Bloodlined Calligraphy - Ypsilanti

10-01-07 10:33:24 / door zappa / band: Bloodlined Calligraphy / album: Bloodlined Calligraphy - Ypsilanti (2006)

Bloodlined Calligraphy - Ypsilanti

Even denk ik dat ik de verkeerde cd in mijn cd speler heb gestopt. Want ‘Ypsilanti’ – naast de titel van de plaat ook de plaats waar de band vandaan komt-  opent met een stukje piano. Gelukkig is dit maar van korte duur en voor ik het weet knalt er werkelijk een stuk herrie uit mijn speakers. Ik heb me  niet vergist.

De brute zang van Ally French raakt je als een mokerslag in je nek. Pas na het doorlezen van het cd boekje had ik door dat we hier te maken hebben met een zangeres. Ze schreeuwt werkelijk als een kerel. Tel daarbij zware,thrashy gitaarriffs en heerlijke breaks a la Bury Your Dead en je hebt een beeld van deze band. Onvervalste thrashcore. Zelf vergelijken ze zich met bands als Walls Of Jericho,Lamb Of God en Hatebreed. Maar die vlieger gaat nog niet helemaal op. Ze komen een aardig eind in de buurt maar (nog) niet helemaal.

Tijdens de opnames van de plaat is de vader (James Thomas Carter) van de drummer overleden en dat is in hun nummers terug te vinden. Getuige titels als ‘If Heaven Ain’t A Lot Like Ypsi,I Don’t Wanna Go’ en ‘Ashes To Ashes’.

Maar alles bij elkaar genomen is dit een prima vervolg op hun debuut full length ‘They Want Your Silent’.   

Als bonus heeft het label op de europese release hun 5 tracks tellende debut ep aan het schijfje toegevoegd. Een prima initiatief.

Op 18 maart speelt de band in Uden en ik ben zeer benieuwd naar hun verrichtingen on stage.

Score: 80/100

<< 37 stabwoundz - A Heart Gone Black Thee Exit Wounds - Bad Day! >>

Reacties

Gepost door: xhardcorex Gepost: 10-01-07 19:55:02
Jah die cd is echt te vet!!

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew