Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Tiny Y Son - Embracing Uncertainty

11-01-07 23:22:01 / door mano-revolver / band: Tiny Y Son / album: Tiny Y Son - Embracing Uncertainty (2007)

Tiny Y Son - Embracing Uncertainty

Ze hebben het maar goed in Duitsland. Er zijn onwijs veel goede bands bij onze Oosterburen te vinden en in zo goed als elk subgenre van punkrock zitten toppers van wereldformaat. Tiny Y Son is een nieuwere naam van Duitse bodem en ondanks dat de naam wellicht wat raar is, is de melodieuze punkrock die de band ten gehore brengt dat allerminst.

Ik noemde het voor het gemak maar melodieuze punkrock in de introductie, maar in werkelijkheid hangt het tussen melodieuze punkrock en hardcore-punk in. Er zijn lichte sporen van mid-jaren '90 skatepunk maar voornaamste invloeden lijken muzikaal toch van Good Riddance te komen en vocaal van AFI. Vooral bij de schreeuwerige zang lijkt de stem van Tiny Y Son zanger Matze erg op die van Davey Havok, waar natuurlijk niks mis mee mis. Sterker nog, ondanks dat de combinatie van een schreeuwerige zang en een melodieuze stem vandaag de dag niet meer bijster origineel is, klinkt het erg fijn en blijft het een aangename afwisseling.

Ook muzikaal zit het wel snor met deze release. Technisch gezien zit het allemaal lekker in elkaar, en ondanks dat er genoeg variatie in de songs zit hoeft het geen enkel moment stoom af te blazen en blijft het van begin tot eind knallen. De akoestische track Constant Wars die als twee na laatste track op het album staat nemen we dan maar voor lief.

Kortom, een hele aardige release uit Duitsland die niet alleen fans van bands als AFI, Good Riddance en I Am Ghost zal aanspreken, ook liefhebbers van de sound van H2O, Good Clean Fun en zelfs een NoFX of Pennywise kunnen hier wel mee uit de voeten naar mijn mening. Tevens een dikke plus voor het frontcover artwork, creepy shit! Ik hou er van.

Tracklist:
01. Jon Doe Flatlines
02. We Are Valid
03. Decades Of Bitter Sleep
04. Paper Soldiers & Velvet
05. My Sterling Blade In Your Tennessee Throat
06. The Uranium Issue Of Dogma Lovers
07. Downfall Of A Kid's Heart
08. Rifle The Rainforest
09. Crossing A Minefield In Clownshoes
10. Execute Subeterranean Parasites
11. Chasing Ghosts MP3
12. No Purity In Loser's Alley
13. Constant Wars
14. Bleary Eyed
15. Voodoo Complex

THREE TAILS RECORDS

Score: 80/100

<< Thee Exit Wounds - Bad Day! Only Crime - Virulence >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact