Sounds Like Violence - With Blood On My Hands

24-01-07 00:05:00 / door mano-revolver / band: Sounds Like Violence / album: Sounds Like Violence - With Blood On My Hands (2007)

Sounds Like Violence - With Blood On My Hands

Als je als band moeilijk in een hokje te stoppen bent zijn de eerste punten eigenlijk al binnen. Hier bij Punx.nl hebben we het album 'With Blood On My Hands' van Sounds Like Violence maar geordend onder de noemer 'Rock'. Je zal je dan ook misschien afvragen wat de review op Punx.nl doet, maar een review van Sounds Like Violence is niet meer dan terecht op deze site.

We hebben het dan wel 'Rock' genoemd, maar het album With Blood On My Hands is veel meer dan dat. Het is een interessante schijf geworden die bij veel subculturen in de smaak zou kunnen vallen mochten ze hier voor openstaan. Emo kids zullen deze plaat voornamelijk kunnen waarderen door de zang en het gros van de teksten, het heeft die punkrock edge, hier en daar een muzikale uitbarsting voor de hardcore kids maar cijfer ook fans van bands als The Killers en The Arctic Monkeys niet uit die zomaar eens met deze CD weg kunnen lopen. Maar bovenal is het een lekkere schijf geworden voor liefhebbers van goede en stevige gitaarmuziek.

Bij mij viel het kwartje daarom niet gelijk, maar toen 'ie eenmaal viel was 'ie het ook dubbel en dwars waard. De songs zitten goed in elkaar en aan variatie is geen gebrek op deze plaat. De teksten van zanger / gitarist Andreas zijn persoonlijk en emotioneel en worden gezongen of hij de wanhoop nabij is. Ook in de muziek zelf komt dit goed terug. Soms wat zenuwachtig maar net te kort om je ook daadwerkelijk te irriteren om vervolgens in een refrein te exploderen wat voor genoeg spanning zorgt.

Om eerlijk te zijn had ik al jaren geen release van Burning Heart Records meer aangeraakt mede omdat ik niet zo'n fan bent van de 'Zweedse punkrock sound' waar ze in het verleden om bekend stonden. Sounds Like Violence komt echter ook van Zweedse bodem en heeft wel kunnen overtuigen. Puik werk!

Tracklist:
01. Nothing
02. Were You Ever In Love With Me?
03. Wrong
04. Until Death Do Us Part
05. Changes
06. Glad I'm Losing You
07. Favourite Son
08. Heartless Wreck
09. Cold Cold Blood
10. Directions
11. Loning For A Warm Embrace
12. The Greatest

DEEP ELM RECORDS | BURNING HEART RECORDS

Score: 80/100

<< Scatlover - Split Scatlover / Power is poison Malle Pietje And the Bimbo's - Malle Pietje And the Bimbo's >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew