Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dr.Norton - Our Plot - The Prison - My Escape

28-02-07 09:06:44 / door pureandsimple / band: Dr.Norton / album: Dr.Norton - Our Plot - The Prison - My Escape (2007)

Dr.Norton - Our Plot - The Prison - My Escape

Van die 60s en 70s beïnvloedde indierock is heet! En die boodschap is in Duitsland blijkbaar ook overgekomen. Dr.Norton (is dat niet de naam van een virusscanner?) maakt een soort retro beatpunk met een soulvolle touch die te benoemen is als een ietswat matte mix van The Movement, The Actic Monkeys, Iggy Pop en Franz Ferdinand.
Ookal zou vrijwel iedere track van dit album wat mij betreft zo een b-kantje van één of andere '3FM craprock bandje' kunnen zijn is dat ergens ook meteen de achilleshiel van deze band. Slecht is het namelijk allerminst en als je hitsig wordt van wéér een retrorock bandje die alle clichés uit te kast haalt is er misschien ook nog wel wat voor je om te ontdekken, maar nergens is er iets wat ik nog niet gehoord heb. Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet, maar wat ik bedoel te zeggen is dat het allemaal té gejat en té gemaakt klinkt. Distantiëren dmv een orgeltje en hier en daar een trompet riedeltje lukt ze natuurlijk ook niet.
Wel moet ik even een compliment geven aan de uitspraak van de zanger. Met de juiste tonen en flink wat distortion is daar namelijk weinig op aan te merken. Sterker nog! Vooral door zijn accent doet deze band me denken aan van die Scandinavische bandjes die op Bad Afro Records zitten. Dat is overigens wél een compliment voor deze band. Tis trouwens niet zo dat alle mensen uit het Noorden van Europa nou zo accentloos zingen, maar ik trek dat accent nu eenmaal een stuk beter dan de Duitse tongval.
Als je muziek maakt van deze creative eenvoud met roots die meer dan 40 jaar terug gaan moet je in mijn optiek een stuk catchier klinken dan Dr.Norton. Ik zeg niet dat het ze nooit zal lukken, maar met Our Plot - The Prison - My Escape zullen ze niemand omver blazen. Dr.Marnix schrijft daarom een muzikaal dieet voor van niets anders dan de eerste 3 albums van the Stooges en dan mogen ze mij na een maandje of 3/ 4 eens laten horen wat ze geleerd hebben.

 
Tracklist:
1. Their Plot - The Prison - Our Escape
2. Teenage Boredom
3. Young Boy's Sigh
4. Now I Have To Go Again
5. The 10.000th Message
6. Watch Myself Go Blind
7. 269 Days
8. Young Guy Standing (On The Street)
9. One Way Ticket
10. Killed By Public Transport
11. They Say We Are Young (And Without Ambition)


GO KART RECORDS

Score: 65/100

<< The 69 Eyes - Perfect Skin 5 Shot's Of Whiskey - Where The Fuck Is My Horse >>

Reacties

Gepost door: zappa Gepost: 28-02-07 18:06:11
MC5 / Wayne Kramer zijn ook goede voorbeelden
Gepost door: marnix Gepost: 01-03-07 10:46:58
Prima voorbeelden, maar het lijkt niet echt op de MC5. Dit is te lief en te slap. Of bedoel je dat ze daar naar zouden moeten luisteren en naar zouden moeten klinken? Ik juig dat heel erg toe! Mja, van mij mogen ze ook de Stray Cats luisteren en rockabilly tunes maken...

Het solo werk van Wayne Kramer heb ik trouwens nooit echt gechecked. Ik weet dat ie ook een blauwe maandag in Mudhoney heeft gezeten. ook zo'n 'legendarische' band waar ik nooit de tijd voor heb genomen om te checken. MC5 uiteraard wel. Ik baal nog dat afgelopen pakjesavond ik niet in de paradiso was...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact