the Heartburns - Fucked up in a bad way

23-01-07 17:38:23 / door mano-revolver / band: the Heartburns / album: the Heartburns - Fucked up in a bad way (2007)

the Heartburns - Fucked up in a bad way

Soms heb je het als reviewer maar zwaar. Je weet dat je een album toegezonden krijgt die in andere media met de grond gelijk is gemaakt en dan mag jij met je review nog een trap na gaan geven ook. Maar wat als je de CD eindelijk thuis heb, je 'em in je stereo legt en er achter komt dat je het plaatje stiekem toch wel tof vind. Dit is namelijk het geval met 'Fucked Up In A Bad Way' van The Heartburns.

Muzikaal vind ik The Heartburns namelijk erg lekker klinken. Ondanks dat er een serieus gebrek aan originaliteit is, luistert 'Fucked Up In A Bad Way' wel erg makkelijk weg. Tien up-tempo melodieuze hardcore-punkrock tracks die net de zeventien en halve minuut halen passeren de revue en de band is duidelijk be´nvloed door het vroege werk van bands als T.S.O.L., Adoloscents en Screeching Weasel. Het album is zo voorbij, en als je je CD-speler per ongeluk op repeat heb staan ben je voor je het weet alweer een uurtje of twee verder. Niet alleen de muziek maar ook de zang heeft die snotty sound van RKL en vooral nummers als Without You Life Is Hell, Outta Here en Take Me To The Hospital klinken catchy as hell.

Het enige minpunt dat ik aan deze plaat kon ontdekken is dat wanneer het op de teksten aankomt het soms wel erg puberaal word. Sommige houden er van, ik in ieder geval niet. En ben dan ook blij dat dit niet bij elk nummer voorkomt, hoewel het ook nooit te serieus word.

Meningen verschillen, zo ook bij reviewers. Ik heb geen moeite met deze release en hij luistert in vlot tempo weg. Misschien had ik er meer moeite mee als er twee keer zoveel nummers op deze schijf zouden staan, echter is dit niet het geval en zal dit waarschijnlijk bij The Heartburns ook nooit gebeuren. Lekker punkrock schijfje van Finse bodem!

Tracklist:
01. I Wanna O.D.
02. Without You Life Is Hell
03. Something More Than This
04. Fucked Up And Down
05. Thinkin' 'Bout you
06. I Hate Everything
07. Got Nothin' To Prove
08. Ain't Got A Thing
09. Outta Here MP3
10. Take Me To The Hospital

FULL HOUSE RECORDS

Score: 75/100

<< Off My Chest - Flaming Youth Scatlover - Split Scatlover / Power is poison >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew