(+44) in Paradiso, Amsterdam

22-01-07 00:34:12 / door myrte / band: (+44) / album: (+44) - When Your Heart Stops Beating (2006) / concert: 19-01-07 - (+44) - Paradiso - Amsterdam

(+44) in Paradiso, Amsterdam

(+44), het is de band die afgelopen najaar bewees prima in staat te zijn een geweldig album af te leveren. Maar dat een band een geweldig album aflevert wil niet per definitie zeggen dat ze een goed optreden neerzetten. Gezien de achtergrond van de heren in deze band, heb ik toch hooggespannen verwachtingen.

Na het schandalig slechte voorprogramma (The Tommys, ik ga er geen woorden aan vuil maken) is het tijd voor de band waar iedereen voor gekomen is. Hoewel, zou het de band zijn waar iedereen voor komt, of komt men eigenlijk gewoon voor Mark Hoppus en Travis Barker, die natuurlijk al vele harten steelden met Blink 182?

Waar ik voor kom is de band, de muziek en natuurlijk de show. Om kwart voor negen, een half uur later dan gepland, is het zo ver. De vier heren betreden het podium.

Er wordt afgetrapt met het nummer dat tevens het openingsnummer van hun debuutalbum is: Lycanthrope.  Het blijkt niet alleen een zeer geschikt nummer om een album mee te openen, maar ook om een optreden mee te beginnen. Vanaf de eerste seconde dat de muziek door poptempel Paradiso galmt wordt het publiek meegezogen in de muziek van (+44). Vooraan gillen de 15-jarige meisjes, daarachter vormen stoere skaters een heuse pit en op gepaste afstand geniet de oudere garde.

Opvallende verschijning deze avond is Travis Barker, drummer van de band. Enkele maanden geleden brak hij zijn pols en het was maar de vraag of hij wel kon spelen. Maar jawel, hij is er hoor. Travis bewijst ook met slecht n arm een beest van een drummer te zijn.

En niet alleen Travis is goed in vorm. Ook Mark is zeer goed bij stem, en Shane en Craig spelen de nummers nagenoeg foutloos. Daar komt dan ook nog eens bij dat het geluid in de zaal prima is afgesteld, maar ja, je zou ook niet anders verwachten als je weet dat de band zelfs hun eigen geluidsmensen achter de knoppen in Paradiso heeft staan.

In een redelijk tempo speelt de band bijna alle nummers van hun album. Incluis Make You Smile. Het jammere daaraan is echter dat Carol Hellar niet aanwezig is en Mark haar vocalen overneemt. Snakkend naar een beetje adem worstelt hij zich door de tekst heen. Op het album is dit n van de nummers die mij positieve kippenvel bezorgt. Wanneer Mark hijgend zingt is het ook kippenvel, alleen dan niet positief. Dit nummer hadden ze beter over kunnen slaan, want zonder Carol Hellar tovert dit nummer geen glimlach op mijn gezicht.

En dan is het alweer zo ver: na 45 minuten kondigt Mark aan the last song before we walk back there and come back to play one more song te gaan spelen. Cliffdiving wordt ingezet, en voor de laatste paar minuten gillen de meisjes vooraan ng harder en springen de jongens in de pit ng wilder. Zoals beloofd komt de band terug. Er wordt een cover gespeeld die niemand kent. Covers zijn leuk, maar als niemand ze kent heb je er niks aan.

Ondanks dat van mij Make You Smile en de cover niet hadden gehoeven, heeft de band in slechts vijftig minuten bewezen dat ze niet alleen op album kunnen knallen, maar dat ze ook een geweldige en enthousiaste show neer kunnen zetten. Mijn verwachtingen van (+44) zijn dan ook meer dan waar gemaakt deze avond.


Reacties

Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 22-01-07 09:07:32
haha, dit lijkt me nou zo ontzettend kut he. waarschijnlijk ben ik veel te kritisch en negatief en is het muzikaal best goed.
Travis Barker, wat een held idd. vooral dat drumwerk op die eerste The Transplants plaat. boah.
Gepost door: totalreject Gepost: 22-01-07 11:59:45
Was best een grappig concert. Vooral kick om Craig (Forgotten, Bastards, Transplants, Mercy Killers) weer eens op het podium te zien.
Gepost door: leej Gepost: 22-01-07 12:38:14
Ik vond het een geweldig concert! Leuke recensie ook! :)
Gepost door: mano-revolver Gepost: 22-01-07 13:11:36
Gepost door jonazdeponaz op 22-01 om 09:07haha, dit lijkt me nou zo ontzettend kut he. waarschijnlijk ben ik veel te kritisch en negatief en is het muzikaal best goed.


Misschien moet je dan eerst inderdaad de plaat horen voordat je je mening geef.
Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 22-01-07 14:44:18
geefT :P

En als het muzikaal goed in elkaar steekt kan ik het nog wel kut vinden, huhuhuh. Af en toe een korreltje zout Manuel, om de politiek incorrectheid wat minder flauw te maken.

Gepost door: blinkklaas Gepost: 23-01-07 17:41:54
erg goeie recencie ben het er zeer mee eens! alleen bij het nummer make you smile zong volgens mij Mark zelf alle tekst... en niet Shane, wat daarom luiden (voor diegene die het nummer kenne) Mark soms aardig wat in ademnood kwam, het nummer mogen ze best een zangeres meenemen want het nummer is dat zeker wel waard!
Gepost door: myrte Gepost: 23-01-07 19:58:22
je hebt helemaal gelijk! Ik dacht toch echt dat Shane zong, maar zie nu een filmpje... en inderdaad: Mark zingt het gewoon... stom
Gepost door: emotions Gepost: 24-01-07 10:52:10
Het concert was zeker goed en ook make you smile kon ik wel verdragen hoor ;) alleen jammer van de toegift, daar hadden ze beter één van hun beste nummers voor kunnen gebruiken, zodat het publiek nog net even iets wilder werd.
en Travis was gewoon goed.punt.
Gepost door: punkpukkel Gepost: 24-01-07 19:30:57
ik vind het cker wel een vet concert en we hadden geluk want travis vloog die zelfde avond nog terug naar LA i.v.m. ze pols. En zo slecht vond ik the tommys nou ook weer niet die gitariste was nog best lekker(A)
Gepost door: blinkklaas Gepost: 25-01-07 10:06:42
Gepost door myrte op 23-01 om 19:58je hebt helemaal gelijk! Ik dacht toch echt dat Shane zong, maar zie nu een filmpje... en inderdaad: Mark zingt het gewoon... stom

geeft niet:) iedereen maakt foutjes..:) maar het zou misschien voor hun een beter idee zijn als shane het zou zingen...

ps waar vind jij die filmpjes:P ik zie ze nergens
Gepost door: blinkklaas Gepost: 27-01-07 10:58:34
trouwens.. de toegift... *dat onbekende nummer* was METRO van System of a down... dat zei mark nog:)
Gepost door: denynothing Gepost: 28-01-07 21:42:24
Gepost door blinkklaas op 27-01 om 10:58trouwens.. de toegift... *dat onbekende nummer* was METRO van System of a down... dat zei mark nog:)

Dat was Metro van ALKALINE TRIO en er waren wel mensen die het kende en ook al kende je het niet zou het toch nog een vet nummer kunnen zijn? Het was een vet optreden iig :)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew