Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Columbus - Columbus

30-01-07 12:40:29 / door mano-revolver / band: Columbus / album: Columbus - Columbus (2007)

Columbus - Columbus

Het leuke van dit 'werk' is dat je maandelijks verrast. Niet alleen door albums van de gevestigde orde, maar ook een boel leuke en nieuwe bands mag ik op deze manier ontdekken. De band Columbus uit Frankrijk is één van deze bands. De band word als 'emocore' gelabeld, maar of het daar ook echt iets mee te maken heeft...

Ten eerste is de term 'emocore' natuurlijk een onwijs breed begrip. Bij veel bands zijn de hardcore invloeden overduidelijk hoorbaar, maar bij minstens net zoveel van deze bands is dat niet het geval en hebben ze eigenlijk vrij weinig met punk of hardcore te maken. Eigenlijk zijn dat gewoon (indie)rock bands met hippe kapsels die de term 'emo' opgeplakt hebben gekregen. Columbus is ook zo'n band, alleen zonder de hippe kapsels.

Dit gezegd hebbende betekent natuurlijk niet dat deze titelloze debuut mini-CD ook per definitie slecht is. Verre van zelf. De muziek word met volle overgave gespeeld, heeft veel en goede gitaar melodieën en zanger Niko heeft een mooie 'cleane' stem en zingt in vrijwel accentloos Engels. Maar de core is ver te zoeken. De band beschrijft zich zelf al in hun biografie als een 'heavy rock band', en ik kan me hier wel in vinden. Dit komt mede dankzij het feit dat de gehele EP in mid-tempo word gespeeld, en er nooit ergens flink gas word gegeven.

Helaas staan de teksten niet afgedrukt in de hoes, maar desondanks is dit toch een alleraardige debuut EP geworden van Europese bodem. Als ze de lat voor zichzelf straks een stukje hoger leggen met het eerste volledige album heeft Europa er weer een alternatieve act van wereldformaat bij.

Tracklist:
01. Here We Are
02. Lose My Mind
03. Wait For Me
04. Confused
05. What If I Don't Wanna Know?
06. Changes

EIGEN BEHEER

Score: 70/100

<< Zero Mentality - Invite your soul Calabrese - The Traveling Vampire Show >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact