Your Band Sucks! # 4

09-01-07 17:18:09 / door mano-revolver

Your Band Sucks! # 4

Luiheid, we hebben er (gelukkig) allemaal wel eens last van. Iedereen heeft wel eens geen zin om even naar de supermarkt te lopen, en de afwas kan morgen ook wel. Helaas heb je ook veel luie bands, terwijl het voor bands cruciaal is om te blijven knokken. Waarom dan toch die luiheid?

Hedendaagse bands denken er te makkelijk over. En dit komt mede door internet. Internet kan het inderdaad voor bands een stuk gemakkelijker allemaal maken, maar veel bands denken dat ze er tegenwoordig met een Myspace met crappy oefenruimte opnames en een post op het forum van 'wij zoeken shows' er wel zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar dat is meer de geluksfactor en absoluut geen garantie dat dat ook bij jou band zal gebeuren.

Vroeger was het wel anders. Repeteren, veel live spelen, een demo opnemen en als je geluk heb opgepikt worden door een (klein) label of anders doe je het gewoon lekker zelf. Die mentaliteit mis ik als ik over het internet struin naar nieuwe muziek. Ook in Nederland komt het steeds minder voor, en als er al een demo word gemaakt word het op een ordinaire Cd-r geknalt. Vroeger had ik nog een leuke rij tapes in me music/gameroom staan en het spijt me om te zeggen, maar een Cd-r flikker ik gewoon weg. Er zit voor mij geen waarde aan. Wat ik weer vreemd vind, want een demotape zonder print is eigenlijk gewoon hetzelfde. Het heeft alleen meer charme.

Waarom word dit makkelijke denken binnen de Nederlandse punkscene een trend? Als je zelf ook een beetje het forum van Punx.nl volgt zie je ze wel wekelijks voorbij komen de 'help wij zoeken shows!' topic, of ze polio hebben of iets. Terwijl je het compleet tegenovergestelde ziet in de Nederlandse hardcore scene. Nog steeds genoeg demotapes en hard werken, iets waar de DIY mentaliteit van de punkscene vroeger bekend om stond.

Ik heb een voorstel. In 2007 gaan we het helemaal anders doen. Bands komen van hun luie reet af, gaan weer opnemen, en brengen het desnoods zelf op een (semi)professionele manier uit. Het komt op mij over of Nederland qua punk in een deceptie zit, tijd voor de bands, maar ook zeker weten jullie om er wat aan te doen! Dont make your band suck!


Reacties

Gepost door: tom Gepost: 09-01-07 17:47:37
Joenge, tapes zijn onhandig en cd-r's niet.
Verder vind ik dat er genoeg coole bands zijn die wel fatsoenlijk dingen opnemen (okee, vaak hardcore, maar ook wel punkrock).

En wees blij dat de zoveelste kutpunkband uit Schubbekutteveen die er niks van kan geen fatsoenlijke opnames gaat maken! :P
Gepost door: mano-revolver Gepost: 09-01-07 23:16:34
Meestal hardcore en sporadisch punkrock bedoel je ;-).
Gepost door: tom Gepost: 10-01-07 11:52:38
De vraag blijft ook waar de grens tussen hardcore en punkrock ligt he? D'r zijn zoveel bands die in beide genres vallen.
Gepost door: nibo Gepost: 10-01-07 19:57:45
wij zijn al van onze luie reet afgekomen, en als je iets opneemt met bijvoorbeeld garageband (apple) dan ga je het toch niet op een tapeje zette? ik vind tapes ook wel vet, alleen mp3 en cd verspreidt veel sneller (de kwaliteit boeit niet zoveel). als je lui bent redt je het niet, je zult zien dat er wel wat meer bands komen die echt hebben gewerkt voor waar ze zijn.
Gepost door: newreality Gepost: 11-01-07 14:53:21
Juist ja, als je wat wilt moet je er wat voor doen, ik ben zelf al 25 bezig, niet alleen voor men eigen band (s) maar ook voor andere bands oa verzamel cd's uitbrengen (Geperst), binnenkort weer een 7" ep met 4 punkbands (DIY) en als je wat doet doe het dan goed en breng het uit op vinyl of geperste geluidsdragers en niet op cdr want dan kun je elke week wel wat uitbrengen! het valt me ook op dat de laatste jaren veel bands zijn die geen geld over hebben om een leuke cd uit te brengen of geen tijd en energie hieraan willen besteden, internet is makkelijk maar de beste manier is toch nog altijd een postpakketje met daarin je bio en single of cd, en nattuurlijk een belletje naar de eoa programeur kan ook nooit kwaad, verder wenk ik jullie allen een punk 2007.
Gepost door: loonort Gepost: 13-01-07 21:19:17
volgens mij zijn er genoeg bands die erg hun best doen om iets te bereiken, en internet kan daar goed bij helpen. Je moet alleen niet te snel denken dat je iets goeds hebt gemaakt en het is moeilijk om over je eigen muziek te oordelen, via internet kan je ook de reacties van andere mensen horen en dan weet je wat je nog aan je muziek moet doen
Gepost door: bigevilgiant Gepost: 16-01-07 13:41:14
Probeer nu, The Enorme Vleeshaken,, Demo wordt opgenomen en niet op cdr maar op goeje cd bij klein labeltje.
oi oi oi
Gepost door: duip Gepost: 18-01-07 22:59:25
ja, en stel nu dit, je hebt een bandje, je komt uit een plaats die mensen echt niet aan punkrock doen denken, je hebt geen geld om naar een studio te gaan dus je wilt showtjes spelen om een paar euro te verdienden zodat je op z'n minst een fatsoenlijke demo kunt opnemen. maar om ergens te spelen willen ze je of kennen of een demo hebben. maar zonder fatsoenlijke demo kom je dus nergens. maak ik m'n punt een beetje. je hebt een beroerde demo zet 'm op je myspace stuurt 'm af en toe in een e-mail naar een jongerencentrum ofzo. daar krijg je idd nooit een reactie op. al met al zul je eerst geld moeten hebben om een demo op te kunnen nemen, dan kun je gigs spelen en geld bij elkaar sparen om een cdtje op te nemen en laten persen, en is een busje bij elkaar kunnen sparen en een zaal geschikte backline zodat je nog is ff vet punk op europatour kunt gaan.
ik vond het gewoon lastig zo zonder goeie conecties om aan showtjes te komen dus heb ik geen geld voor een leuke geperste demo of cd.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 19-01-07 23:43:48
Gepost door duip op 18-01 om 22:59ja, en stel nu dit, je hebt een bandje, je komt uit een plaats die mensen echt niet aan punkrock doen denken, je hebt geen geld om naar een studio te gaan dus je wilt showtjes spelen om een paar euro te verdienden zodat je op z'n minst een fatsoenlijke demo kunt opnemen. maar om ergens te spelen willen ze je of kennen of een demo hebben. maar zonder fatsoenlijke demo kom je dus nergens. maak ik m'n punt een beetje. je hebt een beroerde demo zet 'm op je myspace stuurt 'm af en toe in een e-mail naar een jongerencentrum ofzo. daar krijg je idd nooit een reactie op. al met al zul je eerst geld moeten hebben om een demo op te kunnen nemen, dan kun je gigs spelen en geld bij elkaar sparen om een cdtje op te nemen en laten persen, en is een busje bij elkaar kunnen sparen en een zaal geschikte backline zodat je nog is ff vet punk op europatour kunt gaan.
ik vond het gewoon lastig zo zonder goeie conecties om aan showtjes te komen dus heb ik geen geld voor een leuke geperste demo of cd.


Dan moet je gaan sparen zodat je wel een fatsoenlijke demo op kan nemen denk ik dan.
Zo duur is dat allemaal niet meer, helemaal als je 22 bent en je waarschijnlijk gewoon werk.
Als je met z'n vieren ben lap je ieder 100 euro en je kan al een paar nummers gewoon in een studio opnemen.
Als startende band verdien je sowieso al bijna of helemaal niet op shows die je speel.
Gepost door: sumo Gepost: 21-01-07 20:58:36
je moet gewoon vrienden hebben die het leuk vinden om op te nemen
(voor een vergoeding uiteraard)
dat is 2 vliegen in 1 klap
Gepost door: jelleonparole Gepost: 21-01-07 23:45:45
Manuel aap, leer eens spellen!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 22-01-07 20:50:20
Gepost door jelleonparole op 21-01 om 23:45Manuel aap, leer eens spellen!


Ja godver, helemaal geen zin in joh.
Ze zetten er meer een spellingscontrole op.
Gepost door: duip Gepost: 23-01-07 09:45:15
uhm, ja, maar ik woon in een huur huis... :D
nee maar daar heb je ook wel wat gelijk in, maar 't is wel zo dat 't een hobby is en dwe helft van je band wel naar school gaat en dus gewoon op 56 euro inwonend zitten of 200 uitwonend. maar ja, daar red je het niet zo hard mee, en tuurlijk wordt er gespaard, anders kom je er toch niet, maar dan vind ik dat nog wel stom.

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew