Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Popzillas - The Incredible Adventures Of Pandora Pop

31-12-06 01:14:22 / door mano-revolver / band: The Popzillas / album: The Popzillas - The Incredible Adventures Of Pandora Pop (2006)

The Popzillas - The Incredible Adventures Of Pandora Pop

'Girl pop manga punkrock at it's best!' Dat is de slogan die het label van The Popzillas er tegen aan gooit op hun website. Verkoop praatje of niet, mijn interesse was gewekt en al snel voegde ik dit plaatje aan mijn bestelling toe. Inmiddels is de CD ontvangen, en heeft al menig rondje in mijn CD-speler mogen draaien. Trek ik diezelfde conclusie als het label?

Ja, tot op zekere hoogte wel. De punkrock klinkt ietwat poppy, maar de gitaren blijven altijd stevig in hun schoenen staan. Het poppy gevoel komt ook deels door zangeres Ivy. Ze zingt normaal, en heeft hiervoor een goede stem. Soms komt ze wat rauw door de bocht, maar bovenal heeft ze toch een lieve stem, zonder al te zoetsappig over te komen. Een band met een zangeres kan je maken of breken, er schijnt bij female fronted punkrock bands geen middenweg te zijn en wat dat betreft staan The Popzillas aan de juiste kant van de weg.

Ook op muzikaal gebied valt er dus weinig op aan te merken. De songs zijn catchy, klinken soms ietwat simpel maar zitten goed in elkaar en mede door de vocalen van Ivy luistert het geheel lekker weg. Het is dan ook niet zo vreemd dat er van het nummer Pandora Pop zelfs een CD-singel is verschenen en dat er ook een videoclip voor is geschoten. Dit soort muziek heeft in thuisland Duitsland best potentie om een bescheiden hit te worden en zou de band naar the next level kunnen tillen wat betreft verkoop van hun album, de grootte van hun shows en alles wat daar verder bij komt kijken.

Heb ik dan helemaal niks op deze plaat aan te merken? Toch wel. Het is een klein punt, maar toch jammer. Er staan op deze CD namelijk totaal twaalf nummers plus een Ramones cover als bonustrack. Tot track tien overtuigen The Popzillas met volle kracht. Nummer elf is een rustige, afsluitende track, maar daarna komt nog nummer twaalf en de Ramones cover Havanna. Nummer twaalf Smash The Testtubes duurt bijna zes minuten, en is niet bijster interessant, en de Ramones cover luistert ook niet prettig weg waardoor je een beetje in een anti-climax beland. Nu realiseer ik me dat ik deze twee nummers niet hoef te luisteren, maar laten we wel wezen. Ze staan wel op de CD. Maar op deze laatste twee nummers na zetten The Popzillas een lekker album neer, en ben ik vooral benieuwd hoe ze het in eigen land gaan doen!

Tracklist:
01. Welcome To NeoTokyo
02. Is This The End?
03. Pandora Pop MP3
04. Timebomb
05. Rocking For Columbine
06. Don't Hang Around With The Boys
07. Pandoras Mission
08. No Coming Home
09. Dead Or Alive
10. Dead In The Streets
11. Pandoras Secret
12. Smash The Testtubes
13. Havanna (Bonustrack)

WOLVERINE RECORDS

Score: 80/100

<< Suck Stuff - City Rebels MUCC - 6 >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact