Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

BRAT PACK

02-03-07 19:53:26 / door mano-revolver / band: Brat Pack / album: Brat Pack - Demo (2006)

BRAT PACK

Wow! De tijd vliegt al zeg ik het zelf. Het is alweer maart, de derde maand van, 2007 en dat betekent weer een nieuwe band of artiest die 'In The Spotlight' gezet wordt! Ditmaal heb ik gekozen voor het Gelderse zooitje ongeregeld Brat Pack. Vrij recent heeft de band hun titelloze debuut demo uitgebracht en sloeg in als een bom. De reacties zowel op de demo als live shows zijn enorm positief en het is dan ook geen verrassing dat er dit jaar nog een volledig album uitkomt! Ik had een kort gesprekje met gitarist Bas over de demo, het nieuwe album en Rusland.

 


Stel Brat Pack eerst nog even snel voor aan de lezers.

Hoi, wij zijn Brat Pack.. Wij zijn een groepje vrienden uit Nijmegen die hun tijd tracht te doden door het spelen in een bandje, met name geïnspireerd door bands als RKL, Adolescents, oude NoFX en ga zo nog maar eventjes door. Het is overigens niet zo dat we enkel naar oude Amerikaanse Hardcore luisteren of ons door laten beïnvloeden. Bands als Zeke, Turbonegro, the Dead Boys, Peter and the Testtube Babies, Mexican Disaster Squad en Western Addiction gaan er ook goed in.

Het idee is eigenlijk in de kroeg ontstaan, en na wat veranderingen hebben we sinds ongeveer een jaar een vaste line-up. Rody op bas, Willem en ik op gitaar, Roel op drums en Ken op de zang. Na een aantal maanden oefenen hadden we een aantal nummers, waar we de beste van gekozen hebben om op de demo te zetten. Deze hebben we opgenomen met Nico van Monfort die onder andere verantwoordelijk is voor de productie van Tenement Kids en Smash the Statues. Bootsman van Angry Youth had er wel oren naar om de demo uit te brengen. Hij heeft 50 tapejes gemaakt, die vrij snel op waren. Wij hebben de demo zelf gewoon op cd uitgebracht. Hij komt trouwens binnen een paar maanden ook op 7” uit met een extra nummer. Meer nieuws daarover binnenkort..

Onlangs is dus jullie debuut demo uitgekomen, hoe zijn de reacties?

Erg positief! De mensen op shows zijn erg enthousiast en we hebben in verschillende bladen en op fora erg goede recensies gekregen, en dat is natuurlijk geweldig! Wat dat betreft zijn we ook wel erg blij dat we er voor gekozen hebben om de demo gelijk goed op te nemen, en niet een veredelde oefensessie uit te brengen.

Ik heb gelezen dat er dit jaar nog een album uitkomt op het Russische Space Rebel Music, spannend?

Alex van Spacerebel Records heeft afgelopen September een tour voor Beans (de andere band van Roel en mij) geregeld in Rusland. Na die tour heeft hij vrij snel contact met ons opgenomen of hij misschien ook iets van Brat Pack uit kon brengen. Dat wordt dus de full-length.

Kan je al wat meer over de plaat vertellen?

Ja, we zijn momenteel druk bezig om de boel af te ronden. We hebben inmiddels een stuk of 10 nieuwe nummers geschreven en er komen er nog een paar bij. Hier kiezen we de beste uit voor ongeveer 30 minuten muziek. We zijn een stelletje mierenneukers als het op de nummers aankomt, dus neemt het schrijven/aanpassen van de nummers behoorlijk wat tijd in beslag. Qua muziek ligt het in dezelfde lijn als de demo, misschien op sommige momenten iets vunziger als je begrijpt wat ik bedoel.

Het plan is om in Mei/Juni met Menno Bakker te gaan opnemen. Wij kennen Menno al een tijdje, en het leek ons tof om met hem de nieuwe plaat op te nemen. 

Is deze release ook voor buiten Rusland of zoeken jullie hier nog een label voor?

Alex zal wellicht een klein deel van de oplage richting het buitenland sturen, maar het is wel het plan dat de plaat door een ander label in Europa wordt uitgebracht op cd/lp. Zodra we het zaakje hebben opgenomen gaan we het rondsturen en kijken we wat precies de mogelijkheden zijn.

Little DevilIk neem aan dat jullie daar ook live gaan spelen?

Ja, er staat een tour gepland in September van ongeveer 10 dagen.

Het verontrust je niet dat Antidote hun tour heeft moeten cancellen door diverse dreigementen vanuit de extreem rechtse hoek?

Enigszins natuurlijk wel. Rusland is een land van extremen op allerlei gebieden. Aan de ene kant heb je er de meest vriendelijke mensen ooit, aan de andere kant lopen er ook veel agressief idioten rond. Binnen de punkscene is iedereen erg gastvrij, maar ik heb het idee dat daarbuiten mensen niet zoveel hoeven te weten van ‘buitenlanders’. Neo-Nazi’s zijn daar dus ook een stuk extremer in hun uitingen dan in Nederland. Daar komt nog eens bij dat de groep neonazi’s veel groter is dan de punks. Roel en ik hebben daar met Beans getourd en hebben er eigenlijk geen problemen gehad. Er waren wel wat dreigingen op een gegeven moment, maar daar werd preventief door de politie opgetreden. Wij zijn in Sint Petersburg op de plek geweest waar een punk op klaarlichte dag door een groep neo-nazi’s is vermoord. Daar word je echt fucking stil van..

Verder is Antidote een bekende naam in de Russische punkscene, dus zij zullen ook meer risico lopen dan Brat Pack als onbekend bandje. Bang zijn we niet echt, maar je moet wel beter uitkijken dan in Europa.. 

Maar laten we niet vergeten, Rusland is supercool! De kids zijn laaiend enthousiast. Shows op de meest vreemde plekken zoals bibliotheken, restaurants etc. Er treden weinig buitenlandse bands op, dus kids reizen zonder probleem 1000 kilometer met de trein om je te zien, en dan kom je zo ook nog eens 3x per week tegen. Dat kan je je in Europa niet voorstellen. 

Gelukkig is dit hier in Nederland niet. Wat kan men van een Brat Pack show verwachten?

Nou ja, een punkband die aan half uurtje haar nummers speelt, en er af en toe een covertje van een harde band tegenaan gooit. We hebben verder geen speciale stageact zoals Kiss of Motley Crue haha.

Ik had altijd de indruk dat Brat Pack in het begin meer een 'hobby project' was omdat diverse leden in bands als Beans, Antillectual en Citizens Patrol spelen. Hoe kijk je zelf tegen Brat Pack aan?

Klopt, Brat Pack was in het begin echt zoiets van… ‘oh, we hebben wat ideetjes, gaan we een paar keer oefenen en we zien wel wat eruit komt’.

Momenteel zijn we wel zover dat Brat Pack een band is die zoveel mogelijk wil spelen in binnen en buitenland en daarnaast platen wil uitbrengen. Sowiezo denk ik dat je de band beter kan opdoeken als je het als inferieur naar een andere band gaat zien. Als Brat Pack een show heeft staan en er wordt vervolgens een Beans show op dezelfde data aangeboden, dan blijft die Brat-Pack show uiteraard gewoon staan. Daar is binnen Beans verder ook geen gezeur over. Een ander verhaal zou zijn als er 1 Brat Pack show staat, en er wordt vervolgens in dezelfde periode voor Antillectual of Beans een tour van twee weken aangeboden, maar dat spreekt voor zich.

De sound van Brat Pack is origineel en heeft potentie. Niet bang dat de band straks meer tijd gaat opslokken dan jullie 'originele' bands?

Momenteel ben ik meer tijd aan Brat Pack kwijt dan aan Beans. Maar dat komt omdat we met Beans op het moment minder actief zijn dan pakweg twee jaar geleden. Voor ieder van ons geldt, hoe meer ie speelt hoe beter. We willen in de nabije toekomst in ieder geval wel flink in het buitenland gaan spelen. We hebben er allemaal geen problemen mee om minstens 3x per week te spelen, met welke band het ook is. Geen gezeur dus dat iemand in het weekend ook wel eens bij zijn vriendin wil zitten. Als je zo’n instelling hebt, kan je sowieso beter niet in een band gaan spelen denk ik dan haha. We hebben tot nu toe nauwelijks problemen gehad om de verschillende bands op elkaar af te stemmen ondanks de vrij drukke schema’s van de drie andere bands. In de toekomst zal dit wellicht eens gaan voorkomen, maar dat lossen we dan wel op.

Okay, thats it. Any last words?

Ja, ten eerste bedankt voor het interview! Daarnaast check ff de Pressure Release tape! Supercool initiatief met allemaal coolle Europese punk en hardcorebands waaronder dus Brat-Pack. Voor de rest wil ik nog ff de kwaliteit benadrukken van bands als Tenement Kids en Gewapend Beton. Naast de gevestigde namen heeft Nederland er weer een aantal vette bands bij. Daarnaast gaan zowel Antillectual als Citizens Patrol binnenkort de studio in, dus check dat ook ff uit.

BAND WEBSITE
BAND MYSPACE


Reacties

Gepost door: wegottaknow Gepost: 03-03-07 01:16:07
Brat Pack. Mega gaaf!
Gepost door: vickyleandros Gepost: 03-03-07 11:44:36
Gepost door wegottaknow op 03-03 om 01:16Brat Pack. Mega gaaf!

Gepost door: ifor Gepost: 03-03-07 13:38:14
Gepost door vickyleandros op 03-03 om 11:44
Gepost door wegottaknow op 03-03 om 01:16Brat Pack. Mega gaaf!


tijd om ze es live te gaan zien! Verover de randstad es joh!
Gepost door: zappa Gepost: 03-03-07 13:49:08
Gepost door ifor op 03-03 om 13:38
Gepost door vickyleandros op 03-03 om 11:44
Gepost door wegottaknow op 03-03 om 01:16Brat Pack. Mega gaaf!


tijd om ze es live te gaan zien! Verover de randstad es joh!


kom anders morgen gewoon naar Arnhem ...daar spelen ze in the stage
Gepost door: 77punk Gepost: 03-03-07 16:24:08
het is overduidelijk dat de drummer het sexsymbool van de band is !
Gepost door: klojet Gepost: 04-03-07 18:35:08
Gepost door 77punk op 03-03 om 16:24het is overduidelijk dat de drummer het sexsymbool van de band is !


hoe zou dat toch komen?
Gepost door: tom Gepost: 05-03-07 09:23:54
Laffe herders, goede band.

Bastiaan, het is coole en niet coolle zoals je immer schrijft!
Gepost door: henk-jan Gepost: 05-03-07 13:16:52
Harde band en cool dat er een 7" aan zit te komen. Ook al staat er maar één ander nummer op. En erg benieuwd naar dat album. Opschieten dus!
Gepost door: 77punk Gepost: 07-03-07 11:28:30
klippie
http://www.youtube.com/watch?v=OcSfRMH-iUE
Gepost door: agentorange Gepost: 07-03-07 20:00:17
supercool Jozzy!
Gepost door: kjkepel Gepost: 07-03-07 21:49:42
Indeed, super cool geworden Jozzy... Thanks!! Mijn baard komt erg mooi naar voren in dit filmpje ;)
Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 08-03-07 15:43:02
Gepost door kjkepel op 07-03 om 21:49Indeed, super cool geworden Jozzy... Thanks!! Mijn baard komt erg mooi naar voren in dit filmpje ;)


vieze crust!

:-P
Gepost door: kjkepel Gepost: 08-03-07 16:49:33
hey: NIET ZO HE! ;)
Gepost door: 77punk Gepost: 08-03-07 19:16:27
over een jaar is "de baard" het punk symbool in Nederland
Gepost door: wokkel Gepost: 11-03-07 11:38:20
koel filmpie!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact