Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Moros Eros - I saw the devil last night and now the sun shines bright

07-02-07 11:51:35 / door bramjanssen / band: Moros Eros / album: Moros Eros - I saw the devil last night and now the sun shines bright (2006)

Moros Eros - I saw the devil last night and now the sun shines bright

Artiest: Moros Eros

Album: I Saw the Devil Last Night And Now the Sun shines Bright

 

Het is alweer een tijdje geleden dat het nieuwste album “I Saw the Devil Last Night And Now the Sun shines Bright” van Moros Eros op de deurmat lag.

De vertraging die mede werd veroorzaakt doordat de muziekstijl “nieuw” voor me is heeft tot gevolg dat de plaat alweer ruim een maand in de schappen ligt.

 

“They bring a massive breath of clean air for music fans that need something moving and exciting”

 

De poppige Electro rock van de band doet me erg denken aan the White Stripes. De band verwijst zelf naar bands als Talking Geads en Modest Mouse.

 

De muziek zit goed in elkaar. Daarnaast is de muziek op bepaalde stukken experimenteel. Dit wordt ook doorgevoerd in de overgangen die soms moeilijk te volgen zijn. Echter ontdek je naar meerdere luistersessies nieuwe dingen waardoor de overgangen wel goed te volgen zijn.

 

Het stemgeluid van Zach Tipton past goed bij het geluid van de band. De drummer is strak, maar verder niet boeiend, wat ook goed bij de band past: een strakke basis en de rest overlaten aan de andere muzikanten.

 

De band legt veel gevoel in de nummers wat het harde werk van de vier heren aangeeft.

 

Naarmate het einde van de cd nadert worden de nummers beter. Het hoogtepunt van de cd is het nummer “I Will Come Back Again” Het heeft een pakkend refrein en mooie koortjes in het bridge.

 

Al met al een goede plaat voor de liefhebber van experimentele Electro rock. Maar geef mij maar wat vuilere lucht.

Score: 65/100

<< Four Letter Lie - Let Your Body Take Over Spitalfield - Better than knowing where you are >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact