Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Only Crime - Virulence

13-01-07 13:40:51 / door mano-revolver / band: Only Crime / album: Only Crime - Virulence (2007)

Only Crime - Virulence

Ondanks dat ik een groot fan ben van Good Riddance, de eerste keer dat ik ze live zag is alweer een dikke elf jaar geleden, heb ik me nooit echt verdiept in Only Crime. Vreemd eigenlijk want ik ben een groot fan van zanger Russ' zijn vocale capaciteiten. Weet hij ook op deze plaat te overtuigen?

En om maar gelijk met de deur in huis te vallen; absoluut! Maar om eerlijk te zijn had ik hier ook geen seconde aan getwijfeld. En ondanks dat ik het eigenlijk alleen nog maar over Russ Rankin heb gehad is Only Crime absoluut geen side project van meneer zelf. Het is een samenwerking tussen artiesten van onder andere Bane, Gwar, Armstrong, Descendents en Good Riddance dus. En deze samenwerking pakt muzikaal zeer goed uit. Muzikaal klinkt de band als een mix tussen de melodieuze hardcore-punk sound van Good Riddance en Bane om daarna weer terug te vallen naar de wat poppier sound van de Descendents met de typerende drumsound van Bill Stevenson.

Niet alleen de muziek is van hoog niveau, ook tekstueel zit het erg hoog. Persoonlijk, kritisch en boven dat alles erg inspirerend. In het boekje staat niet door wie ze geschreven zijn, maar waarschijnlijk door Russ zelf aangezien het gros van de teksten ook zo op een Good Riddance plaat had kunnen staan.

Als je op zoek bent naar een melodieuze punkrock plaat met een vleugje hardcore en de fantastische vocalen van Russ Rankin dan begint je jaar goed en Only Crime levert een Cd af die eind 2007 met het aanmaken van de nieuwe jaarlijsten absoluut niet vergeten zal worden!

Tracklist:
01. Take Me MP3
02. Everything For You
03. Shotgun
04. Eyes Of The World
05. Now's The Time
06. In Your Eyes
07. Just Us
08. There's A Moment
09. This Is Wretched
10. Too Loose
11. Framed Then Failed
12. Xanthology

FAT WRECK CHORDS

Score: 84/100

<< Tiny Y Son - Embracing Uncertainty Legit - In Defeat >>

Reacties

Gepost door: markerman Gepost: 14-01-07 09:25:50
coole recensie..... ! vette band!
Gepost door: markerman Gepost: 18-01-07 12:22:28
vette cd idd!

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact