Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

37 stabwoundz - A Heart Gone Black

10-01-07 09:31:22 / door zappa / band: 37 stabwoundz / album: 37 stabwoundz - A Heart Gone Black (2006)

37 stabwoundz - A Heart Gone Black

De Nederlandse hardcore scene wordt toch aardig onderschat. Wat mij betreft hadden er best een paar Nederlandse hardcore bands in de punx.nl top 15 mogen staan. En 37Stabwoundz is daarvoor een prima kandidaat. Met hun laatste cd ‘A Heart Gone Black’ geven ze namelijk een prima visitekaartje af.

Geen schreeuwige zang maar heerlijke brute zanglijnen afgewisseld met cleane vocalen. Hier en daar zijn zelfs wat deathmetal invloeden waar te nemen. Drums en bas zorgen voor een lekker stevig fundament en de gitaarpartijen zijn het toefje slagroom op deze lekkere hardcore taart. Gitarist Tommie Bonajo van Blind Sight heeft als producer prima werk afgeleverd.

In goed 38 minuten worden we aan 10 nummers voorgesteld die elke luisterbeurt weer blijven verrassen. Ten op zicht van hun vorige album ‘Embrace solitude’ hoor je duidelijk dat deze band gegroeid is, ze klinken nu als een volwassen band. De vele optredens in binnen en buitenland werpen duidelijk hun vruchten af. Eindelijk een volwaardige concurrent voor een band als Born From Pain.

Dit is een prima schijfje voor liefhebbers van Machine Head, Hatebreed en vooral Merauder.

2007 kan wel eens het jaar worden voor 37Stabwoundz.

Score: 82/100

<< Mumakil - Customized Warfare Bloodlined Calligraphy - Ypsilanti >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact