Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

5 Shot's Of Whiskey - Where The Fuck Is My Horse

28-02-07 09:41:05 / door zappa / band: 5 Shot's Of Whiskey / album: 5 Shot's Of Whiskey - Where The Fuck Is My Horse (2006)

5 Shot's Of Whiskey - Where The Fuck Is My Horse
Er zijn bands die vele weken in de studio bivakkeren om een paar nummers op te nemen. En vaak ook nog met een erbarmelijk eindresultaat. Dat het ook anders kan laat 5 Shots Of Whiskey horen. Hun eerste plaat hebben ze in 6 uur opgenomen.

Ze spelen een mix van punk en rock ‘n’roll boordevol emotie. Door de nummers in zulk korte tijd op te nemen weten ze een lekkere live vibe op de plaat neer te zetten. Wat je op de cd hoort kun je dus ook live van ze verwachten. Daarmee is het album een prima middel om optredens binnen te slepen.

Op “Where The Fuck Is My Horse” staan maar liefst 16 nummers. Misschien iets te veel van het goede want niet alle songs zijn even sterk. “In der Beschrankung zeigt zich der Meister.”  

 Er zijn een aantal zaken die meteen opvallen. In het bijzonder de zang is zeer pakkend. De zanglijnen zijn zodanig dat ze lekker door de muziek gedragen worden. De zanger beschikt daarbij over een prima strot. En verder wordt er regelmatig lekker op de gitaar gesoleerd zonder dat het echt vervelend wordt. De plaat is ondanks de korte opnameduur lekker transparant geproduceerd.

De titel van de plaat verwijst naar het feit dat ze regelmatig hun vervoersmiddel kwijt waren. Iets dat symbool staat voor hun zoektocht naar hun muzikale koers. Begonnen als rock ‘n’ roll band zijn er steeds meer elementaire punk invloeden in de muziek geslopen. Een ontwikkeling die zeker toe te juichen is. En die nog verder uitgebouwd kan worden. Zo zou de muziek nog wat rauwer gespeeld en gezongen kunnen worden.

Maar al met al  is het een prima debuut.

 

Score: 78/100

<< Dr.Norton - Our Plot - The Prison - My Escape Up Yours - S/t >>

Reacties

Gepost door: misterbierfust Gepost: 28-02-07 13:37:21
zeker een leuke en goede plaat
vooral nummers als my town
5 shots a gogo
en cameltoe zijn het luisteren zeker waard
verder gewoon een leuke plaat om lekker weg te luisteren
aanradertje
Gepost door: danann Gepost: 07-03-07 10:46:56
inderdaad !!!!!!!!
Gepost door: tennesseehomewrecker Gepost: 13-03-07 20:43:27
Ik kan er even bij vermelden dat ie te koop is voor 6 euro via onze website http://www.5shotsofwhiskey.com en trouwens binnenkort T-shirts verkrijgbaar met logo. Cheers!
Gepost door: rein Gepost: 18-03-07 18:41:39
Ik heb vernomen dat dat zooitje ongeregeld in Hengelo komt spelen op de 24e maart samen met Sharp End en De Opvoeding. Dat staat toch wel weer garant voor een feestje dacht ik zo. Ik zal er zeker zijn.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact