pink Floyd, the Shadows enzo. Oude muziek is gewoon beter op de een of andere manier. Wat experimentele dance muziek als breakcore en kraak techno trek ook op z’n tijd ook wel. Soms komt dat dicht bij punk in de buurt. Maar het zal nooit het zelfde zijn!
C: Stil, erg stil…

Ben je wel eens zo lam geweest dat je niet meer in staat was om op te treden?
(En zo ja, hoe heb je dat opgelost?)

R: Nee, ik ben al 12 jaar straight edge.
F: Nooit, spelen geeft energie en dan maakt het niet uit hoe moe of lam je bent. Ik heb al paar keer met koorts op het podium gestaan en ik heb ook al vaak dronken en stoned als een aap op het podium gestaan. Spelen is leven!
C: Ja, ik kan me een optreden in Oisterwijk herinneren waar dit een probleem was, nou ja, herinneren… ik heb wel gespeeld, maar niet erg geďnspireerd. Om over strak maar te zwijgen.

Welk bandlid komt volgens jou het beste tot zijn recht op jullie laatste album?
R: Door de betere productie komt iedereen beter tot zijn recht, maar ik denk dat vooral Frankie's Bas geluid er nu geweldig opstaat.
F: Ik vind dat we op het nieuwe album meer rekening hebben gehouden met het geheel geluid. Waar we voorheen meer luisterden of alles individueel wel goed klonk hebben we nu iets meer naar het resultaat als geheel gekeken. Dat we nu de derde keer bij Patrick Delabie opnamen in de 195 studio werkt daar ook aan mee. We kennen elkaar ondertussen en hij weet steeds beter waar wij heen willen. Punt is wel dat je zelf ook goed moet weten waar je heen wil en wat dat betreft zat het helemaal goed deze keer. Ik vind zelf vooral de zang en drums ten opzichte van de vorige albums beter uit de verf komen. Veel rauwer en intenser allebei.
C: Bart, onze drummer, staat er prima op en de vooruitgang met de vorige CD is heel duidelijk. Volgens de recensies is het echter voornamelijk de zang.

Aan welk bandlid heb jij je het meest geergerd tijdens het maken van jullie laatste album, en waarom?
R: De gitarist Corne, hij is de meest kritische van ons allemaal. Persoonlijk vind ik een nummer goed als het rauw, hard en snel is. Hij luistert echter wat vaker en beter waardoor aanpassingen nodig zijn, overigens meestal ten goede.
F: Ik moet ook Corne zeggen. Maar hij mag af en toe lastig zijn vind ik. Meestal haalt ie er net iets meer uit en geeft een nummer net dat extraatje wat het nodig heeft. Ik ben meer van de ‘hoppa staat er op klinkt toch goed!?’ aanpak. Soms heb ik een schop onder m’n reet nodig, maar soms kan het ook te veel zijn…
C: Frankie, onze bassist. Omdat ik een control-freak ben die er moeite mee heeft langs de zijlijn te staan. Drummen en zingen kan ik niet maar bij de bas had ik de hele tijd zoiets van “geef hier man, die bas, dan speel ik het even in zoals ik het wil hebben”.

Wat wil jij kwijt aan alle (beginnende) onbekende bandjes?
R: In plaats van veel tijd kwijt te zijn aan het opbouwen van een virtueel netwerk op myspace, kun je beter eerst investeren in repeteren. Repeteer elke week zoveel mogelijk, ga kleine shows spelen en begin dan pas aan je PR.
F: Wat Rold zegt. En ik wil er aan toevoegen dat je elkaar moet helpen. Support your local scene. Ga voor de muziek. Die grote bands redden het ook zonder jou centjes. Bekijk eens wat vaker een bandje op je lokale podium of ga er als vrijwilliger werken en help andere lokale bandjes.
C: Doe je eigen ding, zoals jullie het zelf willen doen. En laat je alsjeblieft niks vertellen door die ouwe lullen van Heartfelt…

Ook nieuwsgierig geworden naar Heartfelt? Ze spelen op drie februari 2007 ook in The Stage te Arnhem tijdens de labelpresentatie van Shield Recordings.


Reacties

Gepost door: tom Gepost: 30-12-06 19:00:44
Coole band, toffe nieuwe plaat!
Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 31-12-06 01:03:47
Frankie Deny, wat een heerscher.

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew