Fall Out Boy - Infinity on high

12-03-07 18:28:25 / door mano-revolver / band: Fall Out Boy / album: Fall Out Boy - Infinity on high (2007)

Fall Out Boy - Infinity on high

It's like '94 all over again! Hitlijsten werden overspoeld met alternatieve (punk)bands als The Offspring en Green Day en miljoenen platen werden verkocht. Anno 2007 wordt dit dunnetjes over gedaan door acts als My Chemical Romance, Panic! At The Disco en Fall Out Boy. De geschiedenis herhaalt zichzelf en daarop is de muziekindustrie geen uitzondering. Of dit erg is, is natuurlijk een tweede. Persoonlijk kon ik het laatste werk van My Chemical Romance en Panic! At The Disco wel waarderen en komen ze regelmatig voorbij in huize Revolver. Nu is het Fall Out Boy's beurt.

Echter is Fall Out Boy al een tijd aan de weg aan het timmeren. Leden hadden hun sporen in de lokale Chicago punk scene al verdiend met vorige bands en met Fall Out Boy bewandelen ze al enkele albums het pad der succes met diverse noteringen en platina platen in de Amerikaanse hitlijsten. Infinity On High is de nieuwste telg van Fall Out Boy en zal zonder twijfel verafschuwd worden door de elitaire punkrock scene. De waarheid ligt echter anders want net als de vorige Fall Out Boy releases is het gewoon weer een erg fijne plaat geworden!

Punkrock is het gerecht en de ingrediŽnten zijn popmuziek en haast poŽtische teksten die op meerdere manieren opgevat kunnen worden. De muziek noch de lyrics zijn alles behalve kinderachtig en dat is toch wel eens anders geweest binnen het poppunk genre. Maar Fall Out Boy doet wel meer anders. Zo heeft bijvoorbeeld hip hop koning Jay-Z zijn (zij het niet korte) medewerking aan het album verleend, heeft hip hop producer Babyface enkele tracks van het album geproduceerd en is de laatste singel ĎThis Aint A Scene, Itís An Arms Raceí zelfs compleet geremixd door Kanye West (deze versie staat echter niet op dit album, maar op singel). Denk echter niet dat de gitaren baan hebben moeten ruimen voor beats op deze tracks. Zowel Babyface als Fall Out Boy hebben op deze manier bewezen geen enkele combinatie uit de weg te gaan en leveren samen twee van de betere tracks af voor het album, missie geslaagd.

Mocht je de laatste albums van eerder genoemde bands al in huis hebben dan kan je deze plaat er gerust tussen zetten. Heb je die twee niet maar ga je helemaal uit je dak als Fall Out Boyís hitsingel ĎThis Ainít A Scene, Itís An Arms Raceí elk uur voorbij komt op radio en tv dan moet je Infinity On High zeker in huis halen, het hele album staat namelijk vol met dat soort pakkende deuntjes. En als je dan toch in de platenzaak bent, pik dan ook gelijk het laatste werk van Panic! At The Disco en My Chemical Romance op. Dat vind je dan ook vast tof.

Tracklist:
01. Thriller
02. The Take Over, The Break's Over
03. This Ain't A Scene, It's An Arms Race
04. I'm Like A Lawyer With The Way I'm Always Trying To Get You Off (Me + You)
05. Hum Hallelujah
06. Golden
07. Thnks Fr Th Mmrs
08. Don't You Know Who I Think I Am?
09. The (After) Life Of The Party
10. The Carpal Tunnel Of Love
11. Bang The Doldrums
12. Fame < Infamy
13. You're Crashing, But You're No Wave
14. I've Got All This Ringing In My Ears And None On My Fingers

THE ISLAND DEF JAM MUSIC GROUP | UNIVERSAL

Score: 82/100

<< The Queers - Munki Brain The 69 Eyes - Angels >>

Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 12-03-07 18:57:35
Eindelijk de CD binnen gekregen, dus?! ;-)
Doe mij die mid´90s bands maar trouwens... ik dig die nieuwe sound niet zo. Het heeft wat mij betreft (even los van de looks) bijzonder weinig met punk te maken. Catchy deuntjes nevertheless...
Gepost door: mano-revolver Gepost: 12-03-07 18:58:42
Yeah, maar het boefje dat ik ben had ik 'em stiekem al gedownload. Hihi.
Gepost door: cleany Gepost: 13-03-07 13:31:55
ik ook
Gepost door: prcbelle Gepost: 15-03-07 01:17:48
Panic! at the disco klinkt als Fall out boy on speed, maar ik snap niet helemaal wat My Chemical romance in dat rijtje doet!!
Fall out boy maakt geen hoogstaande nummer maar ze zijn wel catchy as hell, fijne cd =)
Gepost door: gerrit Gepost: 15-03-07 11:54:14
Ik ga ook voor de mid 90's bands, maar goed vast een goeie release
Gepost door: coldpromises Gepost: 17-03-07 17:54:53
Panic! at the disco is echt 3x niks, net zoals My Chemical Romance, Fall Out Boy gaat dan nog wel, met name de oudere albums (Take This To Your Grave) maar doe mij idd de jaren '90 bands maar! Als ik moet kiezen tussen the Offspring en MCR of FOB, dan weet ik het wel!

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew