Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dir En Grey - Tour '05 It Withers And Withers

29-12-06 00:16:05 / door mano-revolver / band: Dir En Grey / album: Dir En Grey - Tour '05 It Withers And Withers (2006)

Dir En Grey - Tour '05 It Withers And Withers

Steeds vaker word het een trend om na elke tournee die een band heeft gedaan een live DVD uit te brengen. Zolang de live show goed is, en er genoeg variatie in zit met betrekking tot de live registratie van de vorige tournee, zal je mij niet horen klagen. Hamvraag is nu natuurlijk of ik wat te klagen heb over de laatste DVD van het Japanse Dir En Grey.

Ondanks dat Dir En Grey al geruime tijd bestaat is het meest recente studio album van de band, Withering To Death, wat me in aanraking heeft gebracht met deze band. De concert registratie die op deze DVD terug te vinden is was dan ook tijdens de promotietour van dat desbetreffende album. Niet zo vreemd dus dat elke track van Withering To Death terug te vinden is op dit schijfje! Met andere woorden, 14 van de 24 tracks op deze DVD zijn afkomstig van het meest recente studio album, dus in vergelijking met de tour DVD van 2004 is er in ieder geval genoeg variatie.

Het geheel is opgenomen in de Studio Coast hal in Shinkiba, en is een zaal die qua grootte een beetje tussen de 013 en HMH in hangt. Dir En Grey is bijzonder populair in eigen land, en de zaal zit dan ook bomvol. Ik vind de show op de bank al een spektakel en behoorlijk intensief, en ik kan me voorstellen dat het publiek daar de tijd van hun leven heeft gehad. Niet alleen zijn de band en het interactieve publiek spectaculair, ook de (licht)show en hoe het geheel op camera is vastgelegd is geweldig. Cruciaal, want ondanks dat ik deze DVD vaker zonder, dan met beeld heb beluisterd, is het geheel toch het gene wat telt. En het geheel is dan ook door 19 cameramensen opgenomen, die voor het visuele vuurwerk zorgen. Elke camerahoek is perfect, en het is af te zien dat aan de eindproductie veel aandacht is besteed.

De DVD blijft dan ook van de techno intro tot het explosieve einde boeien, en dat voor 24 nummers lang. Ik vind noemenswaardig! Want of je nou van punk, metal of rock houdt, Dir En Grey weet al deze paden te bewandelen, en doet dit met verve. Op muzikaal gebied hadden ze mij al overtuigd, in beeld nu ook. Wat een vette DVD!

(Geen score, live DVD)

Tracklist:
01. G.D.S.
02. Clever Sleazoid
03. Saku
04. Beautiful Dirt
05. Jesus Christ R'n'R
06. Machiavellism
07. Garbage
08. Oscure
09. The Final
10. Kodoku Ni Shisu, Yueni Kodoku
11. Dead Tree
12. Merciless Cult
13. Audience Killer Loop
14. Spilled Milk
15. C
16. Kodou
17. Itoshisa Ha Fuhai Nitsuki
18. Higeki Ha Mabuta Wo Oroshita Yasashiki Utsu
19. Marmalade Chainsaw
20. New Age Culture
21. Umbrella
22. Child Prey
23. Increase Blue
24. The IIID Empire

GAN-SHIN

<< STHLM United - Då Vi Va Punx The Heroines - Hurts So Good >>

Reacties

Gepost door: jelleonparole Gepost: 29-12-06 00:38:13
Hehe leuk dat je je in elke review zelf van die vragen stelt
Gepost door: mano-revolver Gepost: 29-12-06 00:40:44
Ik vraag mezelf een hoop af! Haha.
Ik zal er op letten dat ik het niet te vaak ga doen. :-/
Gepost door: jelleonparole Gepost: 29-12-06 00:52:48
Och, ik vind het wel grappig hoor.
Beter dan in elke review 3 stompen in de maag, 5 keer jonge honden en 2 keer de vergelijking met GBH en English Dogs leggen als je begrijpt wat ik bedoel!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact