Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Justice over Escapades

27-01-07 22:41:10 / door zappa / band: Justice / album: Justice - Escapades (2007) / concert: 26-02-07 - Comeback kid, omission - Melkweg - Amsterdam

Justice staat op het punt hun nieuwe cd Escapades uit te brengen, daarnaast spelen ze eind februari in Amsterdam. Een goede aanleiding om de band wat nader te leren kennen.

 

 

Kun je jezelf (en de band) even voorstellen?

Ik ben Filip zanger van Justice, op gitaar stief, sike basst en Daanslide neemt de drums voor zijn rekening. We zijn voornamelijk een hardcore band maar vooral een band die er volledig wil voor gaan. Zowel op het vlak van werken voor de band maar ook muziekaal.

 

Jullie hebben net een nieuw album uit. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen. Wat is het verhaal erachter?

Dit is onze tweede full length ESCAPADES getiteld, de plaat klinkt helemaal anders dan al de andere dingen die we al hebben gedaan, we wouden zeker niet dezelfde plaat maken. Het moet ook een uitdaging blijven voor ons, zie het als een constante evolutitie. De teksten zijn ook wat dieper en meer persoonlijk. Het blijft nog steeds een Justice plaat, het is zeker geen scheve rockplaat… gewoon een hardcore plaat, misschien iets zachter als de normale hardcore band maar daarom niet minder.

 

Waar is de plaat opgenomen?

De plaat is opgenomen in Cyclone Sound, NYC bij heer en meester Don Fury, we hadden het er al een jaar over om bij die gast te gaan opnemen, met de simpele reden dat hij waarschijnlijk een hand heeft in een groot deel van onze platencollectie. En op één of andere manier klinken Amerikaanse studios gewoon beter. De setting waar de studio zich in bevond was ook de max, de studio is gelegen midden in het pretpark op Long Island, een vergane glorie. De film Warriors speelt zich ook voor een groot deel hier af, wij zijn zeker grote fan dus het was echt raar om daar ineens rond te lopen.

 

Doen er nog gastartiesten mee?

Richie Birkenhead(Into Another, Underdog) zingt mee op de plaat, Richie B is voor mij zeker een inspiratie zowel op vocaal als tekstueel vlak, die gast is echt een heerser in puurtse vorm. We kennen hem natuurlijk van onze tour met Underdog waarvoor hij zong, ik was zeker niet gretig om het te vragen aan deze man omdat het nogal een moeilijk te bereiken persoon is maar na mijn vraag reageerde hij super positief. Misschien had ik graag nog Bjorn Dossche, zanger van Rise And Fall op de plaat gehad, die gast bezig zien is een motivatie voor mij… doet alles oprecht, één van weinige waar je echt op kan rekenen. Jammer genoeg zaten wij in amerika en was hij op tour ergens.

 

Hoe verliepen de opnames?

De opnames verliepen vooral traag, ik denk dat alles 5 keer is ingezongen, sommige stukken 20 keer, telkens opzoek naar de perfecte take. We hebben dan ook 3 weken in de studio gezeten wat voor ons belachelijk lang is. Maar ik ben er zeker van dat Don het beste uit ons gehaald heeft, ookal botste het soms.

 

Wat is je favoriete nummer op deze plaat?

Mijn favoriete nummer is I Need Air, Do You Know en Oh How We Laughed. I Need Air door de guestvocals, Do You Know en Oh How We Laughed kloppen gewoon op elk vlak, geode riff, goede tekst.

 

Waarin verschilt deze plaat van de vorige?

Deze plaat is meer divers, voor enkele kids misschien rustiger maar voor ons precies waar we het willen hebben. de layout is ook volledig anders, geen tekening. Alles is meer doordacht, elk nummer is door ons 1000 keer onder de loep genomen. Waar we vroeger snel tevreden waren hebben we dat juist niet gedaan, en alles nog eens herbekeken.

 

Waarom zou iemand dit nieuwe album moeten kopen?

Tegenwoordig moet alles hard en ruig klinken, daarin verschillen we denk ik. We zijn misschien iets subtieler. Wie Bad Brains cooler vind dan Unbroken zou deze plaat kunnen kopen.

 

Is er voor jullie als band veel veranderd na het uitbrengen van jullie vorige plaat?

De Elephant Skin plaat bedoel je??? Ik denk dat we per release een stap vooruit hebben gezet. We zijn gewoon meer geconcentreerd en snappen elkaar beter gewoon. Gewoon nog betere buddies naarmate de tijd verstrijkt.

 

Wat vind je van de huidige hardcore scene in Nederland/Belgie?

Hier zijn al mijn vrienden en heb ik natuurlijk ook het meeste binding. De betere bands komen momenteel uit nederland en belgië, ik denk vooral aan Rise And Fall, NTB, True Colors etc…. Jammer genoeg worden de shows niet altijd even druk bezocht, misschien heeft dat ook iets te maken met het feit dat er soms gewoon te veel shows zijn, zijn we verwend? Ik denk het wel. Maar ik ben er zeker van dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

 

Wat waren de hoogtepunten in het afgelopen jaar?

Hoogtepunten waren tours met Underdog, True Colors en Cold World! Shows met Rise And Fall en True Colors. WK 2006!

 

Wat verwacht je  van 2007?

Veel tours, er is niks liever dan we doen. Hopelijk met succes maar zoiets kan je niet forseren. Ik verwacht ook een goeie True Colors LP!

 

Welke bands moeten we dit jaar goed in de gaten houden?

Zeker en vast Rise And Fall, onze buddies van True Colors… ze zijn nu bezig met opnemen van hun eerste LP “Focus On The Light”.

 

Hoe hardcore zijn jullie eigenlijk?

Haha, rare vraag…  Ik denk dat we allen allemaal voornamelijk naar hardcore luisteren dus dat betekend tegenwoordig al veel… mijn hardcore trivia is ook redelijk goed. We hebben altijd alles zelf gedaan met Justice, onze platen zelf uitgebracht, onze tours zelf geboekt… zo erg dat we het voor andere bands ook konden gaan doen dus je kan ons zeker rekenen tot de harde kern.

 

Wat vind je van het gebruik van internet door bands (myspace bv)?

Het is inmiddels 2007, die dingen zijn niet tegen te houden. Ze zouden ook zeker een goede zaak kunnen betekenen voor hardcore, jammer genoeg worden deze zaken al te vaak misbruikt.

 

Maken jullie er (veel) gebruik van?

We hebben een myspace, een website… maar we gaan niemand lastig vallen met 1000 spams. We zijn te vinden op het net voor de geinteresseerden maar verder willen we ons concentreren op het spelen van shows, veel shows.

 

Zouden beginnende bands demotapes (cdr’s) inclusief goede artwork etc moeten maken ipv bv het gebruik van myspace?

Alles is belangrijk voor een beginnende band, alles moet kloppen maar ook niet te hard, het mag niet te gemaakt zijn. Dus als je band nog geen show heeft gespeeld kan je beter kappen met een myspace en jan en alleman proberen te adden. Niemand ligt(nog niet) wakker van je band.

 

Wat luisterde je zelf in je jeugd?

Dat wil je niet weten denk ik, mijn eerste hardcore bands waren… de hele Lost And Found catalogus… van Rykers tot Battery, alles!

 

Wat is je laatste aankoop geweest?

Laatste plaat die ik kocht was Hidden World van Fucked Up, mega goede plaat! Men laatste en belangrijkste aankopen zijn hardcore shirts.

 

Heb je een grote of een kleine muziekcollectie ?

Een grotere LP collectie dan MP3 collectie.

 

Wil je nog wat kwijt (wat nog niet gevraagd is)?

Check onze plaat, check ons live! Shout out naar Johan en Suzanne… top 8 materiaal!


Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact