Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Scarey Records - een thuisbasis voor scumpunk en vieze rock'n'roll

27-02-07 09:38:47 / door pureandsimple

Scarey Records - een thuisbasis voor scumpunk en vieze rock'n'roll

Nu heb ik naast een liefde voor punkrock en hardcore ook altijd een oor gehad voor goede rock’n’roll, metal en country. Als je al die stijlen een beetje zou mixen zou je ergens uitkomen bij iets wat je kan kwalificeren als southern punkrock’n’roll. Denk aan bands als Antiseen, Lynard Skynard en Hellstomper maar bijvoorbeeld ook aan Hank Williams III en Zeke. Termen als destructo rock en scumpunk worden ook wel eens gebruikt voor deze bands. Veel van dit soort bands zaten tot voor kort samen in de, nu ter ziele, Confederacy of Scum. Labels als Mans Ruin, Steel Cage en TKO brachten veel van die bands aan de man, maar in Europa waren er geen labels te vinden die in zee durfde te gaan met deze bands. Ik moest daarom vaak op de meest onhandige manieren aan mijn cd’s komen. Totdat ik een jaar of 6 geleden in contact kwam met Carlo die in thuisbasis Italië het label Scarey Records had opgezet. Na een jaartje of 2 niet meer te hebben gesproken met Carlo neem ik weer eens contact op met de Italiaan. Wanneer een brakke stem mij met wat vloeken en schelden begroet weet ik meteen dat de beste man nog steeds evenveel drank en drugs consumeerd als vroeger, maar dat z’n geheugen nog redelijk in tact is. We halen wat herinneringen op aan vorige ontmoetingen en voordat ik de kans krijg om ook maar wat te vragen begint Carlo meteen over hoe ‘fucking boring’ de Italiaanse punkscene vandaag de dag is, dat het allemaal een stel gore flikkers zijn en komt er meteen een lijstje van bands voorbij die hij persoonlijk de dood in wil gaan jagen met een roestige hamer. Zeker 5 minuten lang krijg ik een stortvloed aan beschuldigingen, beledigingen en bedreigingen over me heen en met een lach op mijn gezicht onderbreek ik de beste man om hem mijn eerste vraag te stellen.

Wanneer ik vraag naar de begindagen van Scarey Records spreekt Carlo openhartig over zijn abnormale preoccupatie voor GG Allin, bruut geweld, punk, sex en Antiseen. Ook zijn fascinatie voor horror steekt de Italiaan niet onder stoelen of banken. Dit was natuurlijk al duidelijk geworden uit het artwork van sommige bands op zijn label. Check maar eens iets van the Frankenstein Dragqueens, the Nerds of Orange Juice From The Crypt. Ik had zelf eigenlijk niet meer veel zin om over de internationale- of Italiaanse muziekscene te beginnen, maar voordat ik kan beginnen aan mijn tweede vraagt trekt Carlo wederom fel van leer: ‘wat is er toch enorm veel rotzooi op de markt! Als je wist wat voor kutdemo’s ik binnen kreeg iedere week! Niet te zuinig! Om nog maar te zwijgen over al die kutbands die je op de radio hoort. Ik wil met mijn label staan voor goede muziek. De ethiek van ‘get rich or die trying’ gaat voor mij niet op. Het gaat om de lol en de liefde voor muziek. Als dat niet de stuwende kracht achter je band is heb je sowieso wat mij betreft geen flikker in punkrock te zoeken.’ Tijdens zijn monoloog komt al snel zijn favoriete band Antiseen aan bod en dan is de Italiaanse scheldwoorden koning helemaal niet meer te stoppen. ‘Kijk; Antiseen is niet zomaar een bandje. Het is de beste band ooit! Punt. Ik heb Jeff Clayton (zanger red.) een aantal keertjes ontmoet in Amerika en Europa en we raakten aan de praat over mijn label. Hij vond mij en mijn label natuurlijk supercool, want hij heeft ook goede smaak. En van het een kwam het ander en zo konden we met Scarey Records wat Antiseen plaatwerk uitbrengen. Ik wil even al die sukkels in Nederland duidelijk maken dat hij één van de grootste..  WAT?! Misschien wel de allergrootste rock’n’roll performer aller tijden is! Al die droefhazen en sukkels in de muziekscene mogen nog niet de stront onder z’n schoenen vandaan likken! En ‘tuurlijk had ik graag in de begindagen iets van bijvoorbeeld Nirvana willen uitbrengen. Dan zat ik nu met een paar hoertjes op het zand en hoefde ik me geen zorgen meer te maken over geld voor de huur. Mja, dat is nu eenmaal niet zo. Ik vind Nirvana trouwens helemaal geen slechte band! Maar ik heb liever the Dwarves of Zeke. Nieuw spul of heruitgaven van hun werk zal er waarschijnlijk niet in zitten, maar het zijn wel vette bands.’
Over wat er wel daadwerkelijk staat te gebeuren kan hij kort zijn. ‘The fuckin’ Bulemics, baby!’ The Bulemics hadden al een 7” via het label van Carlo uitgebracht dus ik was er al mee bekend. Ik kreeg het idee dat deze band al snel iets te groot was geworden voor een label als Scarey Records, maar na wat platen te hebben uitgebracht op andere labels zijn de heren uit Austin weer terug op het oude nest. Carlo had er het volgende over te zeggen: ‘die nieuwe plaat is de shit! Ik baalde er eigenlijk van dat we nooit echt iets hebben kunnen doen samen, maar nu is er dus eindelijk een full length uit! Supercool spul. Verder moeten de kids in Nederland trouwens eens Rupture, uit Australië, checken. Die gasten staan op de split met The Nerds die ik heb uitgebracht. Jeff Clayton is trouwens gastzanger op al hun tracks. Hoe gaaf?!!’
Naast alle releases is Carlo ook nog eens flink druk met zijn online winkeltje. Deze runt hij samen met Giulio, onder andere bekend van de band Cripple Bastards. Naast cd’s, lp’s, dvd’s en patches zijn er tegenwoordig ook t-shirts van horrorfilms te krijgen. Uit ervaring kan ik zeggen dat de levering snel en netjes wordt afgehandeld. Meer info op zijn site http://www.scareyrecords.com/ en www.scareyrecords.com/catalog.


Reacties

Gepost door: ifor Gepost: 27-02-07 10:20:37
haha!
Gepost door: zappa Gepost: 28-02-07 15:43:29
met cd's zijn ze niet erg goedkoop ...daar integen zijn de 7" 's weer schappelijk geprijsd
Gepost door: marnix Gepost: 01-03-07 10:40:00
Er staan er enkele tussen van 20 dollar das niet echt goedkoop nee, maar het meeste spul is 13 dollar voor een CD. (dan ligt ie dus voor 13 euro bij je op de deurmat) Daarnaast heeft ie vaak tweedehands spul (vaak opgekocht uit andere distro's dus GEEN gebruiksporen) wat ie dan voor 10 dollar verkoopt. Niet belachelijk goedkoop, maar prima prijzen als je het mij vraagt.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact