Effe voorstellen: GSR Music

14-01-07 11:20:33 / door zappa

De komende periode wil ik graag een aantal labels voorstellen die op het terrein van hardcore en punk stevig aan de weg timmeren. In deze eerste aflevering GSR Music. 

 

 

Kun je het label GSR Music in je eigen woorden voorstellen 

 

GSR Music is ontstaan in 2000 toen we releases van oa Born From Pain en Full Court Press wilden uitbrengen. Tevoren hadden we al een distro, maar we wilden wat meer doen in de hardcore scene, en een label was de volgende logische stap. Van daaruit zijn we begonnen en blijven groeien en hebben we onze eerste stapjes gezet. Het label is in de afgelopen jaren elk jaar gestaag gegroeid, en ondanks alle bescheidenheid zijn we nu toch een van de grotere underground labels voor heavy muziek geworden in Europa, met een grote variŽteit aan bands in de meeste subgenres van de harde muziek. Momenteel wordt het label gerund door Theo Coumans, bijgestaan door Rob Franssen die de A&R verzorgd, en Koen Schrooten die mee helpt met de promotie van het label. Onze doelgroep bestaat eigenlijk uit iedereen die graag naar heavy muziek luistert, van metal tot hardcore tot metalcore. We hebben voor elk wel wat wils, zowel toughguy als oldschool als meer metalgetinte releases.

 

Wat zijn de belangrijkste bands /releases

 

Met trots kunnen we terugblikken op de nog steeds grootste act op GSR Music, namelijk Born From Pain. Zij hebben bij ons 1 mini (de allereerste GSR release!!) en 2 full length albums afgeleverd, en daarmee hun grondstenen gelegd in Europa. We zijn uitermate trots dat we daar aan mee hebben kunnen werken, zeker nu de band nog elk jaar blijft groeien, en ze bij Metal Blade zitten.

Elke band op GSR is voor ons even belangrijk, en we doen ons best om elke band gelijk te behandelen en hen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Een paar van de bands waar we het meest trots op zijn, en die ook keihard mee aan de kar trekken zijn bvb Knuckledust (binnenkort al de 3e full length cd op GSR Music) uit de UK, The Setup (2e full length Minister Of Death eind januari 2007) uit BelgiŽ, Zero Mentality (2e full length Invite Your Soul eind februari 2007) uit Duitsland, en dan vergeten we nog superbands als Black Friday í29, Enemy Ground, Twentyinchburial, To Kill, 37 Stabwoundz, Bridge To Solace, Blind Sight, Apocalypse Now en nog een paar anderen...

 

Wat is het hoogtepunt (resp dieptepunt) van het label

 

De hoogtepunten waren zeker en vast de releases van Born From Pain. Andere releases waar we extremely trots op zijn, zijn bvb die van The Setup, Knuckledust en Zero Mentality, zonder afbreuk te doen aan elke andere band op ons label, want we staan voor de volle 100% achter elke release!!

Waar we ook trots op zijn waren de showcases die we eind 2005 gehouden hebben met een aantal van onze bands doorheen West-Europa. Dat waren onvergetelijke weekends, en we zijn van plan nog meer showcases te doen dit jaar en de volgende jaren om onze bands aan steeds meer mensen voor te stellen.

Dieptepunten maakt iedereen mee, maar die maken ons alleen maar sterker, en je kan geen hoogtepunten bereiken als je niet soms van nul af aan moet beginnen. Het vertrekken van een band als Born From Pain naar een label als Metal Blade was voor ons erg jammer, maar je kan de progressie van een band natuurlijk niet tegenhouden, en we zijn dan ook nog steeds enorm trots op hen! Zo zie je maar, elk dieptepunt heeft ook zín positieve kanten!!

 

Waarin verschilt het label GSR Music Records van andere labels

 

We willen geen afbreuk doen aan andere labels, maar wij denken zelf dat we een zeer transparant label zijn voor onze bands, met een openheid naar hen toe. We doen ons uiterste best om elke band thuis te doen voelen bij ons, en zullen ons voor 200% inzetten om hen op elk vlak te helpen om een hoger niveau te bereiken. We werken elke dag keihard om onze stempel te drukken op de heavy muziekscene met kwaliteitsreleases.

We focussen ook vooral op Europese bands, omdat die door veel labels vaak over het hoofd gezien worden. Vaak worden Amerikaanse bands getekend, omdat dat iets makkelijker verkoopt, terwijl men soms vergeet hoeveel talent er in Europa rondloopt dat weinig kansen krijgt omdat ze niet uit de States komen. Hier proberen wij een kentering in te krijgen, en zo de Europese scene groter en sterker te maken.

 

Wat zijn de criteria waaraan een band moet voldoen

 

Onze bands moeten keihard willen werken. We proberen dit label professioneel te runnen, en hebben goede contacten over de hele wereld, en nog meer hier in Europa. We proberen onze releases zo goed mogelijk te promoten via magazine, e-zines, ... en we werken samen met booking agencies om onze bands op goede tours mee te laten gaan zodat ze zich aan veel mensen kunnen voorstellen middels live shows.

We communiceren ook graag met onze bands, dus op tijd en stond met elkaar mailen of bellen is voor ons van groot belang, zodat zowel wij als onze bands tevreden blijven en open zijn tov elkaar, en zodat we kunnen bijsturen mocht er hier of daar iets mis gaan.

 

Zoeken jullie nog nieuwe bands

 

Natuurlijk! Er verschijnen wel bijna wekelijks nieuwe bands op het toneel, en we kunenn niet overal tegelijk zijn. Daarom moedigen we bands ook aan om hun demo op te sturen naar ons. Elke demo wordt aandachtig beluisterd om te zien of er iets tussen zit wat we goed vinden en een toekomst in zien. Je weet nooit wanneer je de nieuwe sensatie tegenkomt, of net die band hoort die fantastisch is maar waar nog nooit iemand van gehoord heeft.

 

Wat zijn de plannen voor 2007

 

We hebben een aantal top releases op het plan staan voor dit jaar. In januari verschijnt Minister Of Death, de 2e plaat van The Setup uit BelgiŽ. In februari verschijnt Invite Your Soul van het duitse Zero Mentality. Daarna komen nog releases aan de beurt van oa Enemy Ground en Knuckledust, alsmede nog een heleboel andere waar we nu nog niet te veel over kwijt kunnen omdat hier en daar nog wat details geregeld moeten worden.

Verwacht ook dat al onze bands veel zullen touren dit jaar, in zowel de kleine clubs, als hier en daar met grotere packages. Iedereen zal de kans krijgen om onze bands veelvuldig live aan het werk te zien, want daar gaat het toch om. Niets zo leuk om die songs die uit je cd speler komen een keer met de energie van een live show te beleven!!

 

Wat vinden jullie van de muziekscene (punk, hardcore) in Nederland

 

De scene lijkt steeds maar te groeien, en de bands worden steeds beter. Er is op dit moment zo veel talent aanwezig, in elk subgenre van de heavy muziek. Daarom dat we zelf ook een paar van deze bands onder contract hebben staan, zoals 37 Stabwoundz en Enemy Ground, 2 bands waarvan we denken dat ze een grote toekomst in hun genre hebben!!

 

Kun je wat meer over jullie mailorder vertellen

 

In onze mailorder bieden we al onze platen aan, aan toch wel erg goedkope prijzen. Je kan er de hele GSR Music catalogus vinden en elke plaat bestellen! We bieden ook merchandise van onze bands aan, dus als je het juiste shirt of de juiste trui zoekt van onze bands, surf een keer naar www.gsrdistro.com . Soms staan we met de distro ook op een show of een festival, maar wegens beperkingen in de tijd is dat niet wekelijks. Daarom proberen we de grotere shows en festivals aan te doen.

We bieden ook de platen aan van een paar amerikaanse labels waar we nauw mee samenwerken. Zo kan je bij ons de cdís vinden van de bands op Facedown Records, Strike First Records en Thorp Records. Neem zelf een kijkje, en aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt!!

 

Wat doen jullie zoal aan promotieactiviteiten

 

We zetten advertenties in een aantal bladen zoals de Aardschok en de Rock Tribune in de Benelux, en een aantal andere bladen in ander landen. Er worden uiteraard promo cdís opgestuurd naar magazines, e-zines en radiostations, en dat volgen we dan op om te kijken wat er mee gedaan wordt. Zo proberen we reviews en interview los te kweken om onze bands onder de aandacht te krijgen bij het grote publiek. Op shows en festivals delen we ook stickers uit van GSR Music. We maken uiteraard ook posters van al onze releases, en hangen die dan op op shows om mensen er op te wijzen dat een plaat uit is. Verder flyeren we ook vaak op shows om onze bands bekend te maken.

 


Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew